Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta2 W6-1139SIF
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaRaven opowiadaj co tam ciekawego wsadziles na dac'a?
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaDług siedziałeś nad PCB do XMOSa oraz kodem do niego?
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaMogę się mylić, ale czy jakiś FPGA znajduje się na pcb daca ?
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaDACIO? :PZamieszczone przez CASHpirovski Zobacz postaConvertero :P
Wstępne przymiarki .
1 rzędy i zgrywa się bez offsetu :)
Krążące o hm130z0 opinie nie są ani trochę przesadzone .
Świetny średniak .
Tak samo dobrze mi się słucha tego zestawienia jak mojego 12mu .Last edited by tomekk_; 24.01.2015, 19:32.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaCo tam się dzieje na 7 khz ?
Pokazujesz pomiary połączone w tym arkuszu o którym miałeś pisać tutorial ?
Właśnie na podstawie tych pomiarów :)
Nic . Dziura :P
dyfrakcja nakłada się akurat na dziurę audaxa i jest rów
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajuz wiem kto mi je z allegro sprzatnal
Fakt kupiłem je taniej. AT podniosło trochę swoją cene, ale rozważam kupno jeszcze jednej parki :)
Chciałem dać łącznie 4szt. do auta, ale 2xTL i 11mm xmax robi robotę :)
Blackmill Feat. Veela - Let It Be 3/4 mocy i ja nie wiem co się dzieje, a "micha" mi się sama uśmiecha :]
Jak widać ja na nich robię takie podstawy basowe/standy pod monitory (wym. zew. 20x33x70cm)
Takie modułowe 3Way do domu... ale jak się zepnę to zrobię typowego suba TL do auta (do projektów)
plusy to że fajnie grają, a są małe (choć TL już nie jest mała) i łatwo je napędzić...Last edited by ir0nhide; 24.01.2015, 21:52.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postadyfrakcja nakłada się akurat na dziurę audaxa i jest rów
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJak dla Ciebie to chyba ANTYDZWON :)
Padłem
A teraz mam pytanie. Chce zrobic obudowy takie jak tutaj:
http://diyaudio.pl/showthread.php/22...um-s-Margarett
Z czarnym frontem z przodu. I teraz pytanie, jak to technicznie rozwiązać i w jakiej kolejności kleić i co nakladac zeby nic nie popsuć? Najpierw fornir a potem doklejamy przód? Klej sie nie rozleje na fornir i nie wsiaknie w niego? Moze szlif pomoże? I jak zrobic zeby było idealnie równo? Po ostatniej robocie Pt. Stół gdzie sobie narobiłem masę roboty przez nieprzemyślane budowy teraz mysle zawczasu....
I jako opcja nr2 takie Marianowe :)
http://diyaudio.pl/showthread.php/21...er-Audio-HebanLast edited by kapelli; 24.01.2015, 22:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaSzpachlowanko
Mniej roboty by było.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA wystarczyło okleić HDF-em :)
Mniej roboty by było.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA wystarczyło okleić HDF-em :)
Mniej roboty by było.
Nie będzie klawiszowaniaJuż nie jedne kolumny robiłem ta metodą i nic się nigdy nie działo. Ostatnio oglądałem kolumnę "testową", którą też tak robiłem i która poniewiera się w garażu przerzucana z kąta w kąt i po ponad 1,5 roku nie ma śladów na fornirze
Poza tym te budy stoją już ponad rok, więc więcej już nie zapracują. No i trzeba mieć jeszcze dobry gips i wiedzieć jak się nim posługiwać
Skomentuj
-
Tak szpachlowana obudowa moze byc oklejona tylko klejem kontaktowym, bo wikol nie lubi szpachli. Kontakty to sa miekkie kleje, ktore z czasem jeszcze bardziej uwidocznia klawiszowanie. Cierpliwosci, bedzie widac. Generalnie kleje kontaktowe stosuje sie tylko do plaskich powierzchni ( jak blaty ) a nie oklejania kolumn. Jeszcze zrobiles frezy przed fornirowaniem... Chyba lubisz nawalic sobie roboty :P
Podzielam slowa Cashpirovskiego. Okleic hdf, nawet pociety nozem do tapet. Potem frezareczka i cacy. Do tego mamy solidniejsza obudowe, niz bez hdf.
Skomentuj
-
Mimo wszystko wolę szpachlowanie :P Dla mnie po prostu wygodniej, łatwiej i szybciej.
PM>poprzednie kolumny były klejone na klej kontaktowy (tzn fornir). Poza tym są też odpowiednie grunty (nie mówię o badziewiach typu Uni Grunt), które kompletnie neutralizują podłoże, więc sprawa też byłaby do przeskoczenia.
W tych kolumnach na przód pójdzie welur, a na resztę... naturalna folia samoprzylepna, więc bez panikiGdybym miał dostęp do jakiegoś pomieszczenia, gdzie mógłbym sobie swobodnie popracować nad kolumnami to pewnie bym je zrobił waszą metodą i ofornirował. Jednak wystarczy mi to, że frezowałem fronty w pokoju... Było to kilka miesięcy temu, a mimo to nadal czasem znajdzie się jakaś cząstka MDFu. Klej kontaktowy też wietrzyłem ponad tydzień.
Tak więc proszę nie wyzywać mnie od tandeciarzy, nie mam aktualnie warunków i za bardzo czasu do klejenia forniru. I bez obaw, nie wrzucę ich w gotowe konstrukcje - nie będę zaniżał poziomu :P
Skomentuj
Skomentuj