Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PIERWSZE KOLUMNY 500-600 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PIERWSZE KOLUMNY 500-600 zł

Witam. Chciałbym sobie złożyć podłogówki 2 drożne do 12m2. Obecnie mam eltax liberty 1+ i amplituner Yamaha RX-V459. Eltaxy mają dla mnie stanowczo za mało basu. Słucham rocka, spokojnych kawałków ( czasami nawet jazz ) zarówno jak i jakieś techno jak mi wpadnie w ucho :] Myślałem o STX 18-140-8 AKX + Vifa DX25tg05-04. Chciałbym żeby głośniki łącznie kosztowały mnie koło 400 zł reszta w sumie nie gra roli. Może polecicie mi coś lepszego ale pod warunkiem że dostane schemat zwrotnicy ! W ciemno napewno nie będę robił. Dziekuje i pozdrawiam

Nie wiem czy nie poszedłbym w 3 drogi na stxach - 22 scx, gdm 14 i pj, choć wartoby Irka o zwrotę z DXem poprosić - to 50zł więcej tylko, a zupełnie inny świat wysokich tonów :)

Skomentuj

Boje sie 3 droznej zwrotnicy :P A moze ten HDS 164 co mi na pw napisałeś, tylko zwrotnicy nie mam ale on chyba lepszy od stxa też.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
        Boje sie 3 droznej zwrotnicy
        a co to za różnica czy zwrota 2 way czy 3 way ?

Skomentuj

2-drozna mniej gryzie może...

Skomentuj

Jest mniej skomplikowana

Skomentuj

hds164+dx 25:)??
              zwrotke udostepnie jak wroci z pomiarow pod koniec tygodnia:)
              ewentualnie jak 600zl to max na wszystko to moze hds134+dx25?

Skomentuj

Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale kiedyś w temacie o 15 ax pisano, że głośnik STX też dobrze sobie radzi może nawet lepiej niż HDS'y... Więc możesz też pokusić się o 15 akx + DX25

[ Dodano: 2008-05-21, 08:51 ]
                Możesz jeszcze spróbować tego:
                http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt

Skomentuj

no to super, jak chialem stx, to radzili do hds doplacac bo to inna polka, a teraz sie dowiaduje ze niepotrzbnie sie z AC bawilem i zamawialem :neutral:

Skomentuj

Ktoś tu chyba płynie...lepiej niż SDS może i stx gra, ale napewno nie lepiej niż Hds...

Skomentuj

A który ma lepszy wykop albo po prostu lepszy bass ?

Skomentuj

do takiego pomieszczenia 13cm spokojnie wystarcza - tez bym celowal w hds134 badz w visatona al130. 3-way to przerost formy nad trescia w takim metrazu...

Skomentuj

do takiego pomieszczenia 13cm spokojnie wystarcza
                          Teraz mam eltaxy które też mają 13 cm i nie wystarcza

Skomentuj

bo pewnie sa bez kompensacji baffle step i dlatego...

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
                              Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale kiedyś w temacie o 15 ax pisano, że głośnik STX też dobrze sobie radzi może nawet lepiej niż HDS'y... Więc możesz też pokusić się o 15 akx + DX25
                              Zdecydowanie wolał bym peerlessa. :wink: Może i stx aspiruje do wyższej półki ale do hds'a temu głosnikowi daleko.

Skomentuj

Na audiocomponents

DX25TG-05/04 20.04 czyli jakies niecałe 70 zł
                                i
                                HDS-164 Nom. 36.28 ~ 125 zł

To chyba nie drogo... Zmieszcze sie akurat w 400 zł

Skomentuj

Tak jak mówiłem dokładnie nie pamiętam jak to było. Być może chodziło o SDS. Z tego co pamiętam takero coś o tym się wypowiadał. Ale co do bassu to 15 akx za wiele Ci go nie da. Celuj w coś o większej średnicy.

Skomentuj

Do cen dolicz podatek 19%. Ale tak czy siak kwota jest bardzo atrakcyjna, kwestia tylko dobrej zwrotki :)

Skomentuj

To sie zmieszcze w 500 zł :] Ale chyba warto wydać więcej dla HDSa z tego co tu przeczytałem

Może coś podobnego do tego
                                      LINK

Skomentuj

troche mieszaja tu z cenami
                                        850439 HDS-164/182 51.30*3,60(za euro przykladowo)*1,19(podateczek)*0,9(z obnizka 10 i masz cene:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X