Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szukam "prawidlowej" zwrotnicy do monacor sph165ke

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Camel-
    nonameplum, to chyba nawet lepiej, bo dźwięk może będzie delikatniejszy :)
    Na pewno jeśli będziesz czasem na nich filmy oglądał to się przyda. Tam często wysokie tony potrafią na najwyższej oktawie trochę szarpnąć szczególnie w tych o kiepskiej jakości.

Skomentuj

Chyba bezsensem jest dostosowywanie brzmienia kolumn do kiepskiej jakości filmów ;]

Skomentuj

Nie chodzi mi o dostosowywanie kolumn. Tylko stwierdzam sam fakt, że tak jest. Ja zobaczę czy to jakkolwiek przeszkadza przy odsłuchiwaniu muzyki.

Skomentuj

Ja filmów nie mam zamiaru oglądać, to zestaw tylko i wyłącznie do muzyki :) Ale delikatnośc wysokich tonów mi się przyda :)

Pawel, to napewno ich produkcja, bo mój ojciec kiedyś zamawiał zwrotkę do suba i robili to po prostu na zamówienie :) A używają tanich czeskich kondensatorów i chyba własnych cewek :) W sumie to o nic sięnie martwie, tylko te kondensatory, które wymienić to kwestia chwili, są dość awaryjne (jak mówiłem już dwa mi padły).

Skomentuj

Sam nie możesz przylutować do siebie zaledwie 6-7 elementów ? Ewentualnie daj to do zrobienia Pawłowi S.
            Trochę wiary w siebie w końcu to ma być DIY.

Skomentuj

nonameplum, no wlasnie gadałem z ojcem i poszukam u siebie w mieście tych fajnych płytek pokrytych miedzią, to zrobie po prostu jak on - zrobie rowki nozykiem i już

[ Dodano: 2008-06-26, 20:17 ]
              A co z "wentylowaniem" obudowy? Programik mi policzył że przy 18 litrach najlepsze strojenie będzie 30Hz (powiedzmy, że TSy będą takie same u producenta i u mnie ) no i sobie wybrałem rurkę 7cm, nawet znalazłem fajną w sklepie bo 22cm, a tu zonk, program podaje 62cm - co ja mam rynne dawać czy BR grubości palca? :P

Skomentuj

Czaruję...
              X