Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

klon kolumn podlogowych 2x stx gdn17-80-4-sc + arv104-04/8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przykład jak to można zrobić:

Skomentuj

niewidac tylko jednego z wymiarow a mianowicie glebokosc ile tam jes??

[ Dodano: 2008-06-18, 11:27 ]
      czekam na wersje Pawla S.

Skomentuj

Skomentuj

hmmm.... z chęcią usłyszał bym trochę niskich tonów :mrgreen: , jest jeszcze coś godnego uwagi w niewielkiej cenie ??

Skomentuj

nonameplum, musze wlasnie sie nauczyc gdzie w SW wymiarowanie jest :mrgreen: bo wolalem to zrobic w autocadzie :roll:
            Zamieszczone przez marcdeside
            czekam na wersje Pawla S.
            chyba wymiary przyjemniejsze :P zapomnialem tylko szerokosci podac - 170

AMI, bas jest i to bardzo dobry, zroznicowanym szybki. ale poprostu niejest tak potezny jak w ARN. do rocka jednak polecam tonsil + visaton
            a ile wogole kasy masz?

[ Dodano: 2008-06-18, 12:06 ]
            jakbys chcial wymiary to:
            1000x170 [mm] przod/tyl
            1000x186 boki
            125x186 gora/dol/przegroda

125 dlatego ze dojdzie jeszcze klej. mozesz tez dac o ten milimetr szerszy front (lub mniej na wewnetrznej plycie) to wtedy zeszlifujesz na gladko plyte i niebedziesz potrzebowal zadnej szpachli itp

[ Dodano: 2008-06-18, 12:09 ]
            no i bym zapomnial - tunel "fi68-160" z polinka. mozesz go takze kupic w sklepie questera http://audio-sklep.pl/produkt.php?id_prod=85

Skomentuj

Zrób sobie je tak :)

Skomentuj

no i tak beda wygladały programy na frezowanie i wycinanie otworkow juz napisałem wiec dzis w pracy bede działal ostro :lol: :lol:

Skomentuj

na głośniki chciałem przeznaczy tak z 300pln jeśli chodzi o materiał na same skrzynki to nie powinno mnie to dużo wynieść mam trochę różnych płyt w domu reszta też się powinna znaleźć ... a co myślisz o płycie OSB np 22mm można to jakoś wykorzystać co prawda jest dosyć chropowata ale chyba i też dosyć sztywna ...

Skomentuj

marcdeside, Masz CNC ?

Bo ja miałem taki wybujały plan na budę dla KEP'a :) ale CNC to pestka.

Skomentuj

AMI, tylko nie OSB!!! Mój pierwszy sub (noname) był zrobiony z płyty OSB, bardzo paskudna w obróbce, nierówna i twarda (ciężko się wycina otwory). Nie polecam.

Skomentuj

Zamieszczone przez AMI
                        na głośniki chciałem przeznaczy tak z 300pln
                        a zwrotnice uwzgledniles?
                        300zl to kosztuja glosniki na 3 drozne kolumny. ale co z tego skoro zwrotnice to 200zl + obudowa + wykonczenie itp :P
                        600-700zl jak nic

moje propozycje
                        2xARN 150 + vifa D27
                        GDN 15 AKX + GDWK PJ
                        GDN 16/50/6 + sc10n (lub jak chcesz zaoszczedzic na przesylce to nawet z GDWK 11/100)
                        GDN 14 SCX + GDWK PJ
                        GDN 17 SCX + PJ
                        no i chyba nic wiecej w tej cenie sie nie znajdzie

nonameplum, szalejesz :P

Skomentuj

Tak mam w pracy CNC. Zrobiłem fronty i tyły gore i dol dzis jescze boki. i bedzie git

[ Dodano: 2008-06-19, 09:33 ]
                          a jeszcze pytanko czy ktos wie jaka srednice maja te zwrotnice razem z terminalem? z aukcji:http://www.allegro.pl/item383336231_...la_arn150.html

Skomentuj

ladnie
                            ale czy mi sie wydaje czy przypadkiem otwor pod sc10n niejest za duzy?
                            co do zwrotnic to zapytaj. ja mam podobne terminale (niewiem czy identyczne) i maja srednice 48,5 i 75,2
                            jezeli to sa takie same to nierob pod nie frezow - sa zaokraglone wiec glupio by wygladaly

Skomentuj

JA MAM otwor 83.7mm i frez na 103.7mm

[ Dodano: 2008-06-19, 11:35 ]
                              i teraz jeszcze pytanko o wytłumienie czy wytłumiac jak tak to czy całosc czy tylko niektore ze scian??

i czym najlepiej??

i czym najlepiej??

[ Dodano: 2008-06-19, 12:19 ]
                              i pytanko czym rozni sie głosnik ARN150-05/4 od ARN150-03/4??

Skomentuj

glosniki roznia sie tylko membrana - 05 ma wypukla spirale

kolumne nalezy wytlumic dobierajac ilosc doswiadczalnie. ja najczesciej daje tylko na scianke za glosnikami

najtansze i najlatwiej dostepne sa watoliny - taka plastikowa wata
                                najlepsza jest welna owcza

a mam jeszcze pytanko o srednice pod b-r - ile dales? bo jezeli wg tego co jest w PDFie na stronie polinka to masz luz :P tam jakas drobna pomylka jest

Skomentuj

pod b-r dałem 96 mm

Skomentuj

To chyba masz problem, bo Paweł S. pisał, że optymalny br pod dwa arn150 to fi 68, a nie 96 :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez marcdeside
                                      pod b-r dałem 96 mm
                                      i bardzo dobrze - wejdzie ci z wiekszym wciskiem
                                      mala rada dotyczaca tych tuneli - wciskaj je reka. jak niechce wchodzic pod twoim ciezarem to wyciagaj i lekko przeszlifuj otwor. jak zaczniesz czyms dobijac lub wciskac na sile to zrobia sie biale przebarwienia od wyginajacego sie plastiku

nonameplum, czytaj ze zrozumieniem :P

Skomentuj

Sorki jakiś zamyślony byłem :)

Skomentuj

nonameplum mam prosbe czy moglbys obrobic to zdjecie aby mialo ten wzor co na twoim pozniejszym projekcie tym co na cnc. tylko zeby zamiast zoltego koloru byl bialy a reszta czarna

Skomentuj

Czaruję...