nonameplum, musze wlasnie sie nauczyc gdzie w SW wymiarowanie jest :mrgreen: bo wolalem to zrobic w autocadzie :roll:
Zamieszczone przez marcdeside
czekam na wersje Pawla S.
chyba wymiary przyjemniejsze :P zapomnialem tylko szerokosci podac - 170
AMI, bas jest i to bardzo dobry, zroznicowanym szybki. ale poprostu niejest tak potezny jak w ARN. do rocka jednak polecam tonsil + visaton
a ile wogole kasy masz?
125 dlatego ze dojdzie jeszcze klej. mozesz tez dac o ten milimetr szerszy front (lub mniej na wewnetrznej plycie) to wtedy zeszlifujesz na gladko plyte i niebedziesz potrzebowal zadnej szpachli itp
na głośniki chciałem przeznaczy tak z 300pln jeśli chodzi o materiał na same skrzynki to nie powinno mnie to dużo wynieść mam trochę różnych płyt w domu reszta też się powinna znaleźć ... a co myślisz o płycie OSB np 22mm można to jakoś wykorzystać co prawda jest dosyć chropowata ale chyba i też dosyć sztywna ...
AMI, tylko nie OSB!!! Mój pierwszy sub (noname) był zrobiony z płyty OSB, bardzo paskudna w obróbce, nierówna i twarda (ciężko się wycina otwory). Nie polecam.
a zwrotnice uwzgledniles?
300zl to kosztuja glosniki na 3 drozne kolumny. ale co z tego skoro zwrotnice to 200zl + obudowa + wykonczenie itp :P
600-700zl jak nic
moje propozycje
2xARN 150 + vifa D27
GDN 15 AKX + GDWK PJ
GDN 16/50/6 + sc10n (lub jak chcesz zaoszczedzic na przesylce to nawet z GDWK 11/100)
GDN 14 SCX + GDWK PJ
GDN 17 SCX + PJ
no i chyba nic wiecej w tej cenie sie nie znajdzie
ladnie
ale czy mi sie wydaje czy przypadkiem otwor pod sc10n niejest za duzy?
co do zwrotnic to zapytaj. ja mam podobne terminale (niewiem czy identyczne) i maja srednice 48,5 i 75,2
jezeli to sa takie same to nierob pod nie frezow - sa zaokraglone wiec glupio by wygladaly
glosniki roznia sie tylko membrana - 05 ma wypukla spirale
kolumne nalezy wytlumic dobierajac ilosc doswiadczalnie. ja najczesciej daje tylko na scianke za glosnikami
najtansze i najlatwiej dostepne sa watoliny - taka plastikowa wata
najlepsza jest welna owcza
a mam jeszcze pytanko o srednice pod b-r - ile dales? bo jezeli wg tego co jest w PDFie na stronie polinka to masz luz :P tam jakas drobna pomylka jest
i bardzo dobrze - wejdzie ci z wiekszym wciskiem
mala rada dotyczaca tych tuneli - wciskaj je reka. jak niechce wchodzic pod twoim ciezarem to wyciagaj i lekko przeszlifuj otwor. jak zaczniesz czyms dobijac lub wciskac na sile to zrobia sie biale przebarwienia od wyginajacego sie plastiku
nonameplum mam prosbe czy moglbys obrobic to zdjecie aby mialo ten wzor co na twoim pozniejszym projekcie tym co na cnc. tylko zeby zamiast zoltego koloru byl bialy a reszta czarna
Skomentuj