sory, patrząc na zdjęcie myslalem ze to Mivoc SW3800, ale ten który jest w zestawie też brzmi dobrze. Jest to zmodyfikowany FGW253 tutaj żadna satelita nie jest podpięta po suba, potrzeba amplituner.
tutaj żadna satelita nie jest podpięta po suba, potrzeba amplituner.
i to mi się podoba
[ Dodano: 2008-09-11, 17:21 ]
No więc tak kolumny przyjechały
podłączyłem i uuuuu :P
strasznie to małe :P
filmu jeszcze nie ogladałem, w audio strasznie brakuje średnicy...
subwoofer... no właśnie nie wiem jak do tego podejść, daje sporo basu, potrafi zagrać głośno, ale czy wykręca kiszki?? napewno nie... chyba że w filmach zagra inaczej, dziś wieczorem robie test na matrixie zobaczymy
PS :p USTAWIENIE TYMCZASOWE, dla sprawdzenia czy jakoś działa :P
jutro rozkrece po południu i wieczorkiem wrzuce relacje obejrzałem sobie film, już samo to że porównuje zestaw z czyms za 200 złoty z lidla ( w tym dvd) o takowego słuchałem wcześniej :oops: jest wystarczającym wrażeniem :P może dechu w piersi nie zapiera ale przejrzenie paru scenek z filmów na przykład wojny pod helmowym jarem (władca pierscieni) brzmią bardzo dobrze
filmu jeszcze nie ogladałem, w audio strasznie brakuje średnicy...
U mnie właśnie powodem do ich chwalenia była średnica i przestrzenność z jaką może zagrać ten zestaw Tak że pewnie jakieś ustawienie w ampli lipne, albo może coś z polaryzacją pochrzaniłeś?
z frontami bedzie trudniej gdyż nie mogłem ich całych rozebrać (głośniki wmonotwane w listwe, wpuszczone w otwory i naklejona zwrotka, która przez otwory nieprzechodzi... mam tylko niewyraźne zdjęcie telefonem walnięte, zresztą te też nie są megaświetne :P ale jak na telefon :d
co do dyskusji o średnicy... kłócic sie nie chce.. może to wynika z rożnego podzielenia pasma w porównaniu do altusów... bo tak porównywałem :P
wiem... altusy to żadna wypaśna konstrukcja.. ale daje rade...
Ten subwooferowy głosnik sprzedawał rafal slusarczyk na allegro. Szkoda że juz zakończył działalnosć - przyczynił się napewno do wzrostu jakości na naszym forum, wyszliśmy z przekonania ze istnieje tylko STX Btw. układ napędowy ma taki sam jak FGW258
UKA mial te glosniki :P szkoda tylko ze chyba ich nie slyszalem :???:
co do frontow to pisalem ze chodzi mi tylko o niskotonowy - ten plastikowy modol dobrze znam. rozkrec monitor i pokaz jaka tam zwrotnica siedzi - pelnoprawna, porzadna zwrotnica :P
Zamieszczone przez polmen
co do dyskusji o średnicy... kłócic sie nie chce.. może to wynika z rożnego podzielenia pasma w porównaniu do altusów... bo tak porównywałem
bylem dzisiaj u UKAsza i pytalem o to dla pewnosci - tam brakuje wyzszego basu ale napewno nie srednicy ;]
Skomentuj