Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

satelity 2-way plus subwoofer. prosze o rady :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wasik1989
    SW3800 to bardzo dobry subwoofer domowy. Jest tam 15' głosnik dobrej jakości.
    Mówimy o tym Philips SW3800? -> http://www.opweb.de/manual.php?file=Philips-36.pdf
    Jak tak to bym zweryfikował: 6,5', pobiera 66w prądu i wazy 6,3kg

Skomentuj

Zamieszczone przez polmen
      pytanie, czy w tych mivocach, wszystkie satelity są podłączane pod suba?? :>
      z tego co widze to nie (mimo ze malutkie zdjecie :roll: )
      szczerze mowiac to po subie nie spodziewam sie za wiele - taki tymczasowy :P
      SW3800 to bardzo dobry subwoofer domowy. Jest tam 15' głosnik dobrej jakości.
      czy aby napewno ten sub tam siedzi?
      Zamieszczone przez Randall
      Mówimy o tym Philips SW3800?
      nie - o mivoca. byly takie sprzedawane wczesniej.
      ale cos mi sie niewydaje zeby on byl tutaj w tym zestawie :???: jezeli jest to ja to kupuje :P

Skomentuj

http://pl.youtube.com/watch?v=JNDDmH...eature=related

Skomentuj

sory, patrząc na zdjęcie myslalem ze to Mivoc SW3800, ale ten który jest w zestawie też brzmi dobrze. Jest to zmodyfikowany FGW253 tutaj żadna satelita nie jest podpięta po suba, potrzeba amplituner.

Skomentuj

tutaj żadna satelita nie jest podpięta po suba, potrzeba amplituner.
            i to mi się podoba

[ Dodano: 2008-09-11, 17:21 ]
            No więc tak kolumny przyjechały

podłączyłem i uuuuu :P

strasznie to małe :P

filmu jeszcze nie ogladałem, w audio strasznie brakuje średnicy...

subwoofer... no właśnie nie wiem jak do tego podejść, daje sporo basu, potrafi zagrać głośno, ale czy wykręca kiszki?? napewno nie... chyba że w filmach zagra inaczej, dziś wieczorem robie test na matrixie zobaczymy

PS :p USTAWIENIE TYMCZASOWE, dla sprawdzenia czy jakoś działa :P

Skomentuj

:mrgreen:
              w audio strasznie brakuje średnicy...
              :???: cos nie wierze - przeciez u UKAsza bylo OK :???:
              nie wiem jak do tego podejść, daje sporo basu, potrafi zagrać głośno, ale czy wykręca kiszki?? napewno nie
              poczekaj az sie wygrzeje :P
              moglbys rozkrecic suba i "fronty"? ciekaw jestem jakie tam glosniki niskotonowe siedza

Skomentuj

jutro rozkrece po południu i wieczorkiem wrzuce relacje obejrzałem sobie film, już samo to że porównuje zestaw z czyms za 200 złoty z lidla ( w tym dvd) o takowego słuchałem wcześniej :oops: jest wystarczającym wrażeniem :P może dechu w piersi nie zapiera ale przejrzenie paru scenek z filmów na przykład wojny pod helmowym jarem (władca pierscieni) brzmią bardzo dobrze

Skomentuj

gdyby te kolumny jeszcze 8R miały...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    to...? :wink:

Skomentuj

w audio strasznie brakuje średnicy...
                      Dziwne.. takie male glosniczki nie powinny akurat na brak srednicy cierpiec..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                        takero napisał/a

to...?
                        to by je sobie kupil do swojej yamahy ;]
                        wiekszosc tanich amplitunerow obsluguje chyba tylko 8R

Skomentuj

wiekszosc tanich amplitunerow obsluguje chyba tylko 8R
                          i czasem 6

Skomentuj

no ja mojej yamahy nie uważam za wysoki model a ma wybór 4 a 8 ohm...

[ Dodano: 2008-09-12, 16:56 ]

rozebrałem kolumienki i baśnik... nie ma żadnych oznaczeń na głośnikach.. moge najwyżej słabe zdjęcia przesłać...

Skomentuj

filmu jeszcze nie ogladałem, w audio strasznie brakuje średnicy...
                              U mnie właśnie powodem do ich chwalenia była średnica i przestrzenność z jaką może zagrać ten zestaw Tak że pewnie jakieś ustawienie w ampli lipne, albo może coś z polaryzacją pochrzaniłeś?

Skomentuj

daj fotki - tylko jak robisz telefonem to jedynie w switle slonecznym

Skomentuj

to jest baśnik

z frontami bedzie trudniej gdyż nie mogłem ich całych rozebrać (głośniki wmonotwane w listwe, wpuszczone w otwory i naklejona zwrotka, która przez otwory nieprzechodzi... mam tylko niewyraźne zdjęcie telefonem walnięte, zresztą te też nie są megaświetne :P ale jak na telefon :d

co do dyskusji o średnicy... kłócic sie nie chce.. może to wynika z rożnego podzielenia pasma w porównaniu do altusów... bo tak porównywałem :P

wiem... altusy to żadna wypaśna konstrukcja.. ale daje rade...

Skomentuj

Ten subwooferowy głosnik sprzedawał rafal slusarczyk na allegro. Szkoda że juz zakończył działalnosć - przyczynił się napewno do wzrostu jakości na naszym forum, wyszliśmy z przekonania ze istnieje tylko STX Btw. układ napędowy ma taki sam jak FGW258

Skomentuj

chcialoby sie powiedziec "a nie mowilem".. :mrgreen: niby kino ale dobre stereo jest duzo lepsze..

Skomentuj

UKA mial te glosniki :P szkoda tylko ze chyba ich nie slyszalem :???:
                                        co do frontow to pisalem ze chodzi mi tylko o niskotonowy - ten plastikowy modol dobrze znam. rozkrec monitor i pokaz jaka tam zwrotnica siedzi - pelnoprawna, porzadna zwrotnica :P
                                        co do dyskusji o średnicy... kłócic sie nie chce.. może to wynika z rożnego podzielenia pasma w porównaniu do altusów... bo tak porównywałem
                                        bylem dzisiaj u UKAsza i pytalem o to dla pewnosci - tam brakuje wyzszego basu ale napewno nie srednicy ;]

Skomentuj

no cóż , moja nie ma :P
                                          Widać mój model jest wysoki i ma duże wymagania co do kolumn

Zamieszczone przez dolphin123
                                          Zamieszczone przez takero
                                          to...? :wink:
                                          to bym je nabył już dawno i nie walił się teraz chwilowo z kinem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X