Witam serdecznie szanownych forumowiczów.
Chciałbym przedyskutować budowę zestawu czterech kolumn 2+2 do pomieszczenia ok 15m2 - chodzi głównie o przetworniki z gotowymi już na forum zwroticami. Napędzane amplitunerem ONKYO z lat 80' -ok 80W na kanał. Moim priorytetem jest jakość dżwięku słuchanego nie za głośno (jeszcze się słuch nie posypał
. Słucham głównie jazzu, acid jazzu, muzyki alternatywnej, zdaża się często stary house i sporo klubowej, a z uwagi na wykształcenie muzyczne, poważna mi się też zdaża - no i sporo radia. Reasumując potrzebne mi nie mocne ale grające kolumny które nic od siebie za bardzo nie dadzą i nie zabiorą a całe pasmo bedzie w miarę jednolite. Na pierwszy front robot idą monitory 22/42/18cm(wymiary wewnętrzne) mam już takie skrzynki. Zakładam że na przetworniki do nich wydam ok 300PLN. Bardzo proszę o dodatkowe pytania
Chciałbym przedyskutować budowę zestawu czterech kolumn 2+2 do pomieszczenia ok 15m2 - chodzi głównie o przetworniki z gotowymi już na forum zwroticami. Napędzane amplitunerem ONKYO z lat 80' -ok 80W na kanał. Moim priorytetem jest jakość dżwięku słuchanego nie za głośno (jeszcze się słuch nie posypał

Skomentuj