Witam,
chcialbym w niedalekiej przyszlosci zrobic kolumny podlogowe.
Przegladajac forum natknalem sie na kilka konstrukcji ktore wydaly mi sie ciekawe:
1. 2x ARN 150 05/4 + scn10n (te przewijaly sie szczegolnie czesto)
2. 2x ARN 150 03/4 + vifaDX25
3. 2x STX 17-80-4-sc + arv 104 04/8
4. 2x GDN 13/50/9 + gtc 11/100
Od razu zaznacze ze dopiero zaczynam sie tym interesowac i nic jeszcze nie wiem o powyzszych glosnikach, po prostu te konstrukcje wydaly mi sie ciekawe i chcialbym wiecej sie o nich dowiedziec (przedzialy cenowe, jakosc dzwieku itd)
moje oczekiwania: dobra jakosc dzwieku - w szczegolnosci bede sluchal na sredniej glosnosci (sasiedzi), ewentualnie informacje jak radza sobie te konstrukcje przy glosnym odsluchu (imprezy :))
podzielcie sie swoja opinia o tych (i ewentualnie innych) konstrukcjach
z gory dzieki za zainteresowanie i pomoc :)
p.s jezeli ktos moglby opisac co oznaczaja poszczegolne liczby w nazwach glosnikow (np czym roznia sie arn 150 05/4 od arn 150 03/4) rowniez bede wdzieczny
chcialbym w niedalekiej przyszlosci zrobic kolumny podlogowe.
Przegladajac forum natknalem sie na kilka konstrukcji ktore wydaly mi sie ciekawe:
1. 2x ARN 150 05/4 + scn10n (te przewijaly sie szczegolnie czesto)
2. 2x ARN 150 03/4 + vifaDX25
3. 2x STX 17-80-4-sc + arv 104 04/8
4. 2x GDN 13/50/9 + gtc 11/100
Od razu zaznacze ze dopiero zaczynam sie tym interesowac i nic jeszcze nie wiem o powyzszych glosnikach, po prostu te konstrukcje wydaly mi sie ciekawe i chcialbym wiecej sie o nich dowiedziec (przedzialy cenowe, jakosc dzwieku itd)
moje oczekiwania: dobra jakosc dzwieku - w szczegolnosci bede sluchal na sredniej glosnosci (sasiedzi), ewentualnie informacje jak radza sobie te konstrukcje przy glosnym odsluchu (imprezy :))
podzielcie sie swoja opinia o tych (i ewentualnie innych) konstrukcjach
z gory dzieki za zainteresowanie i pomoc :)
p.s jezeli ktos moglby opisac co oznaczaja poszczegolne liczby w nazwach glosnikow (np czym roznia sie arn 150 05/4 od arn 150 03/4) rowniez bede wdzieczny
Skomentuj