Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer domowy na głośniku PIONEER ts-w306c

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na dzień dzisiejszy sprzedaje tego pioneera i kino domowe, oraz słupki a za to co zbiore kupuje lepsze głośniki stereo tak ton 200 altus 300 i podobne i do tego subwoofra zrobie :) :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez maniek5511
      kupuje lepsze głośniki stereo tak ton 200 altus 300 i podobne i do tego subwoofra zrobie
      :???: to na czym tego suba chcesz zrobic?
      chcesz miec w pokoju 2x10-12" i do tego suba? przeciez to bedzie musialobyc min 15" a na to raczej kasy nie nazbierasz za szybko :???:

Skomentuj

subwoofer zamierzam zbudować na 12" pojedyńczym, to już napewno na moje własności budowlate pokoju 4*5m starczy :)

Skomentuj

Raczej chodzi o to że w altusach masz juz 10-12', więc wypadałoby żeby sub był min 15'. Bo po co dawać 12 skoro w altusach już tyle możesz mieć. A czy to coś da? :razz:

Skomentuj

da :razz: bo altusy nie będą tak nosko cięte, od około 90hz w góre. i właśnie do tych niższych dźwięków chciałbym subwoofer na 12". 15" wiadomo że lepsza ale ona już potrzebuje sprzętu co się zowie, a to koszty, a do tego 15" w pokoju to meble mi popękają i wszystko wokoło będzie brzęczeć :sad:

Skomentuj

da :razz: bo altusy nie będą tak nosko cięte, od około 90hz w góre
              to w takim razie po co te altusy? dla parady?

Skomentuj

w takim razie kup cos lepszego ale mniejszego gdzie ten sub bedzie mial naprawde uzasadnienie

Skomentuj

sub bedzie miał uzasadnienie. bo jak będę chcał posłuchać ciszej muzyki to będa grały same głośniki stereo a dla większego kopa będzie podłączany sub :roll:

[ Dodano: 2008-12-15, 11:18 ]
                  http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&...vItemDB=itemdb
                  a jakby zamiast tych tonsilów takie STX zakupić:)

Skomentuj

maniek5511, zamiast marnowac kase idz najpierw gdzies posluchaj a nie przypuszczenia tylko piszesz...
                    niby na duzych dobrych kolumnach nie da sie sluchac i cicho i zaszalec?

Skomentuj

a powiedzcie mi gdzie mógłbym tego posłuchać, tak w Toruniu. bo w media takich sprzętów nie ma. :neutral:

Skomentuj

nie mam pojecia - nie jestem z tamtych okolic :P
                        w MM tez daloby rade czegos takiego posluchac ale trzeba by pogadac ze sprzedawca i zmontowac cos takiego w mniejszej skali

najlepiej poszukaj forumowiczow z twojego regionu

Skomentuj

poczekam, własnie może ktoś sie zgłosi :razz:
                          w media zmontują taki zestaw ale z JBL lub KODY a nie STX czy tonsila.
                          własnie dlatego tak się dopytuje bo nic mi nie wiadomo o sklepie z takim sprzętem

Skomentuj

w media zmontują taki zestaw ale z JBL lub KODY a nie STX czy tonsila
                            na jedno wychodzi - taki sam efekt tylko inne brzmienie :P
                            rozchodzi sie o to zebys posluchaj jaki efekt daja kolumny na glosnikach danego rozmiaru i do tego sub tego samego rozmiaru - kompletny bezsens :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                            X