Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki midwoofer do monitorów?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli nie oczekujesz super basu, a jedynie dobrej średnicy i czystej góry to taki SCX (38zł) lub SK (41zł) powinien nieźle się spisać z DX25. W razie czego nie ma problemu dać coś lepszego do Vify.
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
      W razie czego nie ma problemu dać coś lepszego do Vify.
      Ano SCX ma 150mm, np. GDN13/50/9 ma 154, jakieś mniejsze vify mają 149 i Al130 ma 153 mm, więc c najwyżej będzie trzeba podfrezowanie powiększyć ew. zawsze można na próbę sklecić coś z wiórówki w kilka godzin i trochę posłuchać.

Skomentuj

No to DXy zamówione :)
        Prawdopodobnie będę miał okazję kupić niedrogo SDSy134, czy wiadomo coś o zwrotce do takiego zestawienia?

Skomentuj

no to czemu nie zamowisz odrazu S13 z akustyka?

Skomentuj

DX'y nowe 220zł, SDS'y 180zł i już jest 400 plus wysyłka. Używane 150+100 czyli 250zł - jest nad czym się pochylić. Poza tym SDS z tego co widzę ma być jeśli SCX się nie sprawdzi, a SDS ma złe opinie na tym forum, chociaż słyszała go 1-2 osoby. :lol:
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

No właśnie nie widziałem wypowiedzi osoby która rzeczywiście tych SDSów słyszała i miała porównanie do SCX.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                a SDS ma złe opinie na tym forum, chociaż słyszała go 1-2 osoby.
                i w taki wlasnie sposob rodza sie plotki lub nie poprawne opinie - pokaz mi gdzie ktos napisal ze to jest ZLY glosnik?
                wszyscy pisali ze to nic nadzwyczajnego jak na ta marke i ta kase ;]

Zamieszczone przez hol
                No właśnie nie widziałem wypowiedzi osoby która rzeczywiście tych SDSów słyszała i miała porównanie do SCX
                na elektrodzie jest konstrukcja z SDSami ale koles nie jest osluchany niestety

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  wszyscy pisali ze to nic nadzwyczajnego jak na ta marke i ta kase ;]
                  Wszyscy pisali, a nikt nie słyszał ;]. To jest właśnie to o czym piszesz-plotki .

Skomentuj

XYS sdsa z xt19 laczyl i projektowal mu zwrote

Skomentuj

i yoshi tez go mial ;]

Skomentuj

No więc na dzień dzisiejszy będę chciał dołożyć do tych DXów 14SCX lub 14SK.
                        Zobaczymy który, no chyba że z biegiem czasu jeszcze cos innego wpadnie mi do głowy.
                        Dlaczego 14SCX? Przeszperałem troszkę forum i okazuję się (z wypowiedzi forumowiczów, tych raczej bardziej doświadczonych ), że ma fajną średnicę i nie za niski (lekko kopiący) ździebko zróżnicowany bas. W sumie do niewielkich monitorków chyba w sam raz...

Skomentuj

Moim zdaniem zdecydowanie SCX, SK wygląda na całkowitą budżetówkę. SCX wydaje się ciekawy, trochę odstrasza mnie ta cena, ale może to dzięki temu, że mamy je na miejscu no i może stalowy kosz tak obniża cenę, chociaż nie znam szczegółów. Chętnie bym go posłuchał i potestował, ale 150mm podfrezowanie wyklucza wymianę na 15tkę Seas-a, która ma 146mm, który jest póki co moim faworytem w tej wielkości.

Skomentuj

ktory seas mkul ?

Skomentuj

Podfrezowanie będzie tylko dla DXa, gdyż wizualnie swoje kolumny wzoruję na wyrób RLS - Elara.
                              Także jak coś, to nie będzie problemu na wymianę woofera.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                ktory seas mkul ?
                                ER15RLY lub CA15RLY, chociaż ten z trzciną bardziej mi pasuje no i dodatkowo jest nieco tańszy.
                                caMaro wystający midwoofer może nie wyglądać zbyt urodziwie, szczególnie jak ma gruby rant, np. chyba HDS-y się do tego nadają, tonsil 16/50/6 też nienajgorzej będzie wyglądał, ale ten STX już będzie troszkę raził.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                                  caMaro wystający midwoofer może nie wyglądać zbyt urodziwie, szczególnie jak ma gruby rant
                                  No ale takie ułożenie głośników bardzo mi się podoba i już postanowione, zobaczymy w praniu jak wyjdzie. Można byłoby przyciąć front w DXach, ale tego nie zrobię :)

Skomentuj

caMaro, możesz zamiast wycinać DX-a spróbować zasłonić jego kawałek midwooferem, zbliżą się centra i będzie jakies uzasadnienie midbasa bez podfrezowania, chociaż nie wiem do końca jak to się odbije na charakterystyce kopułki.

Skomentuj

mkul, właśnie tak od początku mojego pomysłu zamierzam :)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X