Jeśli nie oczekujesz super basu, a jedynie dobrej średnicy i czystej góry to taki SCX (38zł) lub SK (41zł) powinien nieźle się spisać z DX25. W razie czego nie ma problemu dać coś lepszego do Vify.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki midwoofer do monitorów?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez amdrW razie czego nie ma problemu dać coś lepszego do Vify.ew. zawsze można na próbę sklecić coś z wiórówki w kilka godzin i trochę posłuchać.
Skomentuj
-
DX'y nowe 220zł, SDS'y 180zł i już jest 400 plus wysyłka. Używane 150+100 czyli 250zł - jest nad czym się pochylić. Poza tym SDS z tego co widzę ma być jeśli SCX się nie sprawdzi, a SDS ma złe opinie na tym forum, chociaż słyszała go 1-2 osoby. :lol:ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdra SDS ma złe opinie na tym forum, chociaż słyszała go 1-2 osoby.
wszyscy pisali ze to nic nadzwyczajnego jak na ta marke i ta kase ;]
Zamieszczone przez holNo właśnie nie widziałem wypowiedzi osoby która rzeczywiście tych SDSów słyszała i miała porównanie do SCX
Skomentuj
-
No więc na dzień dzisiejszy będę chciał dołożyć do tych DXów 14SCX lub 14SK.
Zobaczymy który, no chyba że z biegiem czasu jeszcze cos innego wpadnie mi do głowy.
Dlaczego 14SCX? Przeszperałem troszkę forum i okazuję się (z wypowiedzi forumowiczów, tych raczej bardziej doświadczonych), że ma fajną średnicę i nie za niski (lekko kopiący) ździebko zróżnicowany bas. W sumie do niewielkich monitorków chyba w sam raz...
Skomentuj
-
Moim zdaniem zdecydowanie SCX, SK wygląda na całkowitą budżetówkę. SCX wydaje się ciekawy, trochę odstrasza mnie ta cena, ale może to dzięki temu, że mamy je na miejscu no i może stalowy kosz tak obniża cenę, chociaż nie znam szczegółów. Chętnie bym go posłuchał i potestował, ale 150mm podfrezowanie wyklucza wymianę na 15tkę Seas-a, która ma 146mm, który jest póki co moim faworytem w tej wielkości.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123ktory seas mkul ?
caMaro wystający midwoofer może nie wyglądać zbyt urodziwie, szczególnie jak ma gruby rant, np. chyba HDS-y się do tego nadają, tonsil 16/50/6 też nienajgorzej będzie wyglądał, ale ten STX już będzie troszkę raził.
Skomentuj
Skomentuj