Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe - jakie głośniki ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Bartuś
    nie lepiej po prostu zrobić dobre stereo ??

Moze to faktycznie by sie bardziej oplacilo? Niemal kazdy film jest zapisany w stereo, a zrobic takei naprawde dobre kolumny (mysle ze kalsa srednia prezentowanych na forum by wystarczyla, imho 300-350 zl na kolumne) to przeciez bylyby i do kina i do muzyki.... Dla niektorych to moze jest herezja co teraz napisze, ale IMHO lepiej ogladac na dobrym i dobrze rozstawionym stereo niz na jakims slabym 5.1. Porzadne kolumny tez potrafia nisko zejsc i ladnie zamruczec, a wiec nawet sub nie bylby potrzebny. I mniej pracy przy robieniu 2 a nie 6 kolumn... Nie krytykujcie mnie zbyt ostro, bo przeciez kazdy ma inny gust. Moze dla niektorych to cale 5.1 to tylko bajer i dobre stereo do filmow mu wystarcza? Sam osobiscie jesli nie kupilbym zestawu za conajmniej 1500 zl to wolalbym dwie dobre kolumny.

Sorry za mieszanie w temacie, ale chyba warto rozwazac rozne opcje, cos na wzor burzy mozgow... I znow nie twierdze ze doradzam jakies konkretne rozwiazanie.

Skomentuj

moim zdaniem dobre stereo zagra 1000 razy bardziej przestrzenniej niż srednie KD
      dlatego zaproponowałem stereo

Skomentuj

Według mnie ten GDN to najpewniejsze rozwiązanie ale niestety najdrożdsze z tych które dopuszczam...

Postawiłem sobie za cel zbudowanie kina domowego i niech tak zostanie.

Skomentuj

Bartuś, tomq88, te sony nie sa az takie tragiczne zeby zaraz pisac ze stereo bedzie lepsze...
          to sa glosniki na odpowiednim poziomie zeby oplacalo sie je wykozystac.
          no i stereo a kino to zupelnie inna bajka ;]

Skomentuj

wiec pozbieraj sobie kaske i kupuj gdn-y, ja bym sie nie pchał w kD [ z takim budzete] no ale jak kto woli :) napewno ci sie powiedzie ; )

Skomentuj

Bartuś, Ja sie z toba zgadzam, ale auotor zrobi jak uwaza :)

Nie dam glowy ale te glosniki sony siedza chyba w tych kolumnach (przynajmniej na wyglad sa te same) : http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-...-fcr4000.bhtml

Skomentuj

:shock: solidny zestaw, 0,5kW :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
                  Dla niektorych to moze jest herezja co teraz napisze, ale IMHO lepiej ogladac na dobrym i dobrze rozstawionym stereo niz na jakims slabym 5.1.
                  Na STXach czy Tonsilach to będzie niezłe kino, na tych Sony może też skoro Pawel S ich nie skreśla, a różnica między stereo a kinem w filmach czy oglądaniu z tv,tunera to przepaść. Za tydzień rusza F1 i już nie mogę się doczekać, oglądanie wyścigu w 5.1 dostarcza niezłych emocji, ten dźwięk silników wydobywający się z samochodów jeżdżących po moim pokoju, w stereo tego nie odczujesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                    w stereo tego nie odczujesz.
                    Z takim stwierdzeniem bym mocno uważał. Od pewnego czasu mam przyjemność obcować z naprawdę niezłym zestawem stereo i ciągle nie mogę wyjść z podziwu przestrzenności dźwięku.
                    Niedawno robiłem odsłuch dla znajomych i rozglądali się po pokoju bo byli pewni, że skitrałem gdzieś głośniki po kontach i ich wkręcam że to stereo tak gra :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
                      Z takim stwierdzeniem bym mocno uważał.
                      Jestem pewien że 5.1 oczywiście przyzwoite do oglądania/słuchania np. wyścigu F1 dostarcza większych emocji, w takiej rozgrywce moje stereo na HDS180+XT25 przegrywa na starcie z 5.1 na głośnikach co by nie mówić nie najwyższych lotów Koda CV50.

Skomentuj

Żadne, nawet najlepsze stereo nie będzie lepsze od przeciętnego zest. wielokanałowego... w odtwarzaniu ścieżki 5.1 , 7.1 ... Taki wypasiony zestaw stereo będzie oczywiście lepiej reprodukował dźwięki ale nie odtworzy nigdy dźwięku przestrzennego. Wielu taką lepszą reprodukcję dźwięku odbiera jako dźwięk przestrzenny, i twierdzi że ich wspaniałe stereo jest lepsze niż system wielokanałowy, niestety są w błędzie

Skomentuj

wracamy do tematu
                          HouseDeeJay, chcesz tosnile czy sony? bo dzisiaj UKA by mi soniaka przywiozl

Skomentuj

Pawle ,jeśli podzielisz się swoją wiedzą i uwagami co zwrotnicy pod tego Sony'ego to biorę Sony. :wink: ...chociażby dlatego ,że teraz na takie głośniki mnie stać ,a jak będę chciał to sobie zmienię. A po za tym chcę złożyć coś innego...niż wszędzie znane zestawienie : GDN 13 / 40 / 2 + GDWK 10 / 80 / 7

Skomentuj

Zamieszczone przez HouseDeeJay
                              Pawle ,jeśli podzielisz się swoją wiedzą i uwagami co zwrotnicy pod tego Sony'ego to biorę Sony. :wink: ...chociażby dlatego ,że teraz na takie głośniki mnie stać ,a jak będę chciał to sobie zmienię. A po za tym chcę złożyć coś innego...niż wszędzie znane zestawienie : GDN 13 / 40 / 2 + GDWK 10 / 80 / 7

i prawidłowo f1 to dobre porownanie i zgodze sie, ze na 5.1 bedzie ciekawie ; )

Skomentuj

Pawle ,jeśli podzielisz się swoją wiedzą i uwagami co zwrotnicy pod tego Sony'ego to biorę Sony.
                                zrobie je specjalnie dla ciebie tylko dlatego ze mam dostep do takich glosnikow i trzeba na czyms sie szkolic :P
                                tylko jak juz pisalem, to moze potrwac

Skomentuj

Witam po mojej bardzo długiej nieobecności.
                                  ...Kończące się liceum, matura, prawo jazdy, szukanie pracy zaowocowało moją nieobecnością. :grin:

Kupiłem 2 szt. tych Sony i powiem, że jakość wykonania jak na tą cenę na bardzo wysokim poziomie. Obecnie zastanawiam się nad głośnikiem wysoko-tonowym. Co doradzacie ? Ja osobiście rozważałem GDWK 10/80/7.

Skomentuj

Kupiłem 2 szt. tych Sony i powiem, że jakość wykonania jak na tą cenę na bardzo wysokim poziomie. Obecnie zastanawiam się nad głośnikiem wysoko-tonowym. Co doradzacie ? Ja osobiście rozważałem GDWK 10/80/7
                                    te male 133cm sony? czy te czarne 17cm?
                                    bo jak ktorys z tych to moge je miec i pobawic sie ze zwrotnica...
                                    ale na stanie mam missiona, PJtke i troche drozszych glosnikow - tonsili nie mam

Skomentuj

Te Srebrno - Czarne , 13 cm.

A masz fotkę tych Mission'ów ? :grin:

Skomentuj

no to super - moge je pozyczyc od UKA
                                        missiony

mocowanie i maskowanie glownikow bedzie w taki sposob

monitorki zrobie we wrzesniu i postaram sie przed rokiem akademickim zrobic do nich zwrotnice
                                        tak wiec smialo mozesz je kupowac i zaczac cos kombinowac

Skomentuj

Czaruję...
                                        X