Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mało basu, pokój 8 metrów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN 25/60/1? IMHO zdecydowanie lepiej brac GDN 20/80/2 - ma lepsze zejscie i znacznie przyjemniej gra.
    25 60 1 gra imho przyjmeniej od 20 80 2 który lubi i potrafi przymulić ,a w rocku sprawdza się tak sobie, zupełnie przeciwnie do 25 60/80 1.
    No niestety - większy głośnik = większa buda.
    Zamieszczone przez Caleb
    Aplikowac w 30 litrow (netto!), BR ~36Hz
    właśnie o tym myslałem mówiąc "przymulić " :)

Skomentuj

jestem kompletnie odmiennego zdania - GDN 25 nie ma kompletnie ciala, a zamulic tez potrafi. Zroznicowanego basu tez za bardzo nie ma - to suchota i tyle. GDN 20 gra roznorodniejszym basem, z lepszym zejsciem i mocniej. Szkoda zachodu na duzego papierowego Tonsila - nadaje sie on tylko do regenracji jakichs starych Unitr.
      No niestety - większy głośnik = większa buda.
      no i ma wstawiac "pralke" 50-60 litrowa do 8m^2? Bez sensu - lepiej dac jakas 8'
      właśnie o tym myslałem mówiąc "przymulić " :)
      co?

Skomentuj

Osobiście mi też 20/80/2 bardziej podchodzi od początku. No ale już dyskutowaliśmy o tym z takero :P

Skomentuj

nie ma sie co dziwic - to nowszy technologicznie glosnik i zwyczajnie lepszy.

Skomentuj

lapszy, gorszy - inny.
            W rocku 25 80 1 spisuje się o niebo lepiej niż 20 80 2, kopa ma przepotężnego , spl zamiata, a w moim mniemaniu jest bardziej zróżnicowany w brzmieniu niż przereklamowany 20 80 2 , który gloryfikowany już wcale aż taką rewelką nie jest, 20 100 3 jeśli już.
            Zamieszczone przez Caleb
            co?
            jak dla mnie tak niskie strojenie to już za nisko dla tego tonsila, potrafi wtedy już przymulić,poniżej 40hz bym proponował nie schodzić.

[ Dodano: 2008-12-27, 21:40 ]
            20 80 2 szczytem nowoczesności nie jest ;]

Skomentuj

mam zupelnie odmienne zdanie - sam slucham raczej ciezszych odmian rocka, w tym metalu i zdecydowanie bardziej przemawia do mnie mniejszy tonsil.
              jak dla mnie tak niskie strojenie to już za nisko dla tego tonsila, potrafi wtedy już przymulić,poniżej 40hz bym proponował nie schodzić.
              to przy wyzszym (>=45hz) staje sie nieprzyjemny - zaczyna mocno jednostajnie dudnic i kastrujemy mu zejscie. 35hz jest imho optimum - mamy calkiem niezle zejscie, a charakter gry jest podobny do wielu zamknietych konstrukcji. zdecydowanie bardziej glosnik zamula (robi sie papka) na wyzszym strojeniu, chociaz przyznaje - nieco bardziej kopie - no ale do takiego efektu to mozemy sobie kupic byle alpharda czy podobny badziew. szczerze powiedziawszy mam wrazenie, ze nie sluchales tego tonsila w aplikacji jak podalem wczesniej, stad taka opinia o nim.
              20 80 2 szczytem nowoczesności nie jest ;]
              moze i nie jest, ale na pewno jest nowszy niz 25-tka

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                to przy wyzszym (>=45hz) staje sie nieprzyjemny - zaczyna mocno jednostajnie dudnic i kastrujemy mu zejscie.
                nie no ,nie popadajmy w skrajności :)
                Zamieszczone przez Caleb
                szczerze powiedziawszy mam wrazenie, ze nie sluchales tego tonsila w aplikacji jak podalem wczesniej, stad taka opinia o nim.
                miałem tych tonsili chyba ze 3 , z czego jeden miał qts 0,7 :lol: i słuchałem ich od 15 closed , po chyba z 50l br ;]

Skomentuj

no ja niestety tylko dwa :P. na szczescie rowne mi sie trafily - bez takich rozbieznosci w parametrach :P

Skomentuj

Małe odświeżenie tematu... Od kilku tygodni jestem posiadaczem Altusów 110. Do słuchania co prawda nie za bardzo to się nadaje, ale wolę to, niż kompletny brak basu. Z Altusów jest go w sam raz. Nie za dużo, nie za mało. Planuje robić kolumny (co prawda dopiero w wakacje, ale wolałbym już się zdecydować, niż nad wszystkim myśleć na ostatnią chwilę). W Altusach podoba mi się jedynie bas, i trochę wysokie tony (takie "nasycone" zimnem), natomiast średnica to... :neutral:

Czy dobrym pomysłem byłby klon Totem Mite ? (tutaj myślę o podłogówkach, chyba, że z monitorów jest wystarczająco basu). Jak to się będzie miało do Altusów (bas) ? Zaznaczam, że na głośności mi nie zależy, głośno nie specjalnie lubię słuchać, chyba, że sąsiedzi mają problem - to zmienia postać rzeczy).

Skomentuj

Zamieszczone przez RzeznikUnitra
                      W Altusach podoba mi się jedynie bas, i trochę wysokie tony (takie "nasycone" zimnem), natomiast średnica to...
                      hmm... chyba srednica byla najlepsza.... bas nie schodzil nisko... - 15cm woofery graja nizszym basem, za wysokie rejestry odpowiada tuba... ehh

Zamieszczone przez RzeznikUnitra
                      Czy dobrym pomysłem byłby klon Totem Mite ? (tutaj myślę o podłogówkach, chyba, że z monitorów jest wystarczająco basu). Jak to się będzie miało do Altusów (bas) ? Zaznaczam, że na głośności mi nie zależy, głośno nie specjalnie lubię słuchać, chyba, że sąsiedzi mają problem - to zmienia postać rzeczy).
                      Porownywanie altusow 110 do totem mite jest jak.... sam nie wiem co do czego... toc to 2 rozne swiaty....

Skomentuj

Zależy mi na jakości, dlatego chcę coś zrobić, co zagra przyjemnie dla ucha, nie męcząco i zaskoczy mnie swoim brzmieniem, jakością i basem (do tej pory słuchałem... zestawów komputerowych, kin domowych, altonów 70, altusów 110, space'ów 86... więcej grzechów nie pamiętam :wink: )

Skomentuj

Ale musisz się określić z budżetem...

Skomentuj

Hm, możliwie najtaniej, myślę, że około 300 zł licząc wykończenie.

[ Dodano: 2009-01-24, 22:55 ]
                            Będzie w tej cenie coś lepszego od Totem Mite?

Skomentuj

jak kasy mało to może horny na ARZ?
                              to tak pół zartem

Skomentuj

Czaruję...
                              X