Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka Obudowa do Tych Glosnikow?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ale co?
    zwrotnica?
    jak kupisz to bedziesz mial pelna dokumentacje ;]
    o nic sie nie martw :P

Skomentuj

i moge zamowic za pobraniem?

Skomentuj

no i tu problem - jestem studentem wiec kasy ciagle brak i tylko przedplata wchodzi w gre...
        dopiero paczke zamowilem wiec kolejne zamowienie najwczesniej po sesji

Skomentuj

a masz moze jeszcze jakies inne ciekawe projekty ? :)

[ Dodano: 2009-01-15, 21:27 ]
          mam takie pytanko jeszcze :) po czym poznac ze glosnik jest dobry ? na jakie parametry powinienem patrzec ? czego powinno byc wiecej a czego mniej?:)

Skomentuj

jak chcesz zwracac uwage na same parametry to nie da sie tego stwierdzic.
            najlepiej posluchac.
            doswiadczone osoby na podstawie parametrow, budowy itp itd potrafia sporo okreslic. poczatkujacy nie ma szans odroznic tandety od hi-endu na odleglosc :P

Zamieszczone przez cysiu_1
            a masz moze jeszcze jakies inne ciekawe projekty ?
            a co potrzebujesz?

Skomentuj

jeszcze jedno pytanko. Lepsze jest zakupienie kina domowego? Czy takie wlasne robienie i kupowanie np. Alutsow? :)

Skomentuj

jak za te same pieniadze to zdecydowanie lepiej DIY

DIY to 20-50% ceny fabrycznych kolumn. im drozsze robisz tym drozsze sa ich fabryczne odpowiedniki.

altusy kosztuja ok 1000zl (nowe)
                ja za 1200zl zbudowalem kolumny ktore w sklepie (tzn w salonie audio :cool: ) kosztuja 3500-5000zl :P

Skomentuj

to daj ich projekt jesli mozesz :)

[ Dodano: 2009-01-15, 23:10 ]
                  co do projektu ktory wyslales mi do STX'ow moj kuzyn powiedzial tak

" z boku powinno byc jeszce jedno miejsce na nisko tonowy przy podstawie i wylot jest za maly "

" nie widze tego zeby to gralo "

co sądzisz o tym Paweł?

Skomentuj

cysiu_1, ten twoj kuzyn to dobry jest :P.. pewnie w pamieci przeliczyl TSy itd wziol pod uwage jak glosnik o takich parametrach zachowuje sie w danej aplikacji i wyznaczyl predkosc powietrza w tunelu :P...

nie widze tego zeby to gralo
                    Hm... a czym potrafi pochwalic sie ten twoj kuzyn? Ma sprzet do pomiarow przetwornikow i kolumn ? Potrafi sciagac charakterystyki przetwarzania i projektowac zwrotki:>? Wiele konstrukcji ma za soba? Czy to tylko takie gadanie :>

Po tym tekscie "z boku powinno byc miejsce na niskotonowy" :P.. widze ze nie wie nic. Przy takiej konstrukcji trzeba by przerabiac zwrotnice.. do tego nie wiem dlaczego bas z boku mialby sie lepiej sprawdzic. Moze jako nisko ciety aktywny sub (niekierunkowy) albo w hm.. 4way? :) ale nie za bardzo w 3way gdzie odtwarza spora czesc kierunkowego pasma bo wtedy to nie zagra dobrze. No oczywiscie da sie ale efekt koncowy bedzie o wiele gorszy albo trzeba by poswiecic sporo pracy na dostosowanie kolumn przez pomiary do pomieszczenia odsluchowego itd. Pozdrow kuzyna i popros zeby zanim wyrazi zdanie na jakis temat zastanowil sie czy wie co mowi :)

Skomentuj

Przeczytalem caly topic i.... Paweł masz cierpliwość mnie juz by szlak trafil

Polecacie mu 2szt. 8" jak ma teraz 4szt niewiadomo czego w altusach. Jak ma to glosno grac to sub na 15" stxa i po sprawie;]
                      Chlopak zrobi zestaw na scx'ach i potem napisze ze to badziew bo "malo" basu ma...

Skomentuj

co do projektu ktory wyslales mi do STX'ow moj kuzyn powiedzial tak

" z boku powinno byc jeszce jedno miejsce na nisko tonowy przy podstawie i wylot jest za maly "

" nie widze tego zeby to gralo "

co sądzisz o tym Paweł?
                        a na jakiej podstawie kuzyn tak twierdzi? kolumna jest zaprojektowana z JEDNYM glosnikiem niskotonowym a tunel o srednicy 7cm starcza nawet do 8" wooferow z duzym x-max;em ;]

to daj ich projekt jesli mozesz
                        dam projekt a twoj kuzyn zobaczy 18cm glosnik za 290zl i powie ze "to nie ma prawa dobrze zagrac" :P
                        tak wiec nie bedzie przedpremierowego pokazu ;]

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez n_omyzs
                        Pozdrow kuzyna i popros zeby zanim wyrazi zdanie na jakis temat zastanowil sie czy wie co mowi
                        przypominaja mi sie teraz wypowiedzi mojego profesora od termodynamiki. czesto gada cos ze jest pelno politykow "znajacych sie" na energetyce i duzo o tym mowia a nie znaja nawet podstaw termodynamiki :lol:

Zamieszczone przez Maxi
                        Przeczytalem caly topic i.... Paweł masz cierpliwość mnie juz by szlak trafil
                        tutaj tragedi jeszcze niema bo przynajmniej kolega przyjmuje wiedze do siebie. bywali duzo gorsi :P

Zamieszczone przez Maxi
                        Jak ma to glosno grac to sub na 15" stxa i po sprawie;]
                        Chlopak zrobi zestaw na scx'ach i potem napisze ze to badziew bo "malo" basu ma...
                        tak, oczywiscie, ale nie za takie pieniadze :???:

Skomentuj

a jak by wygladala ta obudowa przy subie 15? :)

Skomentuj

a mozesz sprecyzowac pytanie? cos nie zrozumiale jest troche :???:

Skomentuj

jak by mial wygladac ten sub? :) i jak glosnik do niego ( 15 ) ?

Skomentuj

cysiu_1, czy ty czytasz to co inni pisza?
                                Zamieszczone przez Maxi
                                Jak ma to glosno grac to sub na 15" stxa i po sprawie
                                http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0 jak myslisz, ktory to moze byc? ;>

Skomentuj

sory :) nie zauwazylem tego " stxa " w odpowiedzi :-)

[ Dodano: 2009-01-22, 10:03 ]
                                  a koledze wyzej chodzilo zeby zrobic osobnego suba czy zamienic ten 15 stxa za ten niskotonowy w projekcie?:)

a jezeli osobnego suba to poprosil bym projekcik do niego :) wymiary itp. z gory dzieki i pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X