Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny 3-way na STX'ach. MOCNE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mój nauczyciel perkusji coś wspominał, że sprzedaje swoje estradówki 500w bodajże za 500zł sztuka jak coś to uderz do mnie na gg, to się go wypytam o szczegóły.

Skomentuj

Zamieszczone przez KrisC
      n_omyzs napisał/a
      Możesz jeszcze dozbierać i złożyć budżetowe zeusy, może zmieścisz sie w 800-900 zł
      Ej to nie ja napisalem! :)

Skomentuj

serwer sie wali .... jak chciałem wczoraj wejść na strone to 10 minut sie zakładka ładowała ... xF

[ Dodano: 2009-02-25, 21:42 ]
        700 zł to mało : )) jak na dobre nagłośnienie

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
          Na dobre? 700zl to nawet nie jest na srednie.

Skomentuj

no więc własnie )

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
              Zamieszczone przez Bartuś
              Na dobre? 700zl to nawet nie jest na srednie.
              to jest dobry budzet na monitorki do kompa :lol:
              do domu by sie zrobilo 3 drogi na STXach SCX ale do tak wielkiego pomieszczenia to kompletnie nie ma sensu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                to jest dobry budzet na monitorki do kompa :lol:
                do domu by sie zrobilo 3 drogi na STXach SCX ale do tak wielkiego pomieszczenia to kompletnie nie ma sensu
                Da rade zrobic "monitorki" do takiego pomieszczenia ;p tylko jak wiekszosc "monitorków" trzeba wesprzec je subem :P

Lepiej pomierz dobrze to pomieszczenie, bo watpie zeby te wasze kolumny co tam graja na GDN-30-200-8-SC dobrze naglosnily takie pomieszczenie...

Skomentuj

nagłosnily i to calkiem konkretnie. byly po 2 na kolumne polaczone szeregowo pod zwrotnica odpowiednia zlozona i koncowka mocy 600 na kanal to to grzmialo ale i bylo calkiem czysto. a700 za monitorki to troszke nie moja liga. od jakosci dzwieku to ja mam sluchawki AKG za 1,5 k . nawet bym powiedzial zaje... jakosci

Skomentuj

Zamieszczone przez KrisC
                    od jakosci dzwieku to ja mam sluchawki AKG za 1,5 k
                    Chciales sie pochwalic drogimi sluchawkami czy pokazac ze znasz sie na sprzecie? chyba to pierwsze bo jesli Ty chcesz naglasniac imprezki kolumnami do domu to widac jaka ty masz wiedze.

A co do tych waszych kolumn na 2x GDN-30-200-8-sc,albo zle wyliczyles pomieszczenie albo masz marne wymagania co do sprzetu :wink:

Skomentuj

znam sie na sprzecie ale troszke innym. jestem malo osluchany z roznymi kolumnami. a poza tym na takiej imprezie nie oczekuje sie niesamowitej jakosci. bardziej chodzi o cisnienie akustyczne i "uderzenie" dzwieku

[ Dodano: 2009-03-04, 14:49 ]
                      i moze faktycznie zle pomieszczenie wyliczone . z tym ze chcialbym miec cos z czym nie bede sie martwil jakie to jest pomieszczenie (no bez popadania w skrajnosci)

Skomentuj

KrisC, najgorzej to jest z tymi, co dziabną troche wiedzy z danego działu, a potem uważąją, że zjedli cały świat i się na wszystkim znają. Tak piszą w książkach na psychologię.

Odpuśc sobie, są ludzie którzy znają się tu o wiele bardziej od Ciebie czy ode mnie. Fizyki nie oszukasz, lub "oszukasz" ale będzie to nieproporcjonalnie kosztowne. :lol:

Skoro nie oczekujesz jakości tylko ciśnienia, to bierz jakąś 100dB estrade, dawaj w palnik, uzbieraj na suba 2-4x 12-18" i zabawa trwa.

Skomentuj

wlasnie dlatego napisalem na forum;] bo w tym temacie niestety mozna mnie zlamac jak zapalke.

Skomentuj

KrisC, to nie przekonuj wszystkich o swojej wiedzy, oraz o tym jakie masz słuchawki, zbierz propozycje, oceń co wg Ciebie Ci się najbardziej podoba i dopytaj o (ostateczne) szczegoly.

Skomentuj

Zamieszczone przez KrisC
                              a poza tym na takiej imprezie nie oczekuje sie niesamowitej jakosci. bardziej chodzi o cisnienie akustyczne i "uderzenie" dzwieku
                              Oooo,to pewnie te GDN-30-200 maja takiego wykopa :lol: Sluchaj,jesli juz piszesz o czyms to najlepiej by bylo gdybys sie na tym znal,bo uderzenie dzwieku to maja 2 odwrotki na 18" i do tego 2 nadstawki w 20mk pokoju :wink:

Zamieszczone przez KrisC
                              znam sie na sprzecie ale troszke innym
                              Jestem bardzo ciekaw o jaki sprzet chodzi.

Skomentuj

sprzet dj, motoryzacja ogolna, komputery (bardziej hardware niz software)

a o sluchawkach tak tylko wspomniajlem, zejdzcie ze mnie.

propozycji bylo duzo i napewno odrzucam pierwotny pomysl czyli budowanie wlasnych kolumn. za drogo i nie bedzie efektow jakie bym chcial. powinienem kupic cos gotowego. pozbieram troszke pieniedzy i kupie AudioMega akord 2000. to cos czego szzukam. nie mowcie o zerowej jakosci itp bo to kolumny na gosnikach STX. slyszalem domowki audiomega ale tez dosc mocne i podobaly mi sie. mialy naprawde kopa a jakos byla wystarczajac jak na impreze(na ktorej graly)

Skomentuj

Zamieszczone przez KrisC
                                  powinienem kupic cos gotowego. pozbieram troszke pieniedzy i kupie AudioMega akord 2000. to cos czego szzukam. nie mowcie o zerowej jakosci itp bo to kolumny na gosnikach STX. slyszalem domowki audiomega ale tez dosc mocne i podobaly mi sie. mialy naprawde kopa a jakos byla wystarczajac jak na impreze(na ktorej graly)
                                  'klękajcie narody....'

Skomentuj

KrisC, po co zakladales ten temat? Najlepiej bedzie zeby mod od razu wywalil go do kosza,szkoda miejsca na serwerze na takie pisanie glupot. Nie dociera? to prosze bardzo,kup sobie te AudioMega i zachwycaj sie super wykopem,cisnieniem i uderzeniem dzwieku.

Pozdrawiam i milego "naglasniania".

Skomentuj

Na szybko:
                                      http://allegro.pl/item570327469_kolu...owka_mocy.html
                                      http://allegro.pl/item566031313_ldm_...e_idealne.html
                                      http://allegro.pl/item572281232_kolu...15_driver.html
                                      http://allegro.pl/item570355103_kolu...m_plp_515.html

Na bank kazdy z tych zestawow zagra lepiej od tych audiomega

Skomentuj

http://allegro.pl/item567237525_nowo...t_estrada.html

http://allegro.pl/item567242964_nowo...t_estrada.html

zobacz najpierw

Skomentuj

Widziałem,no i co z tego? mam powiedzieć "wow" ? hehe,na wysokich piezaki :lol: średniotonowy 8" :lol: ciekawe jak gra i na ile cięty...wogóle jak jest zwrotnica zrobiona jestem ciekaw. Może wiesz co? Ty je kup,rozkręć i opisz co jest w środku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X