mój nauczyciel perkusji coś wspominał, że sprzedaje swoje estradówki 500w bodajże za 500zł sztuka jak coś to uderz do mnie na gg, to się go wypytam o szczegóły.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny 3-way na STX'ach. MOCNE
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marianZamieszczone przez Bartuś700 zł to mało : )) jak na dobre nagłośnienie
do domu by sie zrobilo 3 drogi na STXach SCX ale do tak wielkiego pomieszczenia to kompletnie nie ma sensu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.to jest dobry budzet na monitorki do kompa :lol:
do domu by sie zrobilo 3 drogi na STXach SCX ale do tak wielkiego pomieszczenia to kompletnie nie ma sensu
Lepiej pomierz dobrze to pomieszczenie, bo watpie zeby te wasze kolumny co tam graja na GDN-30-200-8-SC dobrze naglosnily takie pomieszczenie...
Skomentuj
-
nagłosnily i to calkiem konkretnie. byly po 2 na kolumne polaczone szeregowo pod zwrotnica odpowiednia zlozona i koncowka mocy 600 na kanal to to grzmialo ale i bylo calkiem czysto. a700 za monitorki to troszke nie moja liga. od jakosci dzwieku to ja mam sluchawki AKG za 1,5 k . nawet bym powiedzial zaje... jakosci
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KrisCod jakosci dzwieku to ja mam sluchawki AKG za 1,5 k
A co do tych waszych kolumn na 2x GDN-30-200-8-sc,albo zle wyliczyles pomieszczenie albo masz marne wymagania co do sprzetu :wink:
Skomentuj
-
znam sie na sprzecie ale troszke innym. jestem malo osluchany z roznymi kolumnami. a poza tym na takiej imprezie nie oczekuje sie niesamowitej jakosci. bardziej chodzi o cisnienie akustyczne i "uderzenie" dzwieku
[ Dodano: 2009-03-04, 14:49 ]
i moze faktycznie zle pomieszczenie wyliczone . z tym ze chcialbym miec cos z czym nie bede sie martwil jakie to jest pomieszczenie (no bez popadania w skrajnosci)
Skomentuj
-
KrisC, najgorzej to jest z tymi, co dziabną troche wiedzy z danego działu, a potem uważąją, że zjedli cały świat i się na wszystkim znają. Tak piszą w książkach na psychologię.
Odpuśc sobie, są ludzie którzy znają się tu o wiele bardziej od Ciebie czy ode mnie. Fizyki nie oszukasz, lub "oszukasz" ale będzie to nieproporcjonalnie kosztowne. :lol:
Skoro nie oczekujesz jakości tylko ciśnienia, to bierz jakąś 100dB estrade, dawaj w palnik, uzbieraj na suba 2-4x 12-18" i zabawa trwa.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KrisCa poza tym na takiej imprezie nie oczekuje sie niesamowitej jakosci. bardziej chodzi o cisnienie akustyczne i "uderzenie" dzwieku
Zamieszczone przez KrisCznam sie na sprzecie ale troszke innym
Skomentuj
-
sprzet dj, motoryzacja ogolna, komputery (bardziej hardware niz software)
a o sluchawkach tak tylko wspomniajlem, zejdzcie ze mnie.
propozycji bylo duzo i napewno odrzucam pierwotny pomysl czyli budowanie wlasnych kolumn. za drogo i nie bedzie efektow jakie bym chcial. powinienem kupic cos gotowego. pozbieram troszke pieniedzy i kupie AudioMega akord 2000. to cos czego szzukam. nie mowcie o zerowej jakosci itp bo to kolumny na gosnikach STX. slyszalem domowki audiomega ale tez dosc mocne i podobaly mi sie. mialy naprawde kopa a jakos byla wystarczajac jak na impreze(na ktorej graly)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KrisCpowinienem kupic cos gotowego. pozbieram troszke pieniedzy i kupie AudioMega akord 2000. to cos czego szzukam. nie mowcie o zerowej jakosci itp bo to kolumny na gosnikach STX. slyszalem domowki audiomega ale tez dosc mocne i podobaly mi sie. mialy naprawde kopa a jakos byla wystarczajac jak na impreze(na ktorej graly)
Skomentuj
-
KrisC, po co zakladales ten temat? Najlepiej bedzie zeby mod od razu wywalil go do kosza,szkoda miejsca na serwerze na takie pisanie glupot. Nie dociera? to prosze bardzo,kup sobie te AudioMega i zachwycaj sie super wykopem,cisnieniem i uderzeniem dzwieku.
Pozdrawiam i milego "naglasniania".
Skomentuj
-
Na szybko:
http://allegro.pl/item570327469_kolu...owka_mocy.html
http://allegro.pl/item566031313_ldm_...e_idealne.html
http://allegro.pl/item572281232_kolu...15_driver.html
http://allegro.pl/item570355103_kolu...m_plp_515.html
Na bank kazdy z tych zestawow zagra lepiej od tych audiomega
Skomentuj
Skomentuj