Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino domowe na TVM i STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kuki
    Na forum jest schemat obudowy gdzie litraż zewnętrzny jest 15dcm3 a wewnętrzny jest (9,1) ?
    a od kiedy podaje sie litraz zewnerzny? czy glosnik widzi kolumne z zewnatrz czy od srodka?

z membrana bierna trzeba sie bawic. ale w przyblizeniu mozesz robic taka sama komore jak dla satelitki

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      kuki, 15l to była tylko testowa buda w której przeprowadzane byly pomiary :)
      Dla tego głośnika optimum to od 8l do max 10-12l.
      I wszystko jasne dziękuję
      Zamieszczone przez Pawel S.
      ...a od kiedy podaje sie litraz zewnerzny?
      No przecież, ale zmyliło mnie na schemacie zwrotnicy 15dm3. No jak policzysz obudowę tę którą Ty stosujesz ( i wielu innych na forum) zewnętrzna jest ok. 15dm3 - to mnie po raz drugi zdziwiło.
      Dziękuję jeszcze raz Wam chłopacy za wyrozumiałość... (lubię drążyć)

Skomentuj

Następny temat do pokonania jaki wzmak do suba mam na to 500 - 600pln (razem z głośnikiem)?
        Myślę żeby zrobić porządny 200W 8 ohm na MOS-FET.

W tym tygodni zamawiać będe w STX głośniki do monitorków
        Stąd ostatni raz jeszcze zawrócę wam głowę odnośnie głośnika do suba. Monitorki strojone na 50Hz. 22 140 SCX i nic więcej?, a jak się ma do tego ten głośniczek 27 300 sc?

Czy z tego da się kompletny złożyć?
        http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=15290
        tzn. czy posiada już:
        aktywny filtr dolnoprzepustowy
        soft-start
        zabezpieczenie napięcie stałe- termiczne?

Z gry dzięki za odpowiedz.

PS. monitorki w środku mogę tylko filcem wygłuszyć?

Skomentuj

Zamieszczone przez mistrzu
          22 140 SCX i nic więcej?, a jak się ma do tego ten głośniczek 27 300 sc?
          seria SCX zaczyna grac juz przyzwoicie. dodanie suba na GDN 27-300 napewno zapewni odpowiednia ilosc basu ale moim zdaniem nie pasuje jakosciowo :???:

czy posiada już:
          aktywny filtr dolnoprzepustowy
          soft-start
          zabezpieczenie napięcie stałe- termiczne?
          nie
          PS. monitorki w środku mogę tylko filcem wygłuszyć?
          wygluszenie zawsze robisz doswiadczalnie :!:
          chyba mialem to w podpisa dac bo zawsze o to pytacie... :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            seria SCX zaczyna grac juz przyzwoicie. dodanie suba na GDN 27-300 napewno zapewni odpowiednia ilosc basu ale moim zdaniem nie pasuje jakosciowo :???:
            1.
            Jedyna droga prowadzi przez scx. tylko pytanie takie. 1 głośnik wystarczy na 5 monitorów?. Nie bedzie za mocno wyżyłowany ?
            2.
            potrzebuje wzmaka do suba.Założyć nowy temat w dziale elektronika?.
            3.
            Mivoc 120W to rozsądny wydatek 220 pln?.

Może ktoś podać link do suba 200W 8 ohm na MOS-FET by Irek.

Skomentuj

1.
              Jedyna droga prowadzi przez scx. tylko pytanie takie. 1 głośnik wystarczy na 5 monitorów?. Nie bedzie za mocno wyżyłowany ?
              Ale jak 1 na 5 minitorków? chcesz go rozciąć na 5 kawałków?
              2.
              potrzebuje wzmaka do suba.Założyć nowy temat w dziale elektronika?.
              3.
              Mivoc 120W to rozsądny wydatek 220 pln?.
              Nie i nie. Mivoc przereklamowany, obecnie w tej cenie są dużo lepsze wzmacniacze:

http://www.allegro.pl/item634099862_...zja_tanio.html

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound

Nie i nie. Mivoc przereklamowany, obecnie w tej cenie są dużo lepsze wzmacniacze:

http://www.allegro.pl/item634099862_...zja_tanio.html
                własnie tego wzmaka mam do arn 312. Mozna fajnie panel do sterowania na froncie przykrecic bo dolne sciecie idealnie pasuje do br. tylko na ten panel z potencjometrami nie jest szczelny i wymaga komory. Panel suba jest szczelny i bez komory da rade. Jak bedziesz go kupowal pisz od razu zeby nie zapomnieli kompletu kabli bo mi pozniej miesiac dosylali i twierdzili ze 2paczki zginely.

Skomentuj

Ja akurat przerobiłem ten panel, że go nie ma wcale :P tam idą niepotrzebnie długie kable sygnałowe i wymieniłem wyjściowe - różnica na + zausłyszalna. Mi kabli do tej pory nie dosłali :P

Skomentuj

ja go jeszcze nie podlaczylem ale ten panel mi na froncie lub na gorze ebdzie pasowal i bedzie wygodny nie trzeba sily glosu zwiekszac wlazac pod biurko. heh ja ich meczylem na gg co 2-3 dni gdzie kable przez 4 tyg

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
                      Ale jak 1 na 5 minitorków? chcesz go rozciąć na 5 kawałków?
                      :)
                      Chodzi mi o to czy nie zastosować np 2 głośniki w subwooferze

Co do tego wzmaka, to brałem go pod uwagę. W którymś z tematów było jego porównanie na tle innych firm.
                      Kosmiczne ma koleś ceny za przesyłki:(

ten kabelek będzie dobry?
                      http://allegro.pl/item640102666_kabe...ena_za_1m.html

potrzebuje tego ok 25m. Chyba taniej już nigdzie nie znajdę. tylko czy to nie chińszczyzna stal+ powłoka?

Skomentuj

poczta polska 20zl. jednak to troche wazy ale it ak za przesylke placil 12.

Skomentuj

Nie bedzie, gorszych juz chyba nie ma, a nie, sa CCS.

To jest kabel aluminiowy pokryty powłoka z miedzi - chinski wynalazek.

Kup normalne http://www.elenet.com.pl/product_inf...ducts_id=13180

Skomentuj

pegelmesser,
                            Dzięki za link do sklepu, o to mi chodziło
                            taki kupie

[ Dodano: 2009-05-24, 15:11 ]
                            ps. jeszcze jedno samemu opłaca się robić przewód spdif?

Skomentuj

ps. jeszcze jedno samemu opłaca się robić przewód spdif?
                              Ja kady przewod robie sam, no oprocz sieciowych bo te kosztuja 1zl za 1,8m.

Skomentuj

pegelmesser, jeszcze mam do Ciebie jedną prośbę. W jakim sklepie można kupić tanio kable głośnikowe + kabel do spdif + wtyczki tak żeby przyoszczędzić na wysyłce. W elenet nie znalazłem .
                                Dzięki

Skomentuj

Wszzytko razem to nie wiem, jak kupowalem roznie, w sklpach u siebie w miescie, wysyłkowo , przypadkowo, allegro itp.

Skomentuj

pegelmesser,

może głupie pytanie, czy w tym sklepie co podałeś link jest kabel do spdif?
                                    jaki on ma symbol:
                                    http://www.zamel.pl/index.php?link=18

Skomentuj

może głupie pytanie, czy w tym sklepie co podałeś link jest kabel do spdif?
                                      Nie ma, to sklep dla elektrykow.
                                      No i kwestia jaki kabel cie interesuje, optyczny czy miedz?
                                      Miedziany robi sie z koncentryka 75om.

Skomentuj

Znalazłem taki sklep

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4185092

który kabel wybrać na spdif?
                                        http://www.elzet.com.pl/?p=productsL...le-Audio-Video

tylko głośnikowe drogie maja

może ktoś inny zna namiar na inny sklep gzie kupie od razu 2 kabelki

Skomentuj

mieszkasz w bialym co za problem isc do sklepu i kupic ten kabel? przejdz sie do tego sklepu i tam na pewno dostaniesz
                                          Audio-Video "Max"
                                          ul Piękna 2

Skomentuj

Czaruję...
                                          X