kuki, 15l to była tylko testowa buda w której przeprowadzane byly pomiary :)
Dla tego głośnika optimum to od 8l do max 10-12l.
I wszystko jasne dziękuję
Zamieszczone przez Pawel S.
...a od kiedy podaje sie litraz zewnerzny?
No przecież, ale zmyliło mnie na schemacie zwrotnicy 15dm3. No jak policzysz obudowę tę którą Ty stosujesz ( i wielu innych na forum) zewnętrzna jest ok. 15dm3 - to mnie po raz drugi zdziwiło.
Dziękuję jeszcze raz Wam chłopacy za wyrozumiałość... (lubię drążyć)
Następny temat do pokonania jaki wzmak do suba mam na to 500 - 600pln (razem z głośnikiem)?
Myślę żeby zrobić porządny 200W 8 ohm na MOS-FET.
W tym tygodni zamawiać będe w STX głośniki do monitorków
Stąd ostatni raz jeszcze zawrócę wam głowę odnośnie głośnika do suba. Monitorki strojone na 50Hz. 22 140 SCX i nic więcej?, a jak się ma do tego ten głośniczek 27 300 sc?
Czy z tego da się kompletny złożyć? http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=15290
tzn. czy posiada już:
aktywny filtr dolnoprzepustowy
soft-start
zabezpieczenie napięcie stałe- termiczne?
Z gry dzięki za odpowiedz.
PS. monitorki w środku mogę tylko filcem wygłuszyć?
seria SCX zaczyna grac juz przyzwoicie. dodanie suba na GDN 27-300 napewno zapewni odpowiednia ilosc basu ale moim zdaniem nie pasuje jakosciowo :???:
1.
Jedyna droga prowadzi przez scx. tylko pytanie takie. 1 głośnik wystarczy na 5 monitorów?. Nie bedzie za mocno wyżyłowany ?
2.
potrzebuje wzmaka do suba.Założyć nowy temat w dziale elektronika?.
3.
Mivoc 120W to rozsądny wydatek 220 pln?.
Może ktoś podać link do suba 200W 8 ohm na MOS-FET by Irek.
własnie tego wzmaka mam do arn 312. Mozna fajnie panel do sterowania na froncie przykrecic bo dolne sciecie idealnie pasuje do br. tylko na ten panel z potencjometrami nie jest szczelny i wymaga komory. Panel suba jest szczelny i bez komory da rade. Jak bedziesz go kupowal pisz od razu zeby nie zapomnieli kompletu kabli bo mi pozniej miesiac dosylali i twierdzili ze 2paczki zginely.
Ja akurat przerobiłem ten panel, że go nie ma wcale :P tam idą niepotrzebnie długie kable sygnałowe i wymieniłem wyjściowe - różnica na + zausłyszalna. Mi kabli do tej pory nie dosłali :P
ja go jeszcze nie podlaczylem ale ten panel mi na froncie lub na gorze ebdzie pasowal i bedzie wygodny nie trzeba sily glosu zwiekszac wlazac pod biurko. heh ja ich meczylem na gg co 2-3 dni gdzie kable przez 4 tyg
pegelmesser, jeszcze mam do Ciebie jedną prośbę. W jakim sklepie można kupić tanio kable głośnikowe + kabel do spdif + wtyczki tak żeby przyoszczędzić na wysyłce. W elenet nie znalazłem .
Dzięki
Skomentuj