Suby są na różnych głośnikach :P A co do GDN 20/80/2 To za tą cenę jeszcze jakoś ujdzie :) Chociaż ja nadal wolał bym STX 22 140 SCX
mógłbyś w skrócie napisać czym ten głośnik wyróżnia się od reszty stx. On najlepszy będzie z stxów do mojego zestawu. Cena jego jest zabójcza jak na głośnik do suba:).
Czy słyszałeś jak on gra?
Ten STX to jeden z najtańszych i dobrych głośników w swojej klasie (jeśli oczywiście chodzi o nowe głośniki). Chyba nie widziałeś ile może kosztować głośnik do suba z górnej półki.
widziałeś ile może kosztować głośnik do suba z górnej półki
oj chyba każdy widział kto się przymierza do suba. Prym tu chyba wiodą głośniki do cd gdzie ogranicza je gabaryt a najważniejsze jest próba zmęczeniowa maski bagażnika.
Ja wymagań narazie nie mam zbyt wielkich bo nigdy nie miałem suba. Wyłącznie kieruje się opinią innych ludzi i fajnie by było żeby ktoś poparł swój typ praktyką a nie teorią.
na głośnik+wzmaka około 600pln.
ja niedawno się dowiedziałem są głośniki różne do muzy i kina, a może suby są różne. Jak to jest?
W kinie liczy sie bardziej zejscie, gleboki bas, a w muzyce bas powinien byc szybki i nie zamulony. Jednak w malym pomiesczeniu nie wstawisz do kina subwoofera na np 30 cm glosniku, tylko jakis mniejszy, ta wiec ten od muzyki sie nada.
Jako że to zestaw 2 drożny, brakuje mi suba.
Muzy słucham codziennie, dlatego myślę że ma być przede wszystkim do muzy ale w kinie też musi sobie radzić. Wcześniej suba nie miałem to i tak w kinie pewnie różnicę będę słyszał.
Dlaczego na tym etapie się pytam być może wybór padnie na któregoś z stx i żeby nie płacić dwa razy za przesyłkę.
Chociąż tu swego faworyta nie mam, za dużo tego jest. Moje typy to (pokój nadal 10m2 :) ):
perless sls 10
tonsil 20/100
tonsil 30/120
stx 27/150 sc może ss
stx któryś jest godny jeszcze polecenia ?
Jak zostosuje głośnik typowy do muzy w przydużej paczce to do kina będzie się nadawał
czy to jest dobre rozwiązanie
i 3 pytanko
vife w jakim sklepie kupujecie?, co myślicie o lauderspeakershop.eu?
mistrzu, smialo mozesz kupowac te kondensatory. jeszcze taniej masz w STXie - 10uF za niecale 5zl!
w http://www.sklep-audio.pl/ jest taniej niz w polinku poniewaz Q kupil towar jeszcze przed podwyzkami. napisz do niego i zapytaj czy jeszcze to ma bo sklep jest w likwidacji - wyprzedaje caly towar
narazie nie mam pytań co do monitorków.
Mam nadal dylemat co do woofera do suba.
z STX polecacie 22 scx -czy jest to głośnik uniwersalny do muza/kino. do jakiej go budy trzeba wsadzić?.
Może ktoś zaproponuje głośniczek 10"- Lubie czasami posłuchać muzy z mocnym basem i nie chcem żeby był on rozlazły.
Jak nic nie zaproponujecie wezme tego scx, chociaż jakoś nie mogę się do niego przekonać.
Tak żeby nie zakładać nowego wątku.
14SCX+PJ + br powinna być w 15dcm3 ? Na forum jest schemat obudowy gdzie litraż zewnętrzny jest 15dcm3 a wewnętrzny jest (9,1) ?
Jeśli dobrze liczę (dla grubości płyty 18mm)
To właściwie jaki litraż zrobić dla centralnego bez br a z dodatkowym głośnikiem jako membrana bierna ?
Dla tych glosnikow najlpesze jest ok 10 L objetosci wewnetrznej. W jednym z watkow Pawel S. pisal ze Membrana bierna dziala podobnie jak BR, wiec obudowa bedzie taka sama.
Skomentuj