Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino domowe na TVM i STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

najpierw pomaluj a pozniej forniruj

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      najpierw pomaluj a pozniej forniruj
      Też tak myślałem, ale jakoś trzeba obrobić ten fornir (szlifować) a klej tez może zabrudzić. Mam nadzieje tylko że pod spodem nie będzie widoczne. Może jeszcze rozważę podklejenie filcem, ale dopiero jak sklepie standy, wtedy problem z głowy. Ale kasiora idzie na te wszystkie dodatki. 2k chyba się nie zmieszczę:(

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
        Ja na Allegro od marka 2607 6,50 za 1m2 dębu naturalnego płaciłem. Zapłaciłem chyba nawet mniej bo aukcja była bez kup teraz i paczkę za ok 20zł nabyłem. W paczce jest prawie 5m2 a na dodatek dostałem ok 2m2 olchy gratis. Fornir krawędziowany, ładny. Polecam tego sprzedającego.
        tez od niego kupowalem 3 paczki Za 5,5 m2 20zl pozniej juz ludzie sie rzcuicli i za 3,5 m2 po 20zl ;/

Skomentuj

Naszla mnie taka koncepcja - budzetowe kino na szerokopasmowkach Tesli. Zaczalem nad tym myslec, w sumie calkiem niedrogo by to wyszlo, a wsparte dobrym subem zagraloby calkiem niezle.
          250 zl - przetworniki
          110 - materialy na obudowe
          200 - wykonczenie
          50 - jakies pierdoly
          300 - subwoofer

I za ok 900 zl byloby chyba calkiem fajne Kino. Oczywiscie nie mam w planach go robic, ale mimo to zaopiniujcie mi te rozwazania

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
            Naszla mnie taka koncepcja - budzetowe kino na szerokopasmowkach Tesli
            jakich?
            I za ok 900 zl byloby chyba calkiem fajne Kino
            http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&...vItemDB=itemdb
            :P

Skomentuj

Arz 6608 :mrgreen: Podobno te zestawy stxow KD sa na uniwersalnych zwrotnicach i nie sa zbyt rewelacyjne. Czytalem jednak gdzies Twoja wypowiedz ze sa zdeydowanie lepsze niz Kody i inne wynalazki. Miales blizej do czynienia z tymi STXami? Dobrac do nich niezle ampli i dvd i za 1700 zl byloby ladne kino...

Skomentuj

przy moim zapasie tesli kino moge zrobic :lol:

Skomentuj

Arz 6608
                  :lol:
                  a masz pokoj conajmniej 40m?

Podobno te zestawy stxow KD sa na uniwersalnych zwrotnicach i nie sa zbyt rewelacyjne
                  sa juz dedykowane - SW robil :P
                  nie graja rewelacyjnie ale tez nie graja zle. nawet bym frezarki nie odpalal jakbym mial robic cos w tej cenie

Miales blizej do czynienia z tymi STXami?
                  kolega niedawno kupil 8szt http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&...vItemDB=itemdb i gra to nawet ciekawie
                  syba nie slyszalem

Skomentuj

a masz pokoj conajmniej 40m?
                    czyli te 5 tesli wytworzy takie cisnie akustyczne ze nie wysiedze w pokoju np 25 m2? dobrze zrozumialem?

A co do kina STXa, rozumiem ze drozsze modele beda staly jescze lepiej pod wzgledem jakosci?

Skomentuj

czyli te 5 tesli wytworzy takie cisnie akustyczne ze nie wysiedze w pokoju np 25 m2? dobrze zrozumialem?
                      no bez przesady - przeciez zawsze mozna sciszyc.
                      ale to sa duze glosniki i potrafia zagrac naprawde glosno

A co do kina STXa, rozumiem ze drozsze modele beda staly jescze lepiej pod wzgledem jakosci?
                      oj nie koniecznie :lol:

Skomentuj

Hejka

Coś tam powoli się dzieje z paczkami.
                        Dzisiaj jak się uda zacznę fornirować (mój fornir: modyfikowany na flizelinie) 1 raz to robie.
                        Ze względu na to że mam kupiony fornir na styk, moje pytanko:
                        Czy jest to trudna sprawa precyzyjne ustawienie płatu forniru do boku (mogę pociąć fornir z 10mm naddatkiem na obie strony).
                        Jaki bok 1 przykładacie do kolumny dłuższy czy krótszy?.

Skomentuj

mistrzu, ustawienie nie jest problemem. problemem jest to ze jak ci klej juz zlapie to nic nie poprawisz. tak wiec dobrze by bylo gdybys robil to z jakims pomocnikiem
                          1cm na strone w zupelnosci wystarczy

no i lepiej przylozyc na poczatku dluzsza krawedz - jak przylozysz krzywo to mniej sie przemiesci

mi raz zle sie ulozylo na dlugiej sciance i zostal mi dlugi waski trojkacik nie oklejony fornirem :???: musialem dorabiac ale na szczescie nic nie widac

Skomentuj

paczki oklejone, dość pracochłonna robota.
                            Po wstępnym oszlifowaniu, okazało się w paru miejscach zostały przebarwienia od butaprenu, boję się szlifować głębiej żeby nie przetrzeć. Czym można usunąć zaschnięty lub przebarwienie po butaprenie?

2 sprawa. Zamontowałem przetworniki, nie wiem czy tak powinno być póki akx się nie wygrzeje, ale ja nie słyszę żadnej różnicy wynikającej z zasłonięcia BR. Pomijam fakt, że basu z tego niema w ogóle bez podbijania na amplitunerze. Może źle zwrotnice zlutowałem (żadnych pierdów czy trzasków nie ma)?

Pozdro

PS
                            5 paczek 2,5 opakowania butaprenu poszło - tylko ja tak potrafię?:(
                            PPS. Przez tą pogodę w piwnicy mi wszystkie paczki napuchły, podwójną robotę musiałem zrobić z szlifowaniem.

Skomentuj

Czaruję...
                            X