najpierw pomaluj a pozniej forniruj
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kino domowe na TVM i STX
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S.najpierw pomaluj a pozniej forniruj
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marjano82Ja na Allegro od marka 2607 6,50 za 1m2 dębu naturalnego płaciłem. Zapłaciłem chyba nawet mniej bo aukcja była bez kup teraz i paczkę za ok 20zł nabyłem. W paczce jest prawie 5m2 a na dodatek dostałem ok 2m2 olchy gratis. Fornir krawędziowany, ładny. Polecam tego sprzedającego.Za 5,5 m2 20zl pozniej juz ludzie sie rzcuicli i za 3,5 m2 po 20zl ;/
Skomentuj
-
Naszla mnie taka koncepcja - budzetowe kino na szerokopasmowkach Tesli. Zaczalem nad tym myslec, w sumie calkiem niedrogo by to wyszlo, a wsparte dobrym subem zagraloby calkiem niezle.
250 zl - przetworniki
110 - materialy na obudowe
200 - wykonczenie
50 - jakies pierdoly
300 - subwoofer
I za ok 900 zl byloby chyba calkiem fajne Kino. Oczywiscie nie mam w planach go robic, ale mimo to zaopiniujcie mi te rozwazania
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88Naszla mnie taka koncepcja - budzetowe kino na szerokopasmowkach Tesli
Zamieszczone przez tomq88I za ok 900 zl byloby chyba calkiem fajne Kino
:P
Skomentuj
-
Arz 6608 :mrgreen: Podobno te zestawy stxow KD sa na uniwersalnych zwrotnicach i nie sa zbyt rewelacyjne. Czytalem jednak gdzies Twoja wypowiedz ze sa zdeydowanie lepsze niz Kody i inne wynalazki. Miales blizej do czynienia z tymi STXami? Dobrac do nich niezle ampli i dvd i za 1700 zl byloby ladne kino...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88Arz 6608
a masz pokoj conajmniej 40m?
Zamieszczone przez tomq88Podobno te zestawy stxow KD sa na uniwersalnych zwrotnicach i nie sa zbyt rewelacyjne
nie graja rewelacyjnie ale tez nie graja zle. nawet bym frezarki nie odpalal jakbym mial robic cos w tej cenie
Zamieszczone przez tomq88Miales blizej do czynienia z tymi STXami?
syba nie slyszalem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88czyli te 5 tesli wytworzy takie cisnie akustyczne ze nie wysiedze w pokoju np 25 m2? dobrze zrozumialem?
ale to sa duze glosniki i potrafia zagrac naprawde glosno
Zamieszczone przez tomq88A co do kina STXa, rozumiem ze drozsze modele beda staly jescze lepiej pod wzgledem jakosci?
Skomentuj
-
Hejka
Coś tam powoli się dzieje z paczkami.
Dzisiaj jak się uda zacznę fornirować (mój fornir: modyfikowany na flizelinie) 1 raz to robie.
Ze względu na to że mam kupiony fornir na styk, moje pytanko:
Czy jest to trudna sprawa precyzyjne ustawienie płatu forniru do boku (mogę pociąć fornir z 10mm naddatkiem na obie strony).
Jaki bok 1 przykładacie do kolumny dłuższy czy krótszy?.
Skomentuj
-
mistrzu, ustawienie nie jest problemem. problemem jest to ze jak ci klej juz zlapie to nic nie poprawisz. tak wiec dobrze by bylo gdybys robil to z jakims pomocnikiem
1cm na strone w zupelnosci wystarczy
no i lepiej przylozyc na poczatku dluzsza krawedz - jak przylozysz krzywo to mniej sie przemiesci
mi raz zle sie ulozylo na dlugiej sciance i zostal mi dlugi waski trojkacik nie oklejony fornirem :???: musialem dorabiac ale na szczescie nic nie widac
Skomentuj
-
paczki oklejone, dość pracochłonna robota.
Po wstępnym oszlifowaniu, okazało się w paru miejscach zostały przebarwienia od butaprenu, boję się szlifować głębiej żeby nie przetrzeć. Czym można usunąć zaschnięty lub przebarwienie po butaprenie?
2 sprawa. Zamontowałem przetworniki, nie wiem czy tak powinno być póki akx się nie wygrzeje, ale ja nie słyszę żadnej różnicy wynikającej z zasłonięcia BR. Pomijam fakt, że basu z tego niema w ogóle bez podbijania na amplitunerze. Może źle zwrotnice zlutowałem (żadnych pierdów czy trzasków nie ma)?
Pozdro
PS
5 paczek 2,5 opakowania butaprenu poszło - tylko ja tak potrafię?:(
PPS. Przez tą pogodę w piwnicy mi wszystkie paczki napuchły, podwójną robotę musiałem zrobić z szlifowaniem.
Skomentuj
Skomentuj