Do nadstawek latwiej w sumie dobrac wzmak niz do subow bo maja mniejsze wymagania jesli chodzi o moc. Co do ADSa to rownie dobrze mozesz waziasc dapa t.ampa albo cresta czy cos innego z budrzetowych wzmakow bo tez graja i tez nie sa zle natomiast kupujac ADSa wiadomo ze bierzesz bardziej profesjonalny i niezawodny sprzet.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mały zestaw estradowy 2+2 .
Collapse
X
-
Na początek kupię dwie końcówki jedna to na pewno będzie DAP prawdopodobnie P900 do subów. Do nadstawek jeszcze poszukam ale ADS jest za drogi :) może jak coś więcej zarobię na imprezach to kupię coś lepszego. No i do tego cross Behringera 2way.
A myślisz , że mogę spiąć nadstawki równolegle z tymi kolumnami na GDS 30/200 + GDWT 18/200 ? Wtedy impedancja spadnie do 4Ohm i może będzie coś łatwiej wybrać i będzie głośniej ? Ale to chyba nie za dobre rozwiązanie ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maciek M.GDS 30/200 + GDWT 18/200
Zamieszczone przez MaxiA po co Ci tego tyle...
Skomentuj
-
Spoko. A więc na razie będą te suby + nadstawki. Może jak będę grał na większych imprezach a takie się zapowiadają to coś dorobię. Zależy czego będzie brakować basu czy głośności :) ale ja myślę , że raczej niczego . Jeszcze wspomogę Altusami lub Altonami jakby czegoś brakowało :) Na razie to tyle, jak będę miał jeszcze jakiś problem - będę pisać :)
Pozdrawiam .
Skomentuj
-
Altusy czy tam Altony były by zasilane z innego wzmacniacza. Altony i Altusy były by na jednej ścianie a suby i nadstawki na drugiej. Ale coś mi się wydaje że tej mini estrady nie trzeba będzie wspierać dodatkowymi kolumnami :) jak coś to zrobię jeszcze jakąś paczką tak jak kolega "melisław" pisał 2xGDN 30/200 w jednej paczce (myślę że jedna wystarczy) ale teraz biorę się za nadstawki . Potem będę powoli skupywał napęd końcówki i cross , potem dokupię jakiś mikser jako przedwzmacniacz , jakieś mikrofony no i jakieś oświetlenie myślę że na przyszłą wiosnę wyjdę już z całym moim sprzętem gotowym na salę:)
Skomentuj
-
Wg mnie bez sensu jest robic zbieranine roznych paczek. Wez zrob te nasdtawki na driverku + 30/400 i basy (lepiej na 18stkach niz na 15stkach jesli juz kombinowac) ew klunuj ten sprzet a nie jakies inne gorsze rozwiazania. Tym lepiej jesli zrobisz 4 takie nadstawki albo nadstawki na 2 basach - wyjdzie ci 4ohm i latwiej napedzisz.
Skomentuj
Skomentuj