Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały zestaw estradowy 2+2 .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do nadstawek latwiej w sumie dobrac wzmak niz do subow bo maja mniejsze wymagania jesli chodzi o moc. Co do ADSa to rownie dobrze mozesz waziasc dapa t.ampa albo cresta czy cos innego z budrzetowych wzmakow bo tez graja i tez nie sa zle natomiast kupujac ADSa wiadomo ze bierzesz bardziej profesjonalny i niezawodny sprzet.

Skomentuj

Na początek kupię dwie końcówki jedna to na pewno będzie DAP prawdopodobnie P900 do subów. Do nadstawek jeszcze poszukam ale ADS jest za drogi :) może jak coś więcej zarobię na imprezach to kupię coś lepszego. No i do tego cross Behringera 2way.

A myślisz , że mogę spiąć nadstawki równolegle z tymi kolumnami na GDS 30/200 + GDWT 18/200 ? Wtedy impedancja spadnie do 4Ohm i może będzie coś łatwiej wybrać i będzie głośniej ? Ale to chyba nie za dobre rozwiązanie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Maciek M.
        A myślisz , że mogę spiąć nadstawki równolegle z tymi kolumnami na GDS 30/200 + GDWT 18/200 ?
        Bez sensu.. to tak jak puscic dobre stereo z jakims chinskim badziewiem:P

Skomentuj

A po co Ci tego tyle... jak odetniesz od dolu 30-400 to Ci spokojnie wystarczy na konkretne imprezy...

Skomentuj

GDS 30/200 + GDWT 18/200
            Do tych GDS-ów nie warto dawać czegoś co ciągnie od 5-6kHz co i tak utniesz na 16-17kHz :) Generalnie do tych GDS-ów nie ma sensu dawać nic więcej...

Zamieszczone przez Maxi
            A po co Ci tego tyle...
            W sumie o to samo chciałem zapytać... Zrób nadstawki na 30-400 posłuchaj i sam oceń czy trzeba coś dodawać :) A jak chcesz koniecznie coś taniego i na 4 ohm to zrób nadstawki na dwóch GDS-ach spiętych równolegle i już masz 4 ohm :) I zaoszczędzisz jeszcze na zwrotnicy (potrzebny jest tylko mały filtr na średnice bo skubane wrzeszczą bez niego...)

Skomentuj

Spoko. A więc na razie będą te suby + nadstawki. Może jak będę grał na większych imprezach a takie się zapowiadają to coś dorobię. Zależy czego będzie brakować basu czy głośności :) ale ja myślę , że raczej niczego . Jeszcze wspomogę Altusami lub Altonami jakby czegoś brakowało :) Na razie to tyle, jak będę miał jeszcze jakiś problem - będę pisać :)

Pozdrawiam .

Skomentuj

Jeszcze wspomogę Altusami lub Altonami
                Będą tylko zabierać moc a i tak nikt ich nie usłyszy...

Skomentuj

Altusy czy tam Altony były by zasilane z innego wzmacniacza. Altony i Altusy były by na jednej ścianie a suby i nadstawki na drugiej. Ale coś mi się wydaje że tej mini estrady nie trzeba będzie wspierać dodatkowymi kolumnami :) jak coś to zrobię jeszcze jakąś paczką tak jak kolega "melisław" pisał 2xGDN 30/200 w jednej paczce (myślę że jedna wystarczy) ale teraz biorę się za nadstawki . Potem będę powoli skupywał napęd końcówki i cross , potem dokupię jakiś mikser jako przedwzmacniacz , jakieś mikrofony no i jakieś oświetlenie myślę że na przyszłą wiosnę wyjdę już z całym moim sprzętem gotowym na salę:)

Skomentuj

Wg mnie bez sensu jest robic zbieranine roznych paczek. Wez zrob te nasdtawki na driverku + 30/400 i basy (lepiej na 18stkach niz na 15stkach jesli juz kombinowac) ew klunuj ten sprzet a nie jakies inne gorsze rozwiazania. Tym lepiej jesli zrobisz 4 takie nadstawki albo nadstawki na 2 basach - wyjdzie ci 4ohm i latwiej napedzisz.

Skomentuj

okej na razie zrobię suby + nadstawki zobaczę jak to będzie grać. A basy już zrobiłem na GDN 38. Teraz biorę się za nadstawki. Potem najwyżej dorobię takie same albo sprzedam te na 1x12" i zrobię na 2x12" może na jakichś lepszych przetwornikach niż STX. Wszystko się okaże :) Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                      X