Adam_85, chyba słuchaliśmy innych paczek, to ja tam niskiego basu i potęgi to w ogóle nie słyszałem, a wręcz się wsłuchiwałem, wiedząc dokładnie (miałem własne płyty) kiedy ma się pojawić
.

Po pierwsze tag "offtopic". Po drugie...w zasadzie nie wiem, jak komentować, bo na poważnie to raczej trudno. Nie piszę tego złośliwie, ale no panie kolego, wolne żarty. Nowy nie jesteś, a piszesz takie dyrdymały? ![]() Co do potęgo natomiast, zapraszam do siebie. Usłyszysz wówczas to, o czym piszesz, zrewidujesz poglądy i patrząc po tym na ową TL-kę tylko się uśmiechniesz i poprosisz moderację o usunięcie swoich wcześniejszych wpisów ![]() P.S.:
Zamieszczone przez Adam_85
Zobacz posta
Ja po prostu wyciskam z niego tyle ile sie da i daje rade, jest wrecz swietny i nadal to sa te same kolumny, przeciez to nie elektronika gra, a przetworniki.
![]() | ![]() |
Proszę bardzo mamy offtopic:-) To twierdzisz, że 10cm głośnik wytworzy sensownie ciśnienie akustyczne rzędu 20hz bo mu to skorygujemy elektronicznie:-)? Ciekawe ile mocy zdoła przyjąć? Lubisz słuchać płaskiej cha-ki, masz takie prawo, ja w dwudrożnego zestawu nie wyobrażam sobie nie używać korekcji elektronicznej. To jest rzecz gustu, preferencji, upodobań, a ja o takich z nikim dyskutować nie będę. Potężnie jak na ten przetwornik, nie w sensie absolutnym. Wiem, że Twoje Tiwy zjedzą tą tlkę, ale nawiązując do jakiejkolwiek rywalizacji nie bez powodu robi się podział na kategorie, klasy, wagi, moce... Nie widzę sensu porównywania gokarta do hamera:-) Proszę nie obrażaj mnie z powodu własnej nadinterpretacji i nie narzucaj mi swojego poglądu na dźwięk. Eksperymentowałem już dużo ze sprzętem, mam wyrobione swoje preferencje, nie próbuj mi wmawiać, że jest jedna prawdziwa religia na tym świecie albo jej brak:-) p.s Nawiązując do Twojego dogadamy się, czy się nie dogadamy... Wiem, że masz dużą wiedzę, że jesteś fizykiem itd. Ja biorę pewne rzeczy na logikę, a i tak decydujący jest odsłuch. Teoria nie gra:-) Może być środkiem do osiągnięcia celu. Ostatnio wszyscy tu się kłócą, robią jakieś dziwne podjazdy, aż chciałoby się przeklnąć. Zamiast mnie tu obrażać napisz swoje zdanie i dlaczego tak jest(na pewno ładnie to wytłumaczysz), może czegoś nowego się nauczę, jednak nie zmieni to faktu, że słyszę tak a nie inaczej:-) | ![]() |
Nie dodawaj proszę do mojego wpisu tez, których tam nie ma. Napisałeś o potędze z tej konstrukcji. Ja ją słyszałem i napisałem, że tak nie jest, bo to jest stan faktyczny. Dodałeś więc, że chodzi nie o samą konstrukcję, ale o nią w połączeniu z korekcją elektroniczną. To więc postanowiłem wytłumaczyć. Nadinterpretacją jest mówienie o potędze konstrukcji podczas, gdy nie dotyczy samej konstrukcji, ale jej w połączeniu z zabiegiem, który pozwala ową potęgę uzyskać i na to musiałem zareagować, bo choćby ktoś sobie kopię zrobi, włączy w oczekiwaniu potęgi i się bardzo mocno rozczaruje, nieprawdaż ![]() | ![]() |
Nie dodawaj proszę do mojego wpisu tez, których tam nie ma. Napisałeś o potędze z tej konstrukcji. Ja ją słyszałem i napisałem, że tak nie jest, bo to jest stan faktyczny. Dodałeś więc, że chodzi nie o samą konstrukcję, ale o nią w połączeniu z korekcją elektroniczną. To więc postanowiłem wytłumaczyć. Nadinterpretacją jest mówienie o potędze konstrukcji podczas, gdy nie dotyczy samej konstrukcji, ale jej w połączeniu z zabiegiem, który pozwala ową potęgę uzyskać i na to musiałem zareagować, bo choćby ktoś sobie kopię zrobi, włączy w oczekiwaniu potęgi i się bardzo mocno rozczaruje, nieprawdaż ![]() | ![]() |
Masz rację, podjarałem się i umknęła mi ta bardzo istotna informacja;-) | ![]() |
Skomentuj