Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na STX'ie do Logitech X-530

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ta...Jak sprzedam głośniki będe miał ok. 450zł nie więcej.Bez wiedzy mam sobie złożyć kino...fajnie.Ja chce poprostu złożyć suba,powiedzcie mi co i jak.I tak już dużo powiedzieliście,ale chciałbym krok po kroku,a może wtedy dołącze do tych co robią całe kina domowe czy suby z milionem elementów w środku...

To zacytuj mi jego podpowiedź co do suba,a nie co do mojej wiedzy.

Skomentuj

Nigdzie nie dostaniesz panelu, który napędzi dużego suba i będzie się do niego dało podłączyć satelitki. W komputerowym subie siedzą 3 końcówki mocy - 1 dla suba i 2 dla satelitek. Musiałbyś złożyć mostek na TDA lub kupić gotowy panel, który proponują Ci koledzy i do tego złożyć/kupić wzmacniacz który zasiliłby satelitki.

Możesz jeszcze tak zrobić jak Karol22m napisał, czyli zestaw komputerowy podłączasz do jednego wyjścia karty dźwiękowej bez suba, a do drugiego wyjścia podłączasz nowego suba.

Skomentuj

Tak tylko satelitki podłącza się przez 3 złącza(tył,przód,center-sub)

Zresztą wtedy satelitki nie miałyby wzmaka...

Skomentuj

Czyli to system 5.1, a ja myślałem, że 2.1.
          No to podłącz tylko przód i tył, suba nie podłączaj. A w przyszłości jak dozbierasz trochę więcej pieniędzy to do budowanego suba złożysz sobie porządne stereo.

Skomentuj

Sory zapomniale wcześniej napisać,że 5.1 :P.Patrz wyżej(skąd satelitki wezmą moc?)

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
              To zacytuj mi jego podpowiedź co do suba,a nie co do mojej wiedzy
              mam teraz szukac? już widzę, że pisał o wzmaku, ale ja nie będę tego cytować...
              Kolego naucz sie troszeczkę zachowania, bo jak na sam początek robisz sobie tylko wrogów - o ile mogę to tak nazwać.
              Jak bedziesz tak dalej postępować to nikt ci na tym forum nie pomorze.
              A jeśli chcesz odpowiedz, to już ci mówię: kupuj tego z allegro, zaraz się wybierze jakiś głośnik, i się podłączy pod kompa.
              Chyba że ci cos nie odpowiada, to pytaj, ale się normalnie zachowuj...!!!

Skomentuj

Teraz nie rozumiem, gdzie się podłącza te satelitki? Do kompa, czy do panelu w subie?

[ Dodano: 2010-01-20, 17:36 ]
                Karol22m, ten cytat nie był mój! Jakiś babol w mechanizmie forum:/

Skomentuj

Od prawego przedniego podłącza się trzema Jackami do kompa,a od każdego głośnika (też prawy przedni) idą złącza chyba RCA,ale od prawego przedniego coś podobnego do D-Sub.

Jak narazie to jestem miły,to tamten kolega się źle zachował...

Skomentuj

bart210, ops :oops: sory, ale chodzi o Umcik155, -a

Zamieszczone przez bart210
                    Jak narazie to jestem miły,to tamten kolega się źle zachował...
                    właśnie widać... a co to ma znaczyć "jak narazie" ??

[ Dodano: 2010-01-20, 17:47 ]
                    Umcik155, wiesz, że za takie wypowiedzi możesz dostać ostrzeżenie i to właśnie np od csbiczek, -a bo on jest tu jednym z moderatorów ??

Skomentuj

Czego ty odemnie chcesz?Może cofniemy sie do pierwszej strony gdzie bart210, pisał o tym,że musze tylko dokupić transformator.Więc złożyć 2xTDA7294 do tego transformator(jak go się podłącza?) i to wszystko?A zwrotnica nie potrzebna?

P.S : Karol22m, to co napisałeś uznaje się jako spam...
                      Jak nie chcesz mi pomóc to nie pisz lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
                        P.S : Karol22m, to co napisałeś uznaje się jako spam...
                        eeeeeee? co to ma do rzeczy ?
                        jak nie rozrużniasz co do jest zwrotnica i gdzie i do czego się służy, a chcesz robić wzmaka, i jeszcze krytykujesz tego z allegro. to powiem ci tyle, że se sam rób. mowiłem ci zachowuj się a ty i tak gadasz od rzeczy!!!

Skomentuj

Umcik155, otwórz jeszcze raz stronę z mostkiem na TDA, którą podałem wcześniej:
                          http://diyaudio.pl/portal.php?show=34
                          Tam masz wszystko czarno na białym opisane gdzie, co i jak podłączyć. Jeśli natomiast nie potrafisz czytać schematów elektrycznych to dobrze radzę - nie zabieraj się za składanie TDA zanim nie zapoznasz się z podstawami elektroniki.

[ Dodano: 2010-01-20, 17:56 ]
                          Pisałem chyba ze 2 razy, do modułu z linku powyżej nie musisz dawać żadnej zwrotnicy!

Skomentuj

Dobrze więc będe się zachowywał ignorując cię.To tobie przydałyby się maniery...

bart210, Przynajmniej Ty chcesz pomóc.Cały czas mam link otwarty,umiem czytać schematy,wiem co jest co,ale zastanawiam się jak do tego podłączyć wrzystkie te satelitki...Da rade?

Skomentuj

Swego czasu tez miąłem takie głośniczki komputerowe.
                              I to co zrobiłem by poprawić grę suba to była wymiana głośnika na inny. (nie pamiętam co to już było) i powiem ze grało to dużo lepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
                                Dobrze więc będe się zachowywał ignorując cię.To tobie przydałyby się maniery...
                                dobra jak tam chcesz, zauważ, że dosyć, że nie słuchasz rad tych co lepiej od Ciebie się znają to głupio odpowiadasz. Tu nikt z nas na tym forum nie chce wprowadzać złej atmosfery.
                                Poczytaj trochę tematów a zrozumiesz...

Skomentuj

Słucham wrzystkich porad i tylko zadaje pytania.Nie chce wyrzucić kasy w błoto,albo spalić "pirdziwek".

Skomentuj

to słuchaj a się nie kłuć a będzie ok :razz:
                                    Powiem Ci tak, jezeli chcesz uniknąć sporo nerwów, i nie udanego suba, to radził bym Ci kupić wzmaka z allegro, do tego głośnik się dobry wybierze a paczke to juz sam zrobisz.

Skomentuj

Dobra załóżmy,że kupiłem wzmaka z allegro.Jak ja mam go podłączyć do głośnika?Są tam jakieś kabelki?I jeszcze satelitki.Ja tam widze na tym wzmaku plusy i minusy,czyli muszą wychodzić 2 kable z satelitki,ale z nich wychodzi tylko po 1.Już sam nie wiem

Editobra mnie nie ma,jutro tutaj zajże.

Skomentuj

Widzę, że kompletnie nie wiesz o co chodzi, ale ok, wszystkiego się dowiesz. na tym wzmaku z allegro to nie ma nic skąplikowanego, bo wychodzi tylko + i - do głośnika. na przodzie Panelu masz wejścia i wyjścia. musisz kupić lub zrobić jeden kabel, który z jednej strony ma wejscie china a z drugiej jack, z tej co china podłączysz pod panel a ten co jack do kompa. i na tym polega cała filozofia. jak masz to kino, to je zostaw takie jakie jest, nic z subem nie rób i niech on se gra, a ten co zrobisz będzie nadrabiał tam. myślę, że to będzie najlepsze wyjście, aby zostawić tego suba logitech

Skomentuj

Powtarzam kolejny raz: do modułu ze strony oraz do panelu z aukcji NIE da się podłączyć satelitek!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X