Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na STX'ie do Logitech X-530

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bart210, o czym Ty mówisz??? a czy ja powiedziałem, żeby coś odpinał itd?
    Niech zostawi pod tym zestawem jak jest, a pod inne wejście w karcie dźwiękowej podłączy swojego nowego suba jak zrobi i po kłopocie... :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m
      bart210, o czym Ty mówisz??? a czy ja powiedziałem, żeby coś odpinał itd?
      Nie rozumiem Cię, gdzie ja napisałem coś o "odpinaniu"? Wklej cytat bo jakoś nie umiem tego znaleźć.

Skomentuj

chodzi o to, że mówisz gdzie podłączy satelitki, z tego wynika, że chcesz je odpiąc od suba logitecha i podłączyć pod tego czy coś. Nie. niech zostawi cale to mini kino w spokoju, a tego suba podłączy prosto do kompa, i na karcie dzwiękowej ustawi pod to wejscie jako sub i bd wszystko razem chodzilo. Mowię tak, ponieważ narazie sam mam tak zrobione, bo jeszcze podłogówek nie zrobiłem... Dopiero mam w planach ...

Skomentuj

chodzi o to, że mówisz gdzie podłączy satelitki, z tego wynika, że chcesz je odpiąc od suba logitecha i podłączyć pod tego czy coś.
          Zamieszczone przez bart210
          Powtarzam kolejny raz: do modułu ze strony oraz do panelu z aukcji NIE da się podłączyć satelitek!
          I nic nie każę odłączać, przełączać, dołączać, rozłączać i wyłączać.

Skomentuj

no to w czym problem ? :wink:
            niech zrobi tak jak powiedziałem i wszystko będzie śmigać :lol:

Skomentuj

Z tego co zrozumiałem: kupuje wzmaka z allegro,podłączam do niego nowego suba,od wzmaka prowadze kabel cinch-jack do kompa,a wrzystkie satelitki zostają podłączone do starego suba i do kompa trzeba Jackami,tak?Więc będe miał zestaw 5.2?xD

Edit: A co z filtrem i zasinaczem do nowego suba?

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
                Z tego co zrozumiałem: kupuje wzmaka z allegro,podłączam do niego nowego suba,od wzmaka prowadze kabel cinch-jack do kompa,a wrzystkie satelitki zostają podłączone do starego suba i do kompa trzeba Jackami,tak?Więc będe miał zestaw 5.2?xD
                Dokładnie. Jeżeli znasz się trochę na elektronice to możesz spróbować odłączyć komputerowego suba. Jeśli natomiast się nie znasz to nic nie odłączaj, po prostu wycisz bas w komputerowym subie, a najlepiej staraj się go programowo wyłączyć.

Edit: A co z filtrem i zasinaczem do nowego suba?
                Wszystko to jest w tym panelu. Podłączasz tylko głośnik, kabel sygnałowy z kompa i 230V.

Skomentuj

No dobra to już dużo się dowiedziałem.Tylko wcześniej ktoś pisał,że do tego wzmaka trzeba głośnika 4 Ohm,a ten mój jest 8 Ohm (jeszcze nie kupiłem)

Skomentuj

Chodziło o głośnik 4 ohmowy, żeby uzyskać większą moc ze wzmacniacza (to tak w uproszczeniu).

Skomentuj

Aha czyli 8 Ohm nie zaszkodzi lecz będzie tylko mniejsza moc ok. 100W?Dobrze rozumiem?

Skomentuj

Dokładnie.

Skomentuj

Tak przeglądam te głośniki i patrze,że ten mój ma 300W?!Chyba się pomyliłem,bo to miał być GDN-22-140-8-SCX - 140W xD...

[ Dodano: 2010-01-21, 19:43 ]
                          Jeszcze jedno pytanie.Ten wzmak z allegro przy 4 Ohm daje moc ok. 150W,a przy 8 Ohm ok. 100W.Więc lepiej dać głośnik GDN-22-140-8-SCX - 8 Ohm 140W czyli wykorzystam z niego tylko 100W czy GDN-22-200-4-SC - 4 Ohm 200W wykorzystam 150W - to już 50W więcej.Co polecasz?

[ Dodano: 2010-01-21, 20:31 ]
                          A ile kosztowałoby złożenie tego całego TDA7294?

Skomentuj

Tak przeglądam te głośniki i patrze,że ten mój ma 300W
                            który twój??

Jeszcze jedno pytanie.Ten wzmak z allegro przy 4 Ohm daje moc ok. 150W,a przy 8 Ohm ok. 100W.Więc lepiej dać głośnik GDN-22-140-8-SCX - 8 Ohm 140W czyli wykorzystam z niego tylko 100W czy GDN-22-200-4-SC - 4 Ohm 200W wykorzystam 150W - to już 50W więcej.Co polecasz?
                            teoretycznie wybrał bym tego GDN-22-200-4-SC
                            Umcik155, ja mówiłem teoretycznie, że ma 150W, bo jak narazie go nie mierzyłem, ale muszę sie kiedys za to zabrać :razz:

Skomentuj

teoretycznie wybrał bym tego GDN-22-200-4-SC
                              , ale praktycznie GDN-22-140-8-SCX. Wersja SC jest gorsza od wersji SCX.

Skomentuj

Prawdzie powiedziawszy nie przyglądałem się żadnemu z tych 2 głośników...
                                Moze i masz rację, nie zaprzecze...

[ Dodano: 2010-01-22, 09:34 ]
                                ale praktycznie GDN-22-140-8-SCX. Wersja SC jest gorsza od wersji SCX.
                                Ale tak z ciekawości zapytam, dlaczego wersja SC jest gorsza od SCX ?

Skomentuj

Dobra to będzie chyba ostanie pytanie: jak chce podłączyć ten wzmacniacz z allegro do kompa to pod które wejście w wzmaku mam włożyć kabel?

Skomentuj

Pod wejście niskopoziomowe, najczęściej oznaczone Low In, lub samo IN. Na pewno nie możesz podłączyć pod High IN bo to wejście wysokopoziomowe.

Skomentuj

bart210, to powiesz mi jaka jest różnica ? :lol:

Skomentuj

Do wejścia niskopoziomowego podłączasz słaby sygnał, np. z karty dźwiękowej lub wyjścia na subwoofer we wzmacniaczu.
                                        Do wejścia wysokopoziomowego podłączasz kable, które wcześniej podłączasz do wyjść głośnikowych we wzmacniaczu.
                                        Karol22m, jeśli w powyższym jest gdzieś błąd to proszę popraw...

Skomentuj

Do wejścia wysokopoziomowego podłączasz kable, które wcześniej podłączasz do wyjść głośnikowych we wzmacniaczu.
                                          eeeeeeeeee?
                                          Po co podłączać kable do wejscia wysokopoziomowego, jeżeli podłączysz już do niskopoziomowego?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X