Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2xhds180ex plus jakas wysokotonowka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2xhds180ex plus jakas wysokotonowka

witam
    Są jacys chetni ?? i jak tak to o jakiej kwocie mowimy ?? kto by zaprojektowal mi zwrotnice - pozadna do konstrukcji 2,5way na hds180ex plus jakas inna wysokotonowka niz w konstrukcjach akustyka - bo vifa mi nie odpowiada a na scan speaka kasy nie mam... a sadze ze nie tylko ja skozystam jak ktos by sie podjal tego wyzwania...

no i slucham jakie wysokotonowki polecacie do tych peerlessow??
    ja oczekuje czegos zywszego od vifek, szegolowego i muzykalnego...

przyjmijmy ze cena niech zostanie w cenie takiej jak same hds czyli ok 500 zl za 2 sztuki wysokotonowek.

Zamieszczone przez daniel69
    2,5way na hds180ex plus jakas inna wysokotonowka niz w konstrukcjach akustyka - bo vifa mi nie odpowiada a na scan speaka kasy nie mam...
    a gdzie jest projekt z wysokotonowym HDSem? przeciez mial go w ofercie...

Skomentuj

super stosunek cena jakość maja 27tdfc oraz 27tbfcg ...

poza tym bardzo fajne są usherki 9950

no i PEERLESS HDS (P10921)

co do zwrotki zgłoś się do Yoshiego mi swego czasu robił dla CA18RNX +XT25 i podobało mi się :)

Skomentuj

duzo roznych projektow poznikalo ze strony akustyka np:
        sam hx2 - pozostaly tylko
        http://akustyk.com.pl/projekty/HDX2_HDD2.html

a te zniknely:
        http://www.akustyk.com.pl/projekty/HX2.html
        http://www.akustyk.com.pl/projekty/HD2.html

a o tym ktory isnial dowiedzialem sie dopiero jak juz zniknal z oferty:
        http://www.akustyk.com.pl/projekty/HXR2.html

oba projekty ze scan speakiem odpadaja bo wykraczaja poza moja kase... a ten hds wysokotonowy dobry?? bo nie bede ukrywal ze caly czas mam na niego ochote i podoba mi sie on z wygladu... a moze i z racji nazwy hds dedykowany jest do wlasnie ludzi ktorym odpowiada rodzaj brzmienia hds niskotonowych :P

Skomentuj

daniel69, no to napisz do kisla (kisiela? jak to sie odmienia? :roll: ) i zaptaj czy projekty sa jeszcze dostepne
          niestety nie wyciekly chyba zadne jego projekty na 2 wooferach

Skomentuj

juz do niego dzwonilem jak bede chcial ulepszyc i wymienic wysokotonowke na hds to dostane projekt budy i zwrotki bo hds-y niskie kupowalem u niego... tylko powie mi ktos jak sprawuje sie ten hds wysoki??

Skomentuj

kto by zaprojektowal mi zwrotnice
              Z tego co pamiętam to mówiłeś, że sam projektujesz?

vifa mi nie odpowiada
              ogólnie vify zachwalałeś... :smile:

Skomentuj

z kims mnie pomyliles... ani zwrotek nigdy nie projektowalem, ani tak nie mowilem
                vifek rowniez nigdy nie popieralem i mam nawet zalozony swoj wlasny temat o vifach...

Skomentuj

chwaliłeś je kiedyś, nawet mówiłeś, że robisz na nich 3 drogi...

Skomentuj

hahahahaha dobre dobre... ja nie pcham sie w 3 drogi - nie podoba mi sie to wygladowo, moze kiedys ale puki co wystarcza mi 2,5 way. Jesli mowisz o rozmowie na gg to mowa byla o :
                    http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz3.pdf
                    dla zabawy chcialem zrobic 3 drogi - dokupic tc18 bo pozostale mam

a chwalic nie chwalilem tylko mowilem ze za ta cene warto bo kupowalem je po 30 zl sztuka. a temat nie tyczy tego wiec skonczmy juz. I nie mial to byc szprzet do pokoju tylko piwnicy... w pokoju mam prawie skonczone hx2 wiec po co mialbym robic cos na gorszch przetwornikach ?? mowa byla o tych dokladnie vifkach i cenie 30 zl a nie o vifkach juz wyzszej klasy. Tylko o tym ze w tej cenie co ja placilem te vifki sa wtedy na dobrm poziomie...

troche nie tak zrozumiales nasza rozmowe... ale nie ma co sie dziwic po 14 latku ktory zawraca mi 3 dni glowe i nic nie kupuje

Skomentuj

hahahahaha dobre dobre... ja nie pcham sie w 3 drogi
                      dla zabawy chcialem zrobic 3 drogi
                      jedno zaprzecza drugiemu ;]

ale dobra nie ważne...

Masz jakieś na uwadze tweetery, czy wogule nic ?

Skomentuj

Mistrzu nie zawracaj mi glowy rusz czasem swoja a bedziesz wiedzial o co chodzi... nie pcham sie w 3 drogi do domu - dobrej jakosci. CHCIALEM Zrobic dla zabawy majac za pol darmo glosniki nizszej klasy... a w piwnicy nie intersuje mnie wyglad tylko by cokolwiek gralo. Prosze cie nie udzielaj sie juz w tym temacie... znajdz sobie inny do zasmiecania. to nie temat o tym kto lubi vify kto nie i czy 3 drogi czy nie tylko o zwrotce do hds180ex...

wstepnie jesli posluzymy sie istniejacymi projektami z 2xhds to do wyboru mamy vifke xt25 (zamienna na dx25) ktorych to nie chce, scan speaki - za drogie oraz jedyny rozsadny projekt cenowo z wysokotonowym hds-em

uwazacie ze ten hds wysokotonowy jest warty 250 zl za sztuke i co wazniejsze warty zainteresowania??? bo od kad robie projekt hx2 to ciagle mam ochote na tego hds-a (nie widzialem go w zadnej konstrukcji na forum) a ze zwrotki jeszcze nie robilem i elementow nie kupowalem to nie ma problemu bym kupil hds a vifki sprzedal

Skomentuj

daniel69, a daleko masz do akustyka? bo inwestujac taka kase wolalbym posluchac ich przed zakupem. jak sie nie spodoba to stracisz jednak mniej niz 500zl :P

Skomentuj

nie mam daleko... bylem kilka razy u niego i w sumie nigdy nic nie sluchalem hehe pytanie czy bedzie mial w domu cos zlozonego na tym hds a jak nie to musze z nim zagadac by zlozyl jak bede przyjezdzal... (teoretycznie go kupic) w nisktotonowki zainwestowalem na slepo wedlug porad tego forum i jestem bardzo zadowolony, puki co w tym przedziale cenowym, bardziej od hds-ow podobal mi sie tylko 18cm usher (i wcale nie jest pewne ze miesci sie w tym przedziale bo moze kosztowac jak patrze na loudspeakershop nawet ok 500 zl) - nie wiem dokladnie ktory model - na audioshow slyszalem - jak wroce do domu to podam nazwe kolumienek ale za to peerless jest ladniejszy wiec nie narzekam.

Skomentuj

rusz czasem swoja a bedziesz wiedzial o co chodzi
                              eeeeeeeeeeeeeeeee?
                              znajdz sobie inny do zasmiecania
                              nie zaśmiecam tematu, i mogę pisać gdzie chcę i kiedy chcę...

nie pcham sie w 3 drogi do domu
                              to czemu innym proponujesz takie vify jak sam ich nie popierasz :shock: :evil: :evil:

nie ma sensu z tobą o tym pisać...

Skomentuj

daj mi czlowieku spokuj nie pisz w tym temacie jak cie ktos grzecznie prosi... proponowalem ci je bo szukales czegos taniego a po 2 chcialem sie pozbyc tego szajsu....
                                hahahahahah
                                oczywiscie pisze to by cie wkurzyc gdyz widze ze ty umiesz sie tylko prezyc przez forum i nabiles te posty chyba tylko zasmiecajac ludziom tematy... moze jakis ban na tydzien ?? moder jakis moze to zalatwi... da ci to cos do myslenia.

a to co komu proponuje to kwestia przedzialu cenowego.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  Każdy następny post nie na temat będzie oznaczał warna, niezależnie od tego kto go napisze.

Skomentuj

dzięki takero.

dzwoniłem jeszcze raz do Kisla i on nie ma gotowych konstrukcji do odsłuchu ani nie ma nigdzie takiego miejsca oprócz u klientów którzy posiadają taka konstrukcje w domu...

wiec nie mam wyjścia muszę oprzeć się na waszej opinij na temat tego głośnika lub może znacie inna konstrukcje w sklepie która posiada ten głośnik lub osobę z forum?? mowa oczywiście dalej o hds wysoko tonowym...

Skomentuj

a ma ten glosnik na stanie?
                                      bo jak ma to moglbys zaryzykowac i podjechac z obudowa testowa i posluchac
                                      zwrotnice moze bedzie mial :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        bo jak ma to moglbys zaryzykowac i podjechac z obudowa testowa i posluchac
                                        zwrotnice moze bedzie mial :P
                                        licz na to ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X