Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2xhds180ex plus jakas wysokotonowka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

potwierdzę słowa takero: licz na to... budy mam wszystko mam a i tak nie posłucham - kisiel nie udostępnia odsłuchów... tak mi powiedział

wiec poszukuje osoby która go posiada... są tacy??

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
      kisiel nie udostępnia odsłuchów... tak mi powiedział
      :shock:
      to juz przegiecie
      to tak jakbys sprzedawal samochod bez jazdy probnej :???:

pisz na PW do yoshiego

Skomentuj

wiec poszukuje osoby która go posiada... są tacy??
        szuler ma te hds,y od dawna , sprawdź jego posty .

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
          bardziej od hds-ow podobal mi sie tylko 18cm usher
          , a seasów jakiś słuchałeś ? Napisz później, który to usher.

Z tymi odsłuchami akustyka jeśli to fakt prawdy, to faktycznie przegięcie, żeby nie mieli zrobionych u "siebie" po każdej parze w celach odsłuchowych jak i w formie najlepszej reklamy swojego sprzętu.

Skomentuj

Chyba nie wiecie jakie są założenia firmy akustyk. Dzięki temu że nie możecie odsłuchać ich kolumn taniej kupujecie głośniki i projekty, które sprzedają.

Skomentuj

nie sprzedaja a sprzedaje - to jedna osoba
              i koles ma wszystko w domu :P

no ale powinien miec jakas skrzynke testowa na pomiary itp :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                no ale powinien miec jakas skrzynke testowa na pomiary itp :???:
                Bez przesady, to firma handlowa , a nie usługowa
                Najlepiej jakby miał budę testową, pozwalał wkręcać w nią wszystkie głośniki jakie tylko w ofercie, tylko kto by potem kupił w zasadzie używane głośniki ? :P

Skomentuj

nie seasow nie slyszalem. zapmnialem sprawdzic nazwy kolumienki z tym usherem, sorki jak dzis wroce do domku i sprawdze to dzisiaj napisze...

Skomentuj

Jak już ktoś tu pisał, mam zarówno HDM jak i HDD2 - i z czystym sumieniem mogę polecić wysoki HDS, powiem tak - gra on na tyle dobrze, że nie widzę uzasadnienia do kupowania wysokiego iluminatora do HDD2 który jest 3 razy droższy (ale ja kupiłem bo już wtedy nie było w ofercie 2.5 drogi z HDS wysokim).

Pozdrawiam
                    Szuler

Skomentuj

to cie szuler zasmuce bo jest ciagle dostepny - jedynie nie ma go a stronie akustyka

Skomentuj

Aż tak bardzo mnie nie zasmucisz :). Przy ogólnej kwocie którą wydałem na głośniki do kina domowego, ta różnica między wysokim HDS, a Scan Speak nie było powalająca - na szczęście z racji rozciągnięcia zakupów na dłuższy czas kwestia kasy nie grała przeważającej roli. No a jednak HDD2 gra lepiej niż zestaw na samych HDSach - skoro kasa była to czemu nie? :).

Pozdrawiam
                        Szuler

Skomentuj

Witam Wszystkich
                          Dopiero co się zalogowałem.Ale na "audiostereo" jestem już trochę czasu.
                          W piątek kupiłem od Akustyka projekt HDM właśnie z wysokotonowym HDS-em.Właściwie to już nie Peerless a Scan-speak.Też na audiostereo pytałem o tego wysokiego HDS-a, ludzie którzy go słyszeli bardzo dobrze się o nim wypowiadają.Za ok. 2 tygodnie będą złożone to osoby zainteresowane tym projektem zapraszam.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

spadasz mi z nieba i powiedz ze mieszkasz w wawie??

Skomentuj

Dokładnie na Ochocie

Skomentuj

no to pieknie ja bym wkd podjechal na ochote i bym do ciebie sobie wpadl posluchac w takim razie koncz chlopie jak najszybciej to bede wiedzial jak ten hds-ik sie sprawuje

Skomentuj

Jak posłuchasz u kolegi to napisz w tym wątku jakie są Twoje wrażenia bo mało jest w necie o tym głośniku, a opinii o HDM to już w ogóle nie ma - a ja bardzo chętnie skonfrontuję swoje wrażenia z opinią kogoś kto słuchał już inne kolumny i ma jakieś porównanie. Szczególnie mnie interesuje jak ocenisz różnicę między vifą a HDSem (mowa oczywiście o wysokotonowym).

Pozdrawiam
                                  Szuler

Skomentuj

a w sumie mozna by bylo zrobic jakis nowy dzial na forum - wlasnie z opisami na temat poszczegolych glosnikow, w tym dziale byly by tematy pod tytulem - NAZWY GLOSNIKA i ludzie wypowiadali by sie tam tylko i wylacznie ze swoich odczuc na temat danego modelu...

co w duzym stopniu uproscilo by szukanie informacji na temat roznych glosnikow - i mogly by byc podawane od razu tam zwrotki do tego glosnika (ze wszystkimi powstajacymi w miedzy czasie zwrotami do niego z roznymi kompanami - pozostalymi glosnikami w tej konstrukcji) co by rowniez pozwolilo ludziom wybierac glosniki po pierwsze wedle swoich potrzeb i wedle tego do czego maja zwrotki - i nie bylo by ciagle nowych tematow co wybrac

Skomentuj

daniel69,
                                      Możesz sobie poczyać o konstrukcjach Akustyka tutaj
                                      http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=48193&p=1#k
                                      A odnośnie HDM który będę składał (właściwie nie ja tylko znajomy) to projekt ten będzie lekko zmodyfikowany poprzez dołączenie dodatkowych terminali głośnikowych i wzmocnienie szkieletowe obudowy.

Skomentuj

Ja też nie trzymałem się ściśle wymiarów akustyka (zewnętrznych), gdyż według oryginału są ścianki 20 i 30mm a ja dałem wszędzie 2x16mm.

Pozdrawiam
                                        Szuler

Skomentuj

szuler,
                                          Nie jestem znawcą wszelakich rzeczy w audio objawionych :wink: ale od osoby zawodowo zajmującej się konstrukcjami kolumn wiem że masa , sztywność i pojemność kolumn ma zasadnicze znaczenie w projekcie.Więc może trochę szkoda że żeś przyoszczędził na tym.
                                          Np. Esy Triton 1 zbudowane właśnie na HDS 180 Ex. a gabarytowo podobne do HDM mają grubość frontu aż 62 mm!
                                          Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                          X