bardziej od hds-ow podobal mi sie tylko 18cm usher
, a seasów jakiś słuchałeś ? Napisz później, który to usher.
Z tymi odsłuchami akustyka jeśli to fakt prawdy, to faktycznie przegięcie, żeby nie mieli zrobionych u "siebie" po każdej parze w celach odsłuchowych jak i w formie najlepszej reklamy swojego sprzętu.
Chyba nie wiecie jakie są założenia firmy akustyk. Dzięki temu że nie możecie odsłuchać ich kolumn taniej kupujecie głośniki i projekty, które sprzedają.
no ale powinien miec jakas skrzynke testowa na pomiary itp :???:
Bez przesady, to firma handlowa , a nie usługowa
Najlepiej jakby miał budę testową, pozwalał wkręcać w nią wszystkie głośniki jakie tylko w ofercie, tylko kto by potem kupił w zasadzie używane głośniki ? :P
Jak już ktoś tu pisał, mam zarówno HDM jak i HDD2 - i z czystym sumieniem mogę polecić wysoki HDS, powiem tak - gra on na tyle dobrze, że nie widzę uzasadnienia do kupowania wysokiego iluminatora do HDD2 który jest 3 razy droższy (ale ja kupiłem bo już wtedy nie było w ofercie 2.5 drogi z HDS wysokim).
Aż tak bardzo mnie nie zasmucisz :). Przy ogólnej kwocie którą wydałem na głośniki do kina domowego, ta różnica między wysokim HDS, a Scan Speak nie było powalająca - na szczęście z racji rozciągnięcia zakupów na dłuższy czas kwestia kasy nie grała przeważającej roli. No a jednak HDD2 gra lepiej niż zestaw na samych HDSach - skoro kasa była to czemu nie? :).
Witam Wszystkich
Dopiero co się zalogowałem.Ale na "audiostereo" jestem już trochę czasu.
W piątek kupiłem od Akustyka projekt HDM właśnie z wysokotonowym HDS-em.Właściwie to już nie Peerless a Scan-speak.Też na audiostereo pytałem o tego wysokiego HDS-a, ludzie którzy go słyszeli bardzo dobrze się o nim wypowiadają.Za ok. 2 tygodnie będą złożone to osoby zainteresowane tym projektem zapraszam.
Pozdrawiam
no to pieknie ja bym wkd podjechal na ochote i bym do ciebie sobie wpadl posluchac w takim razie koncz chlopie jak najszybciej to bede wiedzial jak ten hds-ik sie sprawuje
Jak posłuchasz u kolegi to napisz w tym wątku jakie są Twoje wrażenia bo mało jest w necie o tym głośniku, a opinii o HDM to już w ogóle nie ma - a ja bardzo chętnie skonfrontuję swoje wrażenia z opinią kogoś kto słuchał już inne kolumny i ma jakieś porównanie. Szczególnie mnie interesuje jak ocenisz różnicę między vifą a HDSem (mowa oczywiście o wysokotonowym).
a w sumie mozna by bylo zrobic jakis nowy dzial na forum - wlasnie z opisami na temat poszczegolych glosnikow, w tym dziale byly by tematy pod tytulem - NAZWY GLOSNIKA i ludzie wypowiadali by sie tam tylko i wylacznie ze swoich odczuc na temat danego modelu...
co w duzym stopniu uproscilo by szukanie informacji na temat roznych glosnikow - i mogly by byc podawane od razu tam zwrotki do tego glosnika (ze wszystkimi powstajacymi w miedzy czasie zwrotami do niego z roznymi kompanami - pozostalymi glosnikami w tej konstrukcji) co by rowniez pozwolilo ludziom wybierac glosniki po pierwsze wedle swoich potrzeb i wedle tego do czego maja zwrotki - i nie bylo by ciagle nowych tematow co wybrac
daniel69,
Możesz sobie poczyać o konstrukcjach Akustyka tutaj http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=48193&p=1#k
A odnośnie HDM który będę składał (właściwie nie ja tylko znajomy) to projekt ten będzie lekko zmodyfikowany poprzez dołączenie dodatkowych terminali głośnikowych i wzmocnienie szkieletowe obudowy.
szuler,
Nie jestem znawcą wszelakich rzeczy w audio objawionych :wink: ale od osoby zawodowo zajmującej się konstrukcjami kolumn wiem że masa , sztywność i pojemność kolumn ma zasadnicze znaczenie w projekcie.Więc może trochę szkoda że żeś przyoszczędził na tym.
Np. Esy Triton 1 zbudowane właśnie na HDS 180 Ex. a gabarytowo podobne do HDM mają grubość frontu aż 62 mm!
Pozdrawiam
Skomentuj