Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór słuchawek. Sugestie mile widziane.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ogólnie jakbym miał kase to bym coś takiego składał ale nie mam :) i nie wiem jak to gra Zalogować się to nie problem, konto czasem może się przydać, na tym forum w dziale DIY jest sporo moich postów Więc możecie obejrzeć sobie, najweięcej w dziale DIY recabling i modowanie :)

Skomentuj

Dawid-SS, no tak, ale chodzi o ściągnieecie schematu, bow idziaęłm ze jest taka opcja, a nie chce mi się specjalnie rejestrować po to (choc nie jestem pewny czy nie byłem tam giedys zarejestrowany... :roll: )

Ja teraz też bym nie miał bym kasy, ale z czasem. A koszt 100zł na samą elektronikę to chyba nie problem...

A co do tego jak to gra, to przemo-lukas, napisał że gra super, wiec mi to wystarczy Zresztą sam tak pisałeś )

Skomentuj

paldo, za chwile wkleje tutaj :)

[ Dodano: 2010-02-25, 14:52 ]
        http://mxmamp.republika.pl/ tutaj jest alles ale niby wirus :P ale warto go wpuscic a potem usunąc

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
          ... przemo-lukas, napisał że gra super, wiec mi to wystarczy Zresztą sam tak pisałeś )
          O wiele lepiej od klona grado. :wink: I tylko tyle.

Skomentuj

przemo-lukas, Dawid-SS, to co, można pomyśleć o poskładaniu tego... :mrgreen:

Jak by się parę osób zebrało zawsze coś tam taniej by sie wymyśliło, były wspólne zamówienia na graty na mp3store, ciekaw jestem czy maja jeszcze dostęp do płytek, obudów itp. :roll:

Skomentuj

paldo, płytek aktualnie brak, ale kolesie z mp3store mają zapasy wiec moge popytać, zapytam też ile gotowiec kosztuje na BlackGate'ach czyli na full wypasie. Mnie interesuje wersja bez obudowy nawet, bo to wystrugam sobie sam albo wrzuce w jakąs puszke :P przemo-lukas, mógłby pożyczyć do testu, mozliwe że ja nawet nie będe musiał tego składać ani nic, ale nikt nie chce wyporzyczyc :(

Skomentuj

U mnie to nie tak szybko z tym, ale można już myślec przyszłosciowo :)

Ja bym wolał z obudową, w sumie to tylko 50zł, więć nie warto się w mto samemu bawić, no chyba że naprawdę wrzuci sie to w puszkę od piwa :mrgreen: (w litrowego faxa powinien wejsć :razz: )

Mnie by interesowało bardziej budzetowo, anie blackgaty, ale jak różnica nie duża to czemu nie

Ps. jak nie będziesz musiał składać? Masz jakąś składarkę wzmacniaczy w domu :mrgreen:

Skomentuj

paldo, mam przetwonik cyfrowo-analogowy w domu i on posiada wbudowany wzmacniacz :) wiec nie musze robić mxm zeby miec mocy troche

Skomentuj

Jeżeli sam zainteresowany jeszcze nie dokonał zakupu to skromnie zaproponowałbym moje używane AKG K501, tutaj recenzja:

http://www.hifi.pl/recenzje/sluchawki/akgk501.php

Ja chce za nie 4 stówy, stan techniczny idealny, pełen komplet, brzmienie za tą cenę raczej nie do pobicia :)

Skomentuj

Shiver ma racje, słuchawki nie do przebicia :) Cieszyły sie swego czasu bardzo dobrą opinią :) No jak to AKG, dlatego że AKG robi słuchawki do szerszej grupy ludzi a nie jak inne firmy do wąskiej, K701 to słuchawki uniwersalne, spodobaja się laikowi i początkującemu a zaawansowanemu niekoniecznie przypadną do gustu na maxa ale nie powie że sa złe, bo grają "normalnie" :) Ogólnie to ciekawi mnie porównanie JVC moich do tych AKG :)

Skomentuj

Mam nadzieje że nie zostanę zlinczowany za sam pomysł.

Ale czy braliście pod uwagę słuchawki "Bose around-ear" ??
                        Rok temu w Holandii w założyłem na uszy i zmieniłem zdanie o firmie Bose.
                        Na dzień dzisiejszy mam ponad 1000 godzin użytkowania słuchawek i muzyka wydobywająca się z nich dal mnie cieszy.

Pozdrawiam i zachęcam do przetestowania.

Skomentuj

Sam posiadam te AKG k501 juz jakis czas i sa to dosc specyficzne sluchawki. Zdecydowanie wiekszosci nie przypadna do gustu. Glownie za sprawa "kiepskiego basu". Ale nie chodzi tutaj o jego jakosc ale wykop, a wlasciwie prawie brak tego wykopu. Stad nie w kazdym gatunku muzyki te sluchawki sie sprawdza. Natomiast jesli chodzi o srednice i wysokie, to jedym slowem ..... miodzio ;p . AKG k701 to jest takie polaczenie cieplych akg k601 i chlodnych k501 w jedna calosc, co daje doskonaly efekt koncowy. Tylko szkoda, ze tak drogi :(

Skomentuj

No własnie, ja bym nie mogł z słuchawkami bez basu, ale bezbasowośc jest raczej też kwestią napedu, ale one niestety maja go mało, a JVC w nadmiarze...(przy najmniej moje 900tki) jednak że reszta pasma ważniejsza jak bas już sie o tym nie raz przekonałem. CAL! mają dużo basu ale jest on nijaki znów. Problem słuchawek własnie polega często na słabej jakosci dolnych rejestrów(słabym pod względem jakosciowym, brzmieniowym), z resztą pasma zazwyczaj jest lepiej juz.

Ja jak słucham na swoich słuchaweczkach Pendulum to wiem że to d&b

Skomentuj

pharoh, próbowałeś działać korektorem przy k501? Idzie zdziałać naprawdę dużo :)

Skomentuj

Dobra wracając do tematu

Dawid-SS, :

Czyli mam już neutrika (właśnie odebrałem z poczty), czyli ten środkowy to jest kanał prawy (ten który jest nie masą tylko kanałem we wtyku mono), a ten dodatkowy odchylony na bok którego nie ma we wtyku mono to jest lewy kanał tak? No i zewnętrzna blaszka masa rzecz jasna.

Jeśli chodzi o kabel słuchawkowy to ma czerwony zielony i jakiś taki brązowy nijaki czyli masa. Domyślam się że czerwony to r a zielony to l, zgadza się?

Skomentuj

Witam!
                                  Potwierdzam wrażenia dot. AKG K501 sam miałem i mam AKG K401 oczko niżej… Bas jest niski ale nie mam masy. Za to słuchawki są bardzo wygodne. Kiedy napisałem o nich, wiec podam link

http://www.audiostereo.pl/AKG_K401_s...0-2086-15.html

Jeśli szukacie czegoś lepszym basem to proponuje zainteresować się firmą Beyerdynamic

Skomentuj

podlaczam sie do tematu - nie chce zakladac nowego.

jakie sluchawki do 100zł, pełne nauszne, nie dokanałowe, do odsłuchu z cyfrowego pianina yamaha? Maja byc na prezent dla osoby, ktora ma 70% sprawnosc sluchu - tak wiec cudow nie potrzeba.

Skomentuj

paldo, pisałem, górny prawy, srodek lewy, reszta masa duzy jacek neutrik :) sprawdz miernikiem jak cosik :)

Słuchawki do 100? hmm będzie cięzko coś znalezc, z tanich przychodzą mi do głowy KOSSY lub AKG, AKG K44 jak coś lub cos innego, sam nie wiem co mozna do 100zl kupić... byle nie noname jakieś :)

[ Dodano: 2010-03-04, 18:51 ]
                                      http://www.allegro.pl/item938178733_...akg_k414p.html to też zamkniete i głośne w dodatku :) ale cena lekko przegięta ale lepsze jak K44 są napewno

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                                        paldo, pisałem, górny prawy, srodek lewy, reszta masa duzy jacek neutrik :) sprawdz miernikiem jak cosik :)
                                        No tak, ale różnie można rozumiec to "górny". Zależy jak patrzysz na wtyka

W każdym razie zrobiłem po swojemu (w sumei nei miałem sie co zastanawiac bo i tak nei wiadomno jaki kolor jaki kanał) i mam na odwrót kanały :lol: :cool: . Ale w sumie co to za różnica tak na prawdę. Jak będzie mi się chicąło to wymienię. Acha, już nawet nic nie powiem, ale musiałem sobie nowego wtyka delikatnie wygiąć przy próbie ściśnięcia go aby si.e nie ruszał przy lutowaniu. Żenada :twisted: Mam nadzieję ze nie odłabi to wtyka :mrgreen:

Co do słchaw do 100zł to tez polecał bym cos z akg, te budżetowe ich słuchawki grają całkiem nieźle jak za taka kasę

Skomentuj

koss ksc 75. niestety nie są wokółuszne, ale grają najlepiej w cenie do 100 zł. akg k414 to śmiech na sali - lepiej sobie je darować...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X