Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór słuchawek. Sugestie mile widziane.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie panowie, gusta gusteczka, wg mnie poziom CAL! SR60 i HD595 to jest to samo, jeżeli już mowa o klasach to wg mnie można mowić o połowie klasy. Słuchawki po prostu są brzmieniowo różne i nawet w ich zestawieniach można przeczytać jakie to różnice i co warto kupić.

Skomentuj

Moje nowe stojaczki:

Może do innych słuchawek lepiej by się nadawały. W tych nierównomiernie wygniatają gąbki. :sad:

Skomentuj

przemo-lukas, musisz w kamieniu tym zrobić otwory zeby słuchawki nie dotykały padami kamienia Chociaz ja bym to tak zostawił, sam myślałem o czymś takim. Koszt pewnie spory dla zwykłego zjadacza chleba bo kamień jest drogi... Mimo wszystko wg mnie wygląda bardzo bardzo dobrze!

Mój budżetowy wygląda tak:

Mam jeszcze 3sztuki na sprzedaż. Cena też jest budżetowa 40zl :)

[ Dodano: 2010-08-05, 21:18 ]
        Ostatnio tak sobie słucham na moich słuchaweczkach i dochodze do wniosku że jednak wole brzmienie ES7 jest ostre w utworach metallici scorpionsów :) Jedynie co robie to dodaje sobie 2-3dB 55Hz i 77Hz w foobarze :) Ponad połowa skali na soha 2 i -10 na foobarku(windows niegra roli, reg nie działa) i jest wymiot taki że aż trampasy spadają z nóg JVC jest za mułowate w takiej muzyce :) Czas na jakies nowe słuchawki, ale coś dynamicznego i ostrego Może ultrasone

Skomentuj

przepraszam że się wtrącę

wypowiedzi jest i racji tyle ile postów ale jak to już ktoś wcześniej ujął wszystko zależy kto i do czego potrzebuje

ja raczej wolę odsłuch z kolumn i mam dni że słucham tak że słyszę własnego serca bicie ale bywają momenty "przypałów" gdzie sąsiedzi jak by mogli to by mi okna powybijali a przez drzwi wjechali jak antyterroryści żeby mnie uciszyć

a jakie proponujecie słuchawki do odsłuchu z różnego rodzaju urządzeń jak mp3 czy telefonów serii walkman itp i innych które są w stanie odtworzyć muzykę w chyba niezłym wynikiem

i nie mowa tu o tym ile wytrzyma bateria bo to już problem słuchającego ale które są w stanie dać dość dobre doznania słuchania muzyki a nie słuchania z "pierdziawek" (już też ktoś jakieś tak nazwał)
          interesuje mnie zestaw nauszny a nie wtykany w dziury ucha czy ściskający różnego rodzaju pałąkami to tu to tam

jak nie w temacie to poproszę o poprawę
          pozdrawiam

Skomentuj

Jaka kasa? mozna poleic SR60 ES7 a mozna i KPP. Z doków załuj ze rezygnujesz, audeo 012 to super słuchawki i zgrywają sie dosc dobrze z walkmanem sonego. Ale ES7 brzmią na nim lepiej

Skomentuj

zapomniałem o kasie
              wybór kompromisu do ceny
              a za dobry odsłuch chyba 100 czy 150 nie będzie skąpstwem a to dlatego że jak się policzy ile się na drobne nieraz zbędne rzeczy wydaje w miesiącu to zakup słuchawek na długie godziny słuchania w podróży jak pociąg, autobus lub po prostu "szlajając" się po mieście i zakup dokonany na lata i dobry to nie powinno stanowić przeszkodę

Dawid już dawno nie słuchałem niczego z walkmana czy disc-mena, w posiadaniu mam palmtopa ale nie zadowala mnie "głośność" odtwarzania i trochę tęsknię do sprzętów takich że ja na słuchawkach miałem koncertowe odtwarzanie a i obok też ktoś "przytupywał" w rytm

Skomentuj

Koss KSC75 ( jezeli odpowiada Ci wieszanie słuchawek na uszach ) albo Koss Porta Pro ( to jest prawie to samo co ksc75, tylko drozsze )

Skomentuj

pharoh gówno prawda. KSC75 sa lepsze od KPP, KPP to to samo co KSC35 :) Te same przetworniki itd. Ale propozycje dałeś bardzo dobrą, ale za 150zł szukałbym już czegoś lepszego, może jakies AKG nauszne, sam nie wiem co bym wybrał bo sluchawek w tym przedziale cenowym jest "mało", mało w sensie że wytestowanych przez nas słuchaczy i polecanych. Można kupić Sennki HD418 chyba ale nie wiem jak to gra i do senna mam uprzedzenia swoje i ich słuchawek nie kupuje raczej, już na prawde musza być niezle zachwalone zebym wybrał ich produkt, no np takie HD595, tak zachwalali tak sie "srali" ze pożyczyłem i z moimi JVC porównałem, brak słów na temat sennków :) Nie to czego oczekiwałem. Recka na mp3s :) Zwiększając budżet do 220zł możesz już mieć klasowo lepsze słuchawki CAL! np albo HD438 i one nadadzą się na plener i do domu, swietne rozmiary, swietna masa.

Skomentuj

CALe są już nawet tańsze: http://www.3kropki.pl/p/4/3/0/creati...rvana_live.php
                    Jednak mimo wszystko chyba raczej skłaniał bym się ku KPP. No i muszę kolegę rozczarować. Jeśli źródłem ma być laptop (itp) to raczej jakości nie uświadczysz. Do tego będzie trzeba zaopatrzyć się w DAC z wzmacniaczem (najtańsza opcja) a to wydatek ok 200zł za używany. :wink:

Skomentuj

przemo-lukas wg mnie lepiej jednak kupić teraz coś lepszego a potem rozbudować ewentualnie system, niż kupić teraz coś słabego i rozbudować i nie odczuć różnic A cena CAL jest znów a raczej staje się smieszna I dobrze bo można będzie je kupić za grosze :) Co jest dobre ogólnie Ja do playera używam Phonak Audeo, tak byłem przeciwny do doków ale jakoś kupiłem bo cena była dość okazyjna. PFE 012 kosztują u nas bagatela 320zł ja za swoje dałem 200zł, nówki. Słuchaweczki warte kasy.

Skomentuj

Dawid-SS, Dlatego napisalem, ze " prawie". Oczywiscie KSC brzmia lepiej niz KPP, niemniej sposob noszenia moze nie kazdemu pasowac. I jesli chodzi o kategorie portable bez tlumienia, to konkurencji zadnej innej nie ma do 150zl :)

Skomentuj

Dawid, zabij mnie, ale pisząc o kpp właśnie myślałem o słuchawkach "lepszych". Może inaczej. Mi bardziej odpowiadają. :lol:
                          Radzę koledze samemu posłuchać i coś wybrać.

P.s.
                          Zapomniał bym. To, że przetworniki z porta pro są w innych słuchawkach, nie świadczy, że oba modele grają identycznie. Ostatecznie przetworniki z cal'i też są w różnych (różnie brzmiących) słuchawkach. :wink:

Skomentuj

pharoh zgadzam się z Tobą, ale dzwiek KSC łatwiej zmienić, naginając troche te haczyki itd :) Można zrobić jeszcze kilka innych modów fajnych.
                            przemo-lukas zgadzam się tyle ze granie muszli w tych słuchawkach jest już znikome i konfiguracja ich bardzo podobna wiec wiekszosc przejmuje jednak przetwornik :) Ale jak mowisz warto posłuchać. Dla mnie CAL! lepsze są od KPP ale to zalezy co porównywać i czy mozna porównywać :)

[ Dodano: 2010-09-28, 22:30 ]
                            przemo-lukas ile sobie życzysz za taki stojaczek ??

Skomentuj

Zamawiałem go u mojego dostawcy parapetów. Jest on klejony, tak więc raczej nie chcę wysyłać pocztą userom z prostej przyczyny. Klej w transporcie puści i ja jestem "w plecy". Płaciłem za niego ok 100zł.

Skomentuj

Czaruję...
                              X