Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subofer i rodzaj głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

popieram przedmówców. ile jeszcze razy ludzie będą zadawać bezmyślne pytania bez przyczytyania nawet jednego artukułu z głównej strony.

czytając to pytanie miałem wrażenie, że sobie ktoś jaja normalnie z nas robi! Nie dajmy sie i nie odpowiadajmy na tak durne zapytania!

Skomentuj

beke z kolesia robicie

a biedak nie wie o czym pisze hehehehe

on mysli ze suba sie robi w 2h i koniec, niech pojdzie do mediamarkt tam zadowoli go asortyment..............kupi pralke albo kuchenke i jak mu jebnie basem to.........ehh no coment

jak widze takie posty to jestem za tym zeby po rejestracji byl przymus czytania forum przez 1tyg a potem puszczania postow, mniej byloby lamerow i wogole

Skomentuj

dzięki chłopaki za odpowiedzi a ze strony głównej przeczytałem wszystkie artykuły jak by co i mam pytanie co do winisd przy wprowadzaniu wszystkich danych i przy Vent gdzie pokazuje wszystkie wymiary rurki to gdy większam średnice to zwiększa mi rozmiar i na odwrót przy nie których parametrach nie zmieściła mi się by w obudowie jak to jest z tym !!!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez gienosz
          dzięki chłopaki za odpowiedzi a ze strony głównej przeczytałem wszystkie artykuły jak by co i mam pytanie co do winisd przy wprowadzaniu wszystkich danych i przy Vent gdzie pokazuje wszystkie wymiary rurki to gdy większam średnice to zwiększa mi rozmiar i na odwrót przy nie których parametrach nie zmieściła mi się by w obudowie jak to jest z tym !!!!!
          Musisz znaleźć taka żeby się zmieściła:-) Jednak równocześnie kierować się czymś takiem średnica b-r dla
          20 7cm
          25 7cm
          30 10cm
          Pozdrawiam:-)

Skomentuj

Widzisz gienosz teraz trafiłeś na problem z którym borykają się wszyscy kontruktorzy. Jest kilka możliwości aby to rozwiazać (raczej aby znaleźć kompromis):
            -zwiększyć obudowę pogarszając przy tym odpowiedź impulsową i zmniejszając wytrzymałość mocową ale obniżając dolną granice przenoszenia, wtedy rura br się zmieści.
            -zmniejszyć średnice otworu (wtedy krótszy będzie tunel) ale przy większych natężeniach dźwięku będzie następować kompresja będzie świszczeć z otworów i będą wprowadzane zniekształcenia.
            -można wyżej zestroić (krótsza rurka br) wtedy impuls będzie lepszy ale nie będzie niskiego zejścia
            -inny głośnik
            To co jest wyżej napisane to niektóe rozwiazania i skutki zastosowania... ale bardzo powierzchownie opisane.
            pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
            X