Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukuje czegos do domciu-

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zomer1980, uniamp to dobry wzmacniacz. ale wymaga zrobienia obudowy co moze pociagnac spore koszta
    tak wiec za te 300zl wole poszukac uzywanego wzmacniacza ktory zagra niewiele gorzej ale za to bedzie kompletny i w pelni uzyteczny

najlepiej zrobic kolumny i z kolumnami szukac do nich wzmacniacza

nadal upieram sie przy seas'ach. obojetnie czy 15 czy 18cm

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      nadal upieram sie przy seas'ach. obojetnie czy 15 czy 18cm
      A ja poprę również kolegę Karol82. Myślę że wybitny zestaw i spełnia oczekiwania (xmax, bas, celuloza z węglem i jedwab) :mrgreen:

Skomentuj

oj zapomnialem o usherach - oczywiscie tez moga byc

Skomentuj

a jakby dac Głośnik USHER AUDIO 8935AC1 ekranowany?

Skomentuj

Ale czemu chcesz dać ekranowany?

Skomentuj

jest wiekszy woofer

Skomentuj

zomer1980, przeciez to ten sam glosnik ale ekranowany magnetycznie - po co przeplacac?
                czyzbys mial duzy tv kineskopowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  zomer1980, przeciez to ten sam glosnik ale ekranowany magnetycznie - po co przeplacac?
                  czyzbys mial duzy tv kineskopowy?
                  Nie.. Pomyliłes sie, niewiem dlaczego ale wczesniej widziałem glosnik 16cm a chciałem 18cm dlatego kliknałem na ekranowany :wink:

Skomentuj

16 i 18cm glosniki to sa te same glosniki - roznica tylko w koszu lub jego ramce
                    ekstremalnym przypadkiem glosnika 16cm jest GDN 16/50/6 ktory dzieki swojemu koszowi ma az 198mm! :mrgreen:

Skomentuj

8945a również godny uwagi. Do wyboru do koloru. Seasy, ushery, sam miód. :wink:

Skomentuj

Tylko najpierw sam zomer1980 musi się zdecydować czego oczekuje, bo ja nic na razie nie wywnioskowałem z tego tematu...

Skomentuj

a czy komus pomoze jak powiem ze słucham np:
                          Donkeyboy, sash, madonna, michael jackson, bigcyc, czyli poczciwe lata '80..
                          Troche electro czyli mozna przeleciec wszystkie płyty Dream Dance i Club Rotation..

[ Dodano: 2010-11-16, 19:58 ]
                          To moze wam jeszcze utrudnie sprawe bo mam 2 typy:
                          Głośnik USHER AUDIO UA025-10 kontra Głośnik VIFA DX25TG-09-04

Skomentuj

Zamieszczone przez zomer1980
                            To moze wam jeszcze utrudnie sprawe bo mam 2 typy:
                            Głośnik USHER AUDIO UA025-10 kontra Głośnik VIFA DX25TG-09-04
                            zomer1980, czy aby napewno masz tyle kasy ile napisales?
                            bo jak tak to nie zwracaj uwagi na te glosniki
                            jak nie to lepiej napisz ile masz dokladnie bo takie domysly nie maja sensu

Skomentuj

łaczna kaska to 1300-1400 ale chce jeszcze zrobic wzmacniacz.. Materiały na budowe-mam. Została mi sekcja doboru glosników, potem wzmacniacz i ruszam z budową

Skomentuj

1300-1400 a wyskakujesz z kopułkami po stówie... nie żeby były złe, ale padały znacznie wyższej klasy propozycje.
                                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

a ja do basu, wychylenia membany i cykania widze nowego Rls-a callisto III
                                  prosta konstrukcja
                                  wavecor wf120 ale moze pokusil bym sie o wf150 cena ta sama
                                  vifa xt25
                                  i filtry pierwszego rzedu
                                  wszysko co tobie potrzeba

a co do wzmacniacza to moge ci za ta kwote o ktorej mowisz oddac prawie nowgo uniego (gral kilka godzin) wraz z kompletem alu na obudowe. Tylko zlozyc. Dostawa gratis. Jak cos to pisz na pw.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zapewne taki pomysł jak przerobienie wzmacniacza samochodowego opti 500x2 z dobrym brzmieniem nie wchodzi w rachube?
                                    Wzmak pewnie ciut za mocny przy 8omach wzmak daje ponad 250wat a df przy 4omach ma 400 przy 20hz
                                    Jedyne co przerobic to zasilanie..
                                    opti 500x2

[ Dodano: 2010-11-17, 00:42 ]

Skomentuj

Ja na wzmacniaczach samochodowych nie bardzo się znam, tak więc tą kwestię przemilczę.

Powiem tak, powinieneś wyrobić się w kwocie 1400zł za części do uniego + 8945a z 9930 + zwrotnice 1 rząd (chyba że pociśniesz w mills'y alphacore i inne scr'y :cool: ). Pozostaje koszt obudów + biżuterii. Ja mimo wszystko celował bym w ten sprzęt, chociaż tak duży głośnik w 12m˛ to masakra. Ale nie takie rzeczy słuchałeś w dużo mniejszych objętościach (wnętrze samochodu :lol: ).

Skomentuj

[ Dodano: 2010-11-17, 00:47 ]
                                        Zamieszczone przez przemo-lukas
                                        + 8945a z 9930 + zwrotnice 1 rząd (chyba że pociśniesz w mills'y alphacore i inne scr'y + biżuterii.
                                        Mów troszke prosciej, w aucie o audio moge pogadac ale domówka to u mnie jak literki i cyferki u 3 latka..

Skomentuj

Ale wiesz co to filtry 1 rzędu? :mrgreen:

Jeśli kupisz takie elementy zwrotnicy, to budżet znacznie przekroczy ten założony:
                                          http://loudspeakershop.eu/cewka-tasm...hm-p-1119.html
                                          http://loudspeakershop.eu/kondensato...hs-p-1382.html
                                          http://loudspeakershop.eu/rezystor-mills-p-258.html

Biżuteria, na przykład terminale WBT:
                                          http://loudspeakershop.eu/gniazda-glosnikowe-c-216.html

:lol:

Tak więc jeśli tu nie poszalejesz, to koszty nie będą takie duże.
                                          Elementy na zwrotnice oraz ładne terminale (podobne do WBT-0763) kupisz w firmie
                                          Polink

P.s.
                                          Jeśli sprzedasz tego lanzara, to budżet znacznie by wzrósł. :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X