Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Midwoofer do 200zł podobny do GDN13/50/9

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Midwoofer do 200zł podobny do GDN13/50/9

Witam, jako że niedawno kupiłem głośniki STX GDN18 AWX 8Ω które nie bardzo mnie zadowalają (średnica OK, gorzej z dołem- nie podchodzi mi charakterem, jest za miękki i nie tak szybki i z wykopem jak Tonsil), chciałbym je zmienić. Mam Tonsila GDN 13/50/9 w wersji 12om który bardzo mi pod pasował swoją grą (zwłaszcza najniższe rejestry). Na początku chciałem iść w tą stronę i zrobić układ MTM na tym Tonsilu ale jak wiadomo koszt to ok 200zł na kolumnę (1szt GDN kosztuje 100zł). Czy za tą cenę idzie kupić jakiś midwoofer o podobnym charakterze, może o większej średnicy? Budżet te 200-220zł za sztukę, muzyka zazwyczaj Trance, trochę rocku, elektronicznej. Pokój ok 10m²

1 szt. 220 zł Wavecor 152

Skomentuj

http://allegro.pl/glosnik-beyma-5mp6...378513665.html
      http://allegro.pl/glosnik-beyma-6b30...378513796.html
      Model 6b30p ma szczegolnie bardzo niskie znieksztalcenia i bardzo szerokie pasmo przenoszenia, mozna daje duze mozliwosci doboru zwrotnicy. Mozna rowniez kupic gotowe zwrotnice beyma pod te glosniki.
      http://allegro.pl/zwrotnica-glosniko...356650084.html

sa rowniez gotowe projekty obudow.
      http://www.elmuz.com.pl/beyma/obudowy.htm

Skomentuj

A może cos na Daytonie Rs 180 to również dobry głośnik i można go mieć za 180zł.
        Last edited by globus1987; 30.12.2010, 16:50.

Skomentuj

Te beymy wyglądają na jakie głośniki estradowe lub do studia. A parametry mają takie sobie. Słuchałeś ich? Warto w toto inwestować?
          Ten wavecor nie wydaję się być złym ale nie mogę dopatrzeć się zwrotki. Jak z jego charakterem?
          O RS180 myślałem nawet wcześniej, zanim AWX nie kupiłem ale bardzo mało ludzi w PL ma ten głośnik, stąd mało opinii.
          Najlepiej byłoby czegoś posłuchać ale raczej nikt w pobliżu nie posiada tych głośników:(

Skomentuj

A z czym chcesz polaczyc ten glosnik ?
            Btw, nie kieruj sie tylko opiniami ludzi w Polsce

Skomentuj

Jeżeli boisz się, ryzykować a nie za bardzo masz gdzie odsłuchać tych głośników. To zrób mtm na tych
              tonsilach. Słuchałeś ich odpowiadają ci brzmieniowo więc nie pakuj się w coś innego bo znowu może być problem taki jak z awx, że ci nie przypasują.
              Widzisz są gusty i guściki.
              Bo mi nie odpowiadało to , że tonsil gra dość twardo, konturowo bardziej odpowiadał mi awx dlatego zrezygnowałem z mtm na tonsilach.
              I nie bardzo rozumiem cię , bo piszesz, że tonsil to duży koszt bo 200zł na kolumnę bo są tam 2 midwoofery (podobno masz dwa więc 200zł odchodzi).
              A tu chcesz wydać 220 na jeden midwoofer. Więc wyszło by nawet drożej. Jeśli masz już 2 sztuki takiego 13/50/9 po co kombinować ?.
              Z tego co również wyczytałem testowałeś awx jak i tonsile bez zwrotnic więc , uważam to za jakiś ślepy test.
              I z jaką kopułką chciałbyś połączyć te tonsile.
              Last edited by globus1987; 30.12.2010, 20:01.

Skomentuj

Chcę połączyć np z seasem 27TBFC/G. Mój angielski jest dość kiepski i raczej kiepsko byłoby mi zrozumieć. globus1987, chodzi mi o to że za cenę dwóch GDN można kupić jeszcze coś lepszego a sprzedać te 2 tonsile, które posiadam, nie byłoby problemem bo kupiłem je dość okazyjnie i nie byłbym stratny. Może trochę udziwnione ale ja tak mam

Skomentuj

Moze prosciej by bylo inaczej zaaplikowac AWX niz dokladac kase na kolejne glosniki. Jesli bylo za duzo niskiego basu to moze przestrojenie obudowy przyniesie skutek, ewentualnie jej zmiana na obudowe zamknieta lub linie transmisyjna.

Skomentuj

Jak pisałem wyżej próbowałem ze strojeniem, także z budą zamkniętą. Za wysokiego strojenia nie lubię. Niezbyt trafia jego brzmienie do mnie, nie będę kombinował dalej. raczej wolę pozbyć się ich, powinienem najpierw posłuchać ich, później ewentualnie kupować. Trudno, moja strata

Skomentuj

Radze sie przyzwyczaic, bo w tym hobby tylko sie traci...

Skomentuj

Jak szukasz czegos do seasa to tylko dayton rs180

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                          Jak szukasz czegos do seasa to tylko dayton rs180
                          A czemu? Jak ostatecznie się zdecyduję na tonsile to będę na poważnie myślał nad kopułką

Skomentuj

Mogę się zamienić, tonsile i awx,y za parkę HDS180, lub jedne z tych głośników i coś musiał buś dorzucić.

Skomentuj

Raczej wolałbym toto sprzedać (czytaj awx), nie wiem czy by mi HDS przypasował

Skomentuj

hds gra twardo i punktowo, możemy zamienić się tymi głośnikami awx/hds i jak będą odpowiadać doślesz mi stówę, jak nie to odeślesz a ja i tak wezmę awx,y np. za 200

Skomentuj

benek161 myslalem, ze sie nawrocisz a ty nic...
                                  Mam nadzije, ze nie podoba ci sie granie tego glosnika a nie nadal to, ze to stx.
                                  Wiec poprostu szukasz innego grania niz proponuje awx. Wg mie to dobry glosnik za dobre pieniadze.
                                  Za wymieniona kwote zaproponuje ci ushera 8935a.
                                  Chciales swoj woofer polaczyc z metalowym seasem 27 grajacym jak jadwabna kopulka. Wiec mozesz zostawic seasa lub wymienic go na ushera bo sa w podobnej cenie (o ile go jeszcze nie kupiles)
                                  Taka moja propozycja.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

HDS ma dobry bas ale kiepska srednice i uwazam, ze z metalowymi kopulkami nie za dobrze wspolpracuje.

Skomentuj

Nie chodzi o to że stx tylko o charakter gry o czym już wcześniej pisałem. Zresztą średnio przyjemnie wspominam wizyty ale przemilczę to. Głośnik oceniam subiektywnie, nie jest zły ALE MUSI NAM ODPOWIADAĆ JEGO CHARAKTER, mi nie odpowiadał. lklukasz, masz może tego ushera?

Skomentuj

niestety jeszcze nie...
                                        Ale na as napewno go sluchales.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X