Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Midwoofer do 200zł podobny do GDN13/50/9

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
    Swoją drogą marketing w necie przyniósł skutek skoro jest dość spore zainteresowanie nimi...
    Marketing ze względu na to, że Tobie nie pasują a 95% użytkownikom tak? Leczą mnie takie wpisy...

Skomentuj

Gdyby nie parę pochlebnych opinii w internecie to myślisz że ile osób by się nim zainteresowała? Nie doceniasz narzędzia jakim jest internet, sam kupiłem je pod wpływem zachwytów na forum (założę się że jak kupowałem jakiś czas temu te głośniki to miało je kilka, kilkanaście osób a reszta klepała opinię innych...)

Skomentuj

Nie rozumiesz do czego bije. To ze ludzie kupuja AWXa bo wiele pozytywnych opinii jest w internecie to mnie w ogole nie dziwi, sam go chwale i mialem go jako jeden z pierwszych na forum. Drazni mnie tu zrzucanie winy na marketing (tak odebralem Twojego posta), bo komus sie nie spodobal glosnik... I chyba dlatego ze jest to nadal chwalony glosnik w relacji cena/jakosc niektorzy na sile probuja udowodnic, ze jest inaczej.
        EOT.

Skomentuj

Głośnik jest dobry, nie ma co gadać, za tą cenę nawet bardzo dobry. Ale każdy ma swój gust, jednemu się podoba miękki, drugiemu twardy bas. Jeden lubi jak mu kopułka po uszach daje, drugi jak jest jedwabista. Jest tyle konstrukcji w necie że ze spokojem można coś dobrać a nie tylko STX i STX. Niektórzy są dość dobrze osłuchani (np Ty dolphin) że potrafią coś podpowiedzieć a nie dawać panaceum na wszystko w postaci AWX

Skomentuj

Niektórzy są dość dobrze osłuchani (np Ty dolphin) że potrafią coś podpowiedzieć a nie dawać panaceum na wszystko w postaci AWX
            Dlatego polecam to co słuchałem a nie powielam komentarzy bezpodstawnie. Jeśli już polecam coś czego nie słuchałem, to zaznaczam to za każdym razem, że opieram się na opiniach kogoś. W tej cenie można też zakupić DA175 (128zł), który ma wiele pozytywnych opinii za granicą a u nas jeszcze nie widziałem na nim konstrukcji. Sam bym go chętnie posłuchał, ale niestety budżet na wszystko nie pozwala.
            To, że AWX jest polecany wychodzi też z faktu, że są na nim dwa projekty udostępnione (z 27TBFC/G i AWX na górze) i nie ma problemu ze zwrotnicą, która jest często największym problemem przy doborze przetworników. I to chyba wszystko tłumaczy.

Skomentuj

A jeszcze mam małe pytanie odnośnie Monacora 165KEP: czy on nada się? Gdzieś widziałem go za 220-230zł

Skomentuj

Jak dostaniesz go w takiej cenie to śmiało go bierz. Ma chirurgiczną średnicę i zwarty wykop. AWX jest bardziej miękki od kepa.

Skomentuj

Dzięki, dolphin123. A nie przypadkiem łączyłeś go z morelem MDT29? Zwrotka jest dopracowana czy lepiej z vifą połączyć?

Skomentuj

podobno obie sa nie dopracowane
                    mozna wiecej wycisnac z tych glosnikow

osobiscie wybral bym morela bo nie lubie vify xt
                    o wiele ladniej brzmi morel
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W dodatku charakter gry względem 13/50/9 jest obiecująco podobny. Warto dołożyć do kepa, ale rzeczywiście, o zwrotnice musisz zatroszczyć się sam. Jednak efekt końcowy wart będzie tych pieniędzy i zachodu.

Skomentuj

benek161 zwrotka przydałaby się nowa i pomierzona. Ja byłem zadowolony z zestawu z morelem, jednak był to najlepszy zestaw na razie jaki miałem, więc sama klasa głośników dała o sobie znać. Na pewno zestaw mógłby jeszcze lepiej zagrać z dobrą zwrotnicą.

Skomentuj

Szkoda, bo ani doświadczenia ani umiejętności w projektowaniu nie posiadam :( Najbardziej spodobało mi się to "W dodatku charakter gry względem 13/50/9 jest obiecująco podobny." wiec raczej następnym zakupionym przeze mnie głośnikiem będzie KEP. Najwyżej dam komuś do pomierzenia. Dzięki chłopaki za pomoc

---------- Post dodany o 15:04 ---------- Poprzedni post o 15:01 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          osobiscie wybral bym morela bo nie lubie vify xt
                          o wiele ladniej brzmi morel
                          A jaki charakter brzmienia ma vifa? Ja akurat lubię subtelne wysokie, nie natarczywe. Z tego co wyczytałem morel może mi podejść

Skomentuj

wg mnie xt jest troche ostrym glosnikiem, troche natarczywym, niekiedy potrafi zasyczec
                            morel to bardziej subtelne brzmienie, spokojniejszy jest, nie wybija sie
                            bedzie ci pasowal
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

benek161 to jak będziesz już robił od nowa zwrotkę to zainteresuj sie innymi wysokimi niz morel, bo ten drogi na dzien dzisiejszy jest. Jakis Usher T9930 czy cos podobnego..

Skomentuj

A ja myślałem ze vifa xt jest właśnie delikatna - tak ja ją odbieram (w stosunku do orkiestry na żywo), tuba tonsila brzmi pięknie ale jednak za agresywnie, ciężko trafić na taki wysokotonowiec jaki nam pasuje.

Skomentuj

Osobiscie mi XT19 nie pasowala i dlatego szybko sie jej pozbylem... Byla za ostra i specyficzne cyk cyk miala. Za to morel melodyjny mieciutki.

Skomentuj

wlasnie o tym mowie
                                    ja bym xt nie kupil

mam jeszcze propozycje
                                    moze wavecor ten co jest na allegro
                                    bardzo delikatny, spokojny
                                    tylko cena 200zl za sztuke
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

benek161 to jak będziesz już robił od nowa zwrotkę to zainteresuj sie innymi wysokimi niz morel, bo ten drogi na dzien dzisiejszy jest.
                                      Może za 2-3miesiące stanieje I tak nie prędzej się za to będę brał (sesja).
                                      tuba tonsila brzmi pięknie ale jednak za agresywnie
                                      Jaka tuba? Tonsil raczej kiepskie wysokotonówki ma
                                      mam jeszcze propozycje
                                      moze wavecor ten co jest na allegro
                                      bardzo delikatny, spokojny
                                      tylko cena 200zl za sztuke
                                      Trochę drogo bo na początku zakładałem że wydam ok 150zł na wysokotonówkę. Ale nie skreślam, najwyżej dołożę jeśli naprawdę będzie warto, tylko ktoś musiałby zwrotke zaprojektować

Skomentuj

Jaka tuba? Tonsil raczej kiepskie wysokotonówki ma
                                        Ten GDWT 9/80 5F, wiem ludzie nienawidzą tonsila, no cóż to najlepsza wysokotonówka jaką słyszałem z tubowych a były beymy i celestiony, tamte to po prostu "plastik" brzmienie, słuchałem chwalonych wszędzie Cabasse że to dobry tubowiec a one nie mogą się równać z tym tonsilem,brzmienie gorsze od beymy i to znacznie. Oczywiście każdy ma swój gust choć ja przyznam że go nie posiadam, dla mnie ma być możliwie podobnie jak w naturze i to wszystko, a każdy wie jak brzmi w naturze gdy czegoś takiego posłucha(i mamy ten sam punkt odniesienia).

Skomentuj

nie wiem kto chwali cabasse?
                                          Sluchalem ostatnio podlogowek tego producenta i byla to porazka
                                          to juz o wiele lepiej brzmi pierwsza z brzegu kopulka.
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...