Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Midwoofer do 200zł podobny do GDN13/50/9

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No niestety, nie byłem na AS... A masz zamiar go w najbliższym czasie kupić i coś z nim zrobić

Skomentuj

narazie mam zamiar kupic dobry wzmak i cd wiec glosniki nie wczesniej niz w wakacje
      ale na pewno beda to ushery
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szkoda, myślałem że go masz bo praktycznie zawsze go polecasz A nie wiesz czy gdzieś w wawie jest możliwość posłuchania go?

Skomentuj

oczywiscie:
          akkus
          warszawa ul. Anielewicza 45/88
          pro audio bono
          piaseczno ul. Polnych kwiatow 21/1

jak bedziesz jechal to zadzwon to pojedziemy razem
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Poczytałem trochę o tym usherze i z opinii dowiedziałem się że ten głośnik ma też trochę miękki, specyficzny bas czyli podobnie jak stx. Poza tym do tego ushera jest zwrotka z 9930 który kosztuje ponad 190zł co jest dla mnie trochę przy dużo. więc raczej on odpada...

Skomentuj

widze, ze nasze gusta sie mijaja wiec ci nie pomoge...
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No niestety, ale i tak dzięki za chęć :) Coraz bardziej dochodzę do wniosku żeby kupić jeszcze jedna parkę tych tonsili...

Skomentuj

Moze po prostu tylko Ci sie wydaje, ze AWX ma slaby, miekki bas. To glosnik, ktory ma male znieksztalcenia, a przy tym potrafi grac niskim basem. Porownujac go do Tonsila mozna powiedziec, ze Tonsil generuje wieksze znieksztalcenia, co przeklada sie na subiektywna ocene twardszego, "lepszego" basu. Jesli zdecydujesz sie na glosnik wyzszej klasy to mysle, ze dalej bedziesz mial ten sam problem. Byc moze Twoj wzmacniacz nie daje rady i generuje dosc "poluzowany" bas. Wyjsciem z sytuacji moze byc takis przetwornik z papierowa membrana, o niezbyt duzym skoku i wyzsza czestotliwoscia rezonansowa. Mozesz jeszcze rzucic okiem na nowa serie Discovery Scan speaka. Maja bardzo pochlebne opinie, a ich parametry i budowa raczej nie pretenduja tego glosnika do bardzo niskich basow.

Skomentuj

Hmm, raczej chyba nie to. AWX ma dobry, silny bas ale trochę miękkawy jak dla mnie. Może źle go aplikuję (buda ok 19l, strojona portem 208mm długości a przy wlocie ok 60mm)? Wzmacniacz raczej też wyrabia, a bynajmniej ja nie widzę i nie słyszę nic niepokojącego.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                      Hmm, raczej chyba nie to. AWX ma dobry, silny bas ale trochę miękkawy jak dla mnie. Może źle go aplikuję (buda ok 19l, strojona portem 208mm długości a przy wlocie ok 60mm)? Wzmacniacz raczej też wyrabia, a bynajmniej ja nie widzę i nie słyszę nic niepokojącego.
                      Miałeś go w budzie 19l już do dyspozycji głośnika , czy 19l bez odliczania zwrotkek, głośników, portu?.
                      Mi ten głośnik przypadł do gustu najbardziej w obudowie 18l do dyspozycji głośnika.
                      Strojony b-rem z polinka 220mmx68mm .
                      Strojenie w okolicach 41-43hz.
                      I napisz jak możesz z jakim wzmacniaczem to współpracowało.
                      Last edited by globus1987; 31.12.2010, 12:49.

Skomentuj

Tak, mamy prawie tak samo zestrojoną bude (takie same wymiary ma rura tylko u mnie jest ucięte ok 1cm)

---------- Post dodany o 13:50 ---------- Poprzedni post o 13:49 ----------

Wzmak vampiria

Skomentuj

U mnie również , jest ścięta tylko podałem dla przykładu jaka to rura.
                          Widocznie nie pasuje ci charakter brzmienia tego awx, każdy ma inne upodobania.
                          Więc zostaje ci szukanie przetwornika, zostanie przy projekcie na szklanych tonsilach
                          albo zamiana na tego Peerlessa oferowanego przez Funiaxa on rzeczywiście brzmieniem basu przypomina tonsile tylko ma jeszcze większy wykop z racji Sd.

Skomentuj

pharoh twierdzi że HDS ma kiepską średnicę. Wg mnie tonsil ma świetną średnicę. już sam mam mętlik w głowie :(

Skomentuj

Ja słuchałem ich w monitorze z vifką xt, i tego nie odczułem na pewno jest gorsza niż w awx ale czy kiepska?. Nie miałem okazji ich za długo słuchać
                              więc może Pharoh ma rację.
                              A tak w ogóle jak ten tonsil ci tak pasuje to nie wiem po co kombinujesz jak koń pod górę starasz się zmienić coś na siłę.

Skomentuj

Bo może co innego mi bardziej przypasuje Zawsze lepiej mądrych posłuchać zanim się coś zrobi albo kupi. Bo to nic nie kosztuje ale kupno już tak

Skomentuj

skoro AWX nie pasuje, bo jest za miękki to Usher też Ci nie podejdzie.. Moim zdaniem z tego co można zauważyć za granicą, to też kierowałbym się ku RS180. Tylko nie wiem jak ilościowo na basie będzie sobie radził... Mi jakby pasowały tonsile to bym się nie zastanawiał i kupił drugą parę Tym bardziej, że widzisz jaki problem jest- większości się AWX podoba, a Tobie nie przypadł do gustu.

Skomentuj

Pisałem to samo jeśli pasują ci tonsile to bierz je.
                                    Szczególnie masz 2 to zakup kolejnych już nie będzie taki drogi jak 2 nowych midwooferow.

"Bo może co innego mi bardziej przypasuje"

Radził bym ci zastanowić się czy ten tonsil na pewno ci się podoba brzmieniowo bo jeśli tak kompletnie nie rozumiem twojego pomysłu.

Skomentuj

Zamieszczone przez globus1987 Zobacz posta
                                      Pisałem to samo jeśli pasują ci tonsile to bierz je.
                                      Szczególnie masz 2 to zakup kolejnych już nie będzie taki drogi jak 2 nowych midwooferow.

"Bo może co innego mi bardziej przypasuje"

Radził bym ci zastanowić się czy ten tonsil na pewno ci się podoba brzmieniowo bo jeśli tak kompletnie nie rozumiem twojego pomysłu.
                                      Nie musisz rozumieć, już pisałem że najpierw chciałem się poradzić ludzi z forum...

Skomentuj

Jezeli chcesz jakies nowe, dobre rozwazanie, to wez sobie Daytona. Na 90% zawiedziony nie bedziesz. Na pewno zagra czysciej na srednicy niz tonsil, tylko nie wiadomo czy Ci brzmieniem podpasuje. Na brak basu tez narzekac nie bedziesz. Sam musisz zdecydowac, czy wolisz tak jakby sprawdzone rozwiazanie, czy chcesz cos nowego skosztowac

Skomentuj

Na 99% wezmę drugą parkę Tonsili chyba że natrafi się okazja posłuchać Daytonów u kogoś. W związku z tym że dostałem kilka PW na temat sprzedaży AWX, NA RAZIE ICH NIE SPRZEDAJĘ, na pewno wystawię ogłoszenie jeśli będę chciał sprzedać. Swoją drogą marketing w necie przyniósł skutek skoro jest dość spore zainteresowanie nimi...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X