Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wysokotonowe do kolumn proszę o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
    Dokładniej coś...? "Zrobi się" to pojęcie bardzo względne.
    Będę miał zwrotkę missiona i w100.
    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    przeciez pomiary juz dawno byly na forum
    poszukajcie w tematach o tym glosniku
    Nie przesadzaj, bo wrzuciles pierwszy lepszy pomiar na szybko i teraz wszyscy maja go znac.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Nie przesadzaj, bo wrzuciles pierwszy lepszy pomiar na szybko i teraz wszyscy maja go znac.
      ja nie wrzucalem zadnego pomiaru :P
      jak widac wyzej ten pomiar nie byl moj ;]

Skomentuj

No to już w ogóle nie rozumiem Twojego podejścia aby odnaleźć te wykresy...

Skomentuj

ir0nhide jaka cena?

Skomentuj

Nie na temat...
            Poniżej pomiary czterech missionów. Na czas pomiaru głośniki były montowane w prostokątnym panelu o bokach po kilkanaście centymetrów (nie pamiętam dokładnie ile). Dwa głośniki miały lekko pogniecione kopułki - są to wykresy w kolorze niebieskim i fioletowym. Czarny i czerwony to pomiary głośników bez tej usterki.

Głośnik podobnej klasy co PJ'ka choć moim zdaniem nie jest tak wulgarny jak ona

Skomentuj

Nie na temat...
              Czyżby wgniecenie kopułki miało negatywny wpływ na charkę przetwarzania ??

Wykres baardzo podobny do oryginału i do mojego.

Mój mission wsadzony w szpulkę taśmy izolacyjnej i zmierzony 2 cm od mikrofonu :)

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                Czyżby wgniecenie kopułki miało negatywny wpływ na charkę przetwarzania ??
                ploter, no właśnie chyba na odwrót bo różnica jest tylko przy tych ~15kHz a tam widać, że te wgniecione kopułki dają bardziej wygładzone pasmo (fioletowy i niebieski) a reszta wykresu jest dla wszystkich taka sama. Ale tak naprawdę to chyba tylko czysty przypadek, że te charakterystyki tak wyglądają, a nie wpływ tego uszkodzenia. Szczerze mówiąc trochę byłem zaskoczony jak to zobaczyłem

Skomentuj

Nie na temat...
                  Bierzmy też błędy pomiarowe, oraz to ze nie wszystkie kopułki są identyczne :) rozbieżności w parametrach (minimalne lub pomijalne) swoją drogą wygląda to dość przyzwoicie :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X