Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomysł na suba do 2,5tyś złotych PEERLEES XXLS12" ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba do moderatora.. wydzielić posty na temat wytrzymałości mocowej do tematu osobnego... bo to się zaczyna robić lekko niemrawe...
    UWAGI MODERATORA
    Przeniosłem do http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...o-efektywnosci i tam proszę przenieść dyskusje na ten temat.

Małe pytanko do właściciela tematu... czy może powiedzieć jakie kolumny posiada na reszte pasma... śledzę temat od samego początku i nadal nie wiem na czym stoimy... nieważne czy weźmie jednego TIWa czy dwa mniejsze... jak się okaże że na reszte pasma ma małe monitorki. Nie chce wiedzieć marki, modelu żebym nie został posądzony ze na moją prośbę podał pan dane i pana "okradli", wystarczy mi czy to podłogówki czy monitory czy 2drozne czy 3drożne.

Mam znajomego który ma monitorki na 16cm i Suba 12" pokój jakieś 5 metrów długi (jakieś na oko 20mkw)... to i żeby dobrą głośność mieć trzeba podgłośnić... wtedy sub robi swoje a monitorki szaleją....

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Wiec oczywiscie bralbym Daytona, nawet 15 cali, raz a porzadnie.
    Pisał AGD już wczesniej ze na 15" niezbyt się zapatruje...
    Last edited by raven1985; 24.01.2011, 12:04.

Skomentuj

[QUOTE=ploter;253199]Prośba do moderatora.. wydzielić posty na temat wytrzymałości mocowej do tematu osobnego... bo to się zaczyna robić lekko niemrawe...
      UWAGI MODERATORA
      Przeniosłem do http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...o-efektywnosci i tam proszę przenieść dyskusje na ten temat.

Małe pytanko do właściciela tematu... czy może powiedzieć jakie kolumny posiada na reszte pasma... śledzę temat od samego początku i nadal nie wiem na czym stoimy... nieważne czy weźmie jednego TIWa czy dwa mniejsze... jak się okaże że na reszte pasma ma małe monitorki. Nie chce wiedzieć marki, modelu żebym nie został posądzony ze na moją prośbę podał pan dane i pana "okradli", wystarczy mi czy to podłogówki czy monitory czy 2drozne czy 3drożne.

QUOTE]

A więc w odpowiedzi: moje fronty nie błyszczą HI END-em, bo to podłogówki Technics SB-T200 (200W) . Ale prawdopodbnie po budowie suba jak zobacze, ze trzeba bedzie fornty zmienic to sie zmieni i powstanie nowy post z budową odpowiednich frontów:)

Skomentuj

Jeśli to To, to całkiem fajne a na co się w końcu zdecydowałeś ??

Skomentuj

PLOTER dokładnie to są moje kolumny :). A co do suba to jestem na 99% zdecydowany na TIW300 ponieważ: lubie 30cm :) Głosnik sprawdzony przez was i polecany. :) Nie biore pod uwagę dwóch TIW200 bo nie interesuje mnie taki sub . 15" również mnie nie "kręci" :). Jedynie ten 1% to ten Peerlees z dwoma membranami, ale tylko dlatego ,że nikt takiego nie złożył i nie słuchał( były br i z jedną membraną) . Dlatego mógłby się okazać całkiem niezły jeszcze w tej wersji alu. Potem mógł bym się podzielić z wami moimi odczuciami co do dźwięku z takiego suba. Ale od razu przychodzi na myśl pytanie, czy warto ryzykować te ok 3tyś zł żeby tylko poznać na swojej skórze jak gra Peerless z dwoma MB. A TIW przynajmniej sprawdzony z konstrukcją BR.

Skomentuj

Witam serdecznie,
            po wielu nieudanych próbach z logowaniem sie na starym nicku BraWo100 poddałem się :)

Do tematu,
            w niedługim czasie będę w posiadaniu gotowego juz zestawu na niepolecanym przez Was zestawie Peerless XXLS 12" + 2x10" MB w 70L.
            Pozdrawiam

Wojtek

---------- Post dodany o 14:29 ---------- Poprzedni post o 11:47 ----------

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
            Witam serdecznie,
            po wielu nieudanych próbach z logowaniem sie na starym nicku BraWo100 poddałem się :)

Do tematu,
            w niedługim czasie będę w posiadaniu gotowego juz zestawu na niepolecanym przez Was zestawie Peerless XXLS 12" + 2x10" MB w 70L.
            Pozdrawiam

Wojtek
            Zapomniałem dodać, że całość napędzi nielubiany HYPEX DS 4.0

---------- Post dodany o 12:34 ---------- Poprzedni post o 14:29 ----------

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
            Witam serdecznie,

Do tematu,
            Pozdrawiam

Wojtek

---------- Post dodany o 14:29 ---------- Poprzedni post o 11:47 ----------

Zapomniałem dodać, że całość napędzi nielubiany HYPEX DS 4.0
            Taki zestaw ma w swojej ofercie AKUSTYK pod nazwą SUB XL (Głośnik to: P830847 MB to: P831481)

Pozdrawiam wszystkich czytających a użytkownikowi AGD życzę trafnego wyboru

PS: miałem dokładnie te same TECHNICS'y

Skomentuj

BraWO czekam na twoje odczucia co do dzwieki z tego suba,bo jeszcze nikt nie mial z dwoma membranami. Odpisz na forum jak taki sub sie sprawuje :). Będe czekał z niecierpliwością.

Skomentuj

AGD

Będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość, bo zestaw czeka na "piękną budę" w czarnym macie. Finisz w połowie marca :)

Na dosłownie 3 dni miałem to wszystko upchane w ok. 35L i powiem szczerze, że bardzo miło mnie zaskoczył. Zero jakiejkolwiek "kluchy" na basie, rozlazłości itp. niechcianych przymiotów "przyklejonych" do XXLS'a. Być może jest to zasługa 2MB bo nie miałem okazji słuchać "jegomościa" w BR. Tak czy inaczej będę kroczył tą drogą :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez AGD Zobacz posta
                  Jedynie ten 1% to ten Peerlees z dwoma membranami, ale tylko dlatego ,że nikt takiego nie złożył i nie słuchał( były br i z jedną membraną)
                  Jak to nikt nie złożył ?? - choćby ja taki mam ale nie alu i jestem stosunkowo zadowolony, do kina masakra do muzyki w sumie też ale trochę szybszy mógłby być, choć dzisiaj pewnie bym się na TIW skusił więc jego też ci polecę zamiast XXLS

Skomentuj

Ja też protestuję, że nikt takiego nie złożył, u mnie taki gra od ponad roku (XXLS12 + 2x MB 12 cali) i potwierdzam co pisze kolega - w kinie masakrator, czuć go na klacie w naprawdę dużych kubaturach. Co do muzyki to ja jestem zadowolony, osobiście nigdy nie słyszałem równie szybkiego, musi być ekstremalnie szybka perkusja by nie nadążył - generalnie gra u mnie zawsze (tyle, że cicho) do muzyki wspomagając bas z dwóch HDSów 180 exc.

Pozdrawiam
                    Szuler

Skomentuj

a co tam jak chwalić peerlessa to na całego :]
                      też mam zestawik z tym że ciut mniejszy bo na 10" głośniku i MB 265gr
                      gra to jak dla mnie najlepiej z wszystkich subów jakie miałem (np. pralka na bsw 15", mds 10dvc)
                      schodzi do hadesu lub odtwarza "bass sejsmiczny" :p
                      w kinie masakrator, w muzyce... w mojej muzyce ok (trip hop/dubstep/acid jazz/itp) gdzie nie jest wymaga hiper szybkość całkiem nieźle pokrywa sie z frontami na 2xkep z xt19 w sztuce
                      z 2ma MB pewnie niszczy roztocza i szklanki tańcują w kuchni... do mojego pokoju 18m2 jest spokojnie dwa razy za mocny

oczywiście nie wiem co wyrabia tiw300 i ten dayton więc nie napisze że peerless jest najlepszy ;]

Skomentuj

Panowie z 10" + mb , jakie macie objętości i co wam to napędza???

Skomentuj

Witam,
                          nie wiem czym "Koledzy' a le ja swojego będę napędzał HYPEX DS 4.0

Mam jescze jedno pytanie. Na czym "stawiacie" swoje suby? na kolcach, cokołach, platformach, nóżkach?
                          Pytam w aspekcie: wpływu w/w na dzwięk, 60kg wagi stawianej na kolcach, kosztów np. nóżek meblowych, designu platform granitowych itd :)

Wojtek

Skomentuj

Dobra, postanowiłem "obuć" swoje "maleństwo" w kolce VAP'a. Połączyć kablem Klotz'a z wtykami Neutrika.

Pozdrawiam
                            Wojtek

Skomentuj

tylko nie kupuj tych calych pozlacanych, sa beznadziejne
                              kup te po 7-8zl z plastikiem
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

te kupię :)
                                http://allegro.pl/vap-17-4-kolce-pod...448743770.html

Skomentuj

znam tez sklep

ale ja pisalem o rca :)
                                  http://www.sklep.rms.pl/index.php?p2...s373-pozlacany
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Aaaaa.... OK, myślałem że piszesz o "złotych" kolcach.
                                    Tak, dokładnie te RCA będę miał :)

Skomentuj

i nie kupuj przypadkiem mega drogiego D-klasowego hypexa
                                      pisz do Irka po panel
                                      masz w bardzo dobrej cenie rewelacyjnej jakosci panel z gwarancja
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        i nie kupuj przypadkiem mega drogiego D-klasowego hypexa
                                        pisz do Irka po panel
                                        masz w bardzo dobrej cenie rewelacyjnej jakosci panel z gwarancja
                                        Już za późno. Od 1 miesiąca mam HYPEX'a :P

Skomentuj

jaki koszt calkowity i gdzie kupiles?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X