Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pytania początkującego
Collapse
X
-
twoj spis byl OK
jak pisalem dodaj tylko lepsza cewke na GDNa
np cos z tych
*5268 CEWKA Cewka 1.20 mH 0.280 Ohm dr-0.80 dl-38mm FI-24mm rdzen-14/30+dyski-24/5
*5234 CEWKA Cewka 1.20 mH 0.200 Ohm dr-1.00 dl-38mm FI-27mm rdzen-14/30+dyski-24/5
*5230 CEWKA Cewka 1.20 mH 0.130 Ohm dr-1.20 dl-45mm FI-35mm rdzen-19/35+dyski-35/6
lub podobne
tylko nie wiem czy ta ostatnia wejdzie na ta plytke co pokazalem wyzej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapamietaj od odwroceniu fazy glosnika wysokotonowego!
Jak najlepiej zamontować zwrotnicę w kolumnie ? Dać jakieś podkładki gumowe czy coś, żeby nie było drgań ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz postaCo miałeś na myśli?
Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz postaJak najlepiej zamontować zwrotnicę w kolumnie ?
ja montuje na terminalach bo nie montuje jej w srodku a na zewnatrz
jak mam montowac na plytce to przykrecam zanajwiekszym glosnikiem (dostep przez duzy otwor)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz postaZa ile te 2 fronty bierzesz?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz postaZa ile te 2 fronty bierzesz?
zastanow sie jeszcze dokladnie i napisz pytanie poprawnie
Skomentuj
-
Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec pytam tu (temat co do mnie jest odpowiedni :))
Myślę nad wymianą głośników lub budową jakichś kolumn. Aktualnie mam pierdziawki creativa 5.1 lubie w nich dźwięk przestrzenny, grają nie najgorzej ale do rzeczy. Pokój 14m^2, słucham każdej muzyki nie za głośno , filmy 1-2 miesiąc ale tu lubię dużo basu.
Chciałbym zbudować sobie zestaw jakieś monitorki i sub. Myślałem nad projektami "dla ubogich", "totem mite" lub kolumny na stx awx.
Co do sub'a to nie mam pojęcia co dobrać chyba TDA7294 by mi wystarczył tylko jaki do tego gdn by był co by jakoś ładnie mruczało.
Tylko jest problem nie słucham głośno muzyki i tu pytanie czy takie monitorki będą grały na całym pasmie przy niskiej głośności. I drugie pytanie czy wzmacniacz może pracować od 6-10 godzin dziennie, tyle słucham muzyki w domu czasami więcej.
Czym się jednak martwię teraz mam 5 satelitek rozłożonych po pokoju i jest fajny dźwięk przestrzenny, a gdy zrobię monitory to będzie słychać dźwięk z jednej strony, tego nie lubię.
pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez TiZi_pl Zobacz postaMyślałem nad projektami "dla ubogich", "totem mite" lub kolumny na stx awx.
Co do sub'a to nie mam pojęcia co dobrać chyba TDA7294 by mi wystarczył tylko jaki do tego gdn by był co by jakoś ładnie mruczało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postamożesz zrobić zawsze zestaw kina domowego :)
co do wzmacniacza: może, ważne aby miał odpowiednie chłodzenie, w przeciwnym razie się najwyżej spali :)
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazrob na AWXach a zapomnisz o subiea właśnie jak z nimi będzie jak będe słuchał muzyki troche ciszej (coś w stylu muzyki w lokalach, muzyka w tle)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez TiZi_pl Zobacz postaczyli jeśli bym wstawił do zmacniacz jakieś wolnoobrotowe wentylatory to dało by rade ?
Skomentuj
Skomentuj