chyba a-720. niezły klocek, na chłodzenie nie powinieneś narzekać. Aha i pisz w tagu [*offtopic][*/offtopic], jeżeli chcesz napisać coś niezwiązanego z tematem (gwiazdkę z nawiasu usuń, bo nie zadziała )
czytajac doslownie twoje pytanie to nie mam pojecia o co chodzi...
zastanow sie jeszcze dokladnie i napisz pytanie poprawnie
Spieszyłem się i tak napisałem nie po ludzku Chodziło mi o ich cenę
Narazie czekam co stolarz powie, ale jak nie da rady frontów zrobić, to będę musiał kupić.
Już zwrotnice i głośniki czekają na obudowę
A przy okazji pytanko, jaki wzmacniacz zastosować do nich ? Oczywiście zewnętrzny, jakiś używany może wychaczę.
czyli jeśli bym wstawił do zmacniacz jakieś wolnoobrotowe wentylatory to dało by rade ?
nie mam pojecia o co tobie chodzi
przeciez jak sluchasz cicho to wzmacniacz sie nie grzeje
ja mam wzmacniacz wlaczony praktycznie 12h dziennie i nic sie nie grzeje
Też mi się podoba taki zestaw, pewnie się na niego zdecyduję. A czy nadawały by sie one na tył, bo pewnie w przyszłości zrobiłbym coś 3way, apetyt rośnie w miare jedzenia a właśnie jak z nimi będzie jak będe słuchał muzyki troche ciszej (coś w stylu muzyki w lokalach, muzyka w tle)
takimi wypowiedziami pokazujesz ze naprawde nie slyszales pozadnych kolumn
jak zrobisz AWXy za 1000zl to przeciez 3 drogi na podobnej jakosci glosnikach beda kosztowaly 2-4kPLN!
i tak, te kolumny sprawdzaja sie w kazdej okolicznosci. i jak sluchasz cichi i jak sluchasz glosno
---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post o 22:51 ----------
nie mam pojecia o co tobie chodzi
przeciez jak sluchasz cicho to wzmacniacz sie nie grzeje
ja mam wzmacniacz wlaczony praktycznie 12h dziennie i nic sie nie grzeje
takimi wypowiedziami pokazujesz ze naprawde nie slyszales pozadnych kolumn
jak zrobisz AWXy za 1000zl to przeciez 3 drogi na podobnej jakosci glosnikach beda kosztowaly 2-4kPLN!
i tak, te kolumny sprawdzaja sie w kazdej okolicznosci. i jak sluchasz cichi i jak sluchasz glosno
Czyli problem z głowy, nigdy nie miałem wzmacniacza wiec nie wiedziałem.
Takich odpowiedzi oczekiwałem dziękuje.
Zapytam jeszcze jaki głośnik byłby najlepszy do TDA (nie mostek), myśle ze ok. 60-70wat w subie to już i tak dużo. Aktualnie 25rms i było by dobrze jakby nie pierdział (to nie przesterowanie ).
Napisał Kolekcjoner
A przy okazji pytanko, jaki wzmacniacz zastosować do nich ? Oczywiście zewnętrzny, jakiś używany może wychaczę.
30-60w przy 8ohm
poszukaj jakies na jakie cie stac i przedstaw do oceny
Jak już będę miał złożone te kolumienki to spróbuję podłączyć do panasonica od kina domowego (125W). Ciekawe tylko czy nic się nie stanie... Najgorzej, że nie mogę znaleźć jaka rezystancja tego jest.
Najgorzej, że nie mogę znaleźć jaka rezystancja tego jest.
czego - kolumny?
rezystancje sobie zmierzysz miernikiem - lub spojz na dane glosnika (Rdc)
a znamionowa impedancja kolumny to 8ohm - tak samo jak kazdego zastosowanego glosnika
nawet mozesz to odczytac na wykresie :P
Dzięki wszystkim za pomoc Kolumny dosyć dobrze grają, ale mają słaby bass. Z podłączonym subem jest w ogóle inaczej. Więc chce teraz zrobić jakiś dobry subwoofer. Co proponujecie do tych dwóch kolumienek ? Jaki głośnik zastosować?
Skomentuj