niewiele i tylko w zakresie wysokiego środka i wysokich.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny na wzór Altus 300
Collapse
X
-
Zamieszczone przez artur.ek Zobacz postaps. obecne Altus 300 to róniez inny rodzaj zrównoważenia niż stare A 140 i nawet z ich prostymi zwrotnicami mozna uzyskac lepsze zrównowazenie pasma przyciszając średnie i wysokie pasmo. Wtedy także wyłoni się więcej basu.
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postatak ale spadnie efektywność całego zestawu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz postaŻaden normalny czlowiek nie wytrzyma Altusów na max głośności w średniej wielkości pomieszczeniu.
Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz postaO efektywność bym się ani trochę nie martwił.
Ogólnie rzecz biorąc to kolumny złe nie są. Nie podoba mi się w nich strojenie i brzmienie wysokotonowego. Na początkujących robią ogromne wrażenie właśnie jak to nazwałeś ŁUBUDU, ale z czasem jest to męczące. Na pewno zwrotka też ma swój udział w pogorszeniu brzmienia, ale wątpie, żeby taka firma wypuszczała sprzęt z totalnie skopaną zwrotką.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez artur.ek Zobacz postato że ty nie potrafisz tak zaprojektować zwrotnicy nie znaczy że ten człowiek od Alt-18 nie potrafił. Poza tym on to robił "sto" lat temu i mierzył tak jak mógł - zreszta to opisał. A ty bez mikrofonu ani rusz ?
co nie zmienia faktu ze tamta zwrotnica nie jest godna polecenia a tymbardziej kopiowania
jak nie mam sprzetu do pomiaru ch-ki impedancji oraz ch-ki czestotliwosciowej i mam to robic tylko na sluch to bym to robil na prostych filtrach
a ten koles mocno to przekombinowal i stracil sporo kasy
nie lubie altusow mimo ze to kultowe kolumny...
co nie zmienia faktu ze takie kolumny sa potrzebne i sam bym takie zrobil ale na czyms co gra
Skomentuj
Skomentuj