Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowy Mid-Woofer 7-8" na podział w okolicy 800Hz....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
    http://allegro.pl/tlc-tonsil-gdn-20-...421863920.html
    A jak to się na basie sprawuje? Dalej to tylko tonsil czy może jest lepiej?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
      A jak to się na basie sprawuje? Dalej to tylko tonsil czy może jest lepiej?
      Żebym ja to wiedział, musisz kupić i wypróbować :) Akurat midwoofery Tonsil miał niezłe, kopułek bym nie zaryzykował ale te 20/120 kto wie

Skomentuj

kto wie
        No może ktoś wie :razz:

Skomentuj

arwas chyba bawił się tymi głośnikami? Bo tak naprawdę to ciężko chociażby o kartę katalogową w necie :/

Skomentuj

Drogie te tonsile, jak za stare pierdy z pajakami w srodku. Gdyby to byla nowka z produkcji to rozumiem.

Skomentuj

arwas chyba bawił się tymi głośnikami? Bo tak naprawdę to ciężko chociażby o kartę katalogową w necie :/
              Nie bawiłem się tymi głośnikami lecz podobnym GDN20/100/3 produkcji Pro-Tonsila z tzw. green-cone (niepowlekana celuloza drzewna) i pojedynczym magnesem nieekranowanym, wentylowanym przez rdzeń.
              Moim zdaniem to praktycznie było to samo, albo bardzo zbliżone. GDN 20/120 miał ekranowanie bo był przeznaczony do monitorów odsłuchowych które w tamtych czasach musiały stać w pobliżu monitorów ekranowych CRT.

Tylko że ja kupiłem ten głośnik po 119zł sztuka wprost z fabrycznego magazynu.

140zł. za jakiegoś strucla nie wiadomo skąd czy 180zł za obecne wersje GDN20/100/3, które pojawiają się na allegro, to już ryzyko.

W tej cenie można się zainteresować Usherem 8133, który ma bardzo zbliżone parametry - włącznie z ukształtowaniem przebiegu spl, nadaje się do małej obudowy, tez papierowa membrana i wszystkie wymiary ma podobne, a jest przy tym na solidniejszym koszu odlewanym.

Skomentuj

Czaruję...
              X