Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do subwoofera zamiast XTC.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

raven1985 Takie BUUUUU i świsty z br

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      raven1985 Takie BUUUUU i świsty z br
      Zwłaszcza w przypadku OZ

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Mnie najbardziej interesuje co to za ciekawe dźwięki są w okolicach tych 20-30Hz że warto się o nie tak "bić" .

Najlepiej slychać (albo i nie słychać :lol:) od 00:09 do 00:13. To jeden z wieeeelu przykładów.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zdecydowanie nie mój repertuar.

Skomentuj

Czy naprawdę potrzebujesz tych liniowych 20 Hz przez 4 sekundy utwory? Przez większość czasu leci 30 Hz w górę. Przepraszam, zapomniałem, w Twojej muzyce (jeśli to można jeszcze nazwać muzyką, bo nie wnosi nić inteligentnego), a mówię tu o "czarnych rytmach" występuje te 20 Hz.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
            jeśli to można jeszcze nazwać muzyką, bo nie wnosi nić inteligentnego
            : /

Ludzie, jak macie jakiś problem, że ktoś słucha innego typu muzyki niż Wy to zatrzymajcie dla siebie, bo po prostu to denerwuje a tym bardziej jak druga osoba nie robi Wam z tego problemu.

Ja przykładowo słucham różnej muzyki, chociaż w większości denerwuje mnie muzyka typu rock / heavy metal ale znajdzie się może z kilka tytułów, które jestem w stanie słuchać.

Skomentuj

Czy naprawdę potrzebujesz tych liniowych 20 Hz przez 4 sekundy utwory?
              Oj widzę, ze Twój sub nie sprostał. 4 sekundy? Co chwile pojawia się ta częstotliwość, linia basowa idzie mniej wiecej tak: 60hz, 50hz, 35hz, 60hz(bardzo krótko), 25hz (CIŚNIENIE ). W większości nowszych kawałków rapowych bas tak nisko schodzi. Bez suba-pompki odczuwam niedosyt, bo nie słychać całego basu!

jeśli to można jeszcze nazwać muzyką, bo nie wnosi nić inteligentnego
              Rap jest muzyką, ale przeznaczoną do bujania głową, i wyluzowania, a nie myślenia na jakieś konkretne tematy. Od tego jest Hip-Hop. (wiem, myślałeś, że to to samo) Jesli chodzi o elektronike, Dubstep/DNB/Electro też nie są zbyt inteligentne, bo nic tam nie śpiewają No chyba, ze masz na myśli inteligentne ułożenie rytmu. TAK, Dubstep brzmi jakby tworzył go wyjątkowo utalentowany muzycznie murzyn naćpany LSD, i dlatego jest zaj***sty

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
                Oj widzę, ze Twój sub nie sprostał.
                Nie używam subwoofera, ponieważ nie widzę takiej potrzeby.

Skomentuj

oj panowie widzę, że nie dojdziecie do porozumienia!
                  jedni myślą realnie a inni latają w obłokach...
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                    Nie używam subwoofera, ponieważ nie widzę takiej potrzeby.
                    Ty nie widzisz a Bio widzi. Nie narzucaj swojego komuś. Trochę więcej otwartości na coś innego niż swój zaścianek.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dubstep brzmi jakby tworzył go wyjątkowo utalentowany muzycznie murzyn naćpany LSD, i dlatego jest zaj***sty
                      Sam jesteś jak naćpany murzyn napalajacy sie na kilkusekundowe zejscie które w dodatku wystepuje w tylu utworach że można je wyliczyć na palcach jednej reki.
                      Nie wiem ile kolega słyszał dobrego sprzetu ale domniemam że żadnego jak napala sie na JEDEN WIELKI HAŁAS!!

Skomentuj

Ajj, dajcie chlopakowi nacieszyc sie tymi 20hz. Tez bym chcial miec w pokoju liniowe 20hz ale nie z malej pompki z korekcja :)

Skomentuj

Sam jesteś jak naćpany murzyn napalajacy sie na kilkusekundowe zejscie które w dodatku wystepuje w tylu utworach że można je wyliczyć na palcach jednej reki.
                          Rąk i nóg by Ci zabrakło żeby to policzyć. Bas w okolicy 25hz jest na praktycznie każdej nowej rapowej płycie. Jeśli chodzi o inne rodzaje muzyki, w Dubstepie się bardzo często zdarza. Electro i DNB już rzadziej, ale nie jest to nic zaskakującego.

Nie wiem ile kolega słyszał dobrego sprzetu ale domniemam że żadnego jak napala sie na JEDEN WIELKI HAŁAS!!
                          No Scanów jeszcze nie słuchałem, ale konstrukcje półke niżej (Vifa, czy Seas) już nie robią na mnie dużego wrażenia. Mam znajomego, który ma sklep audio... Powiedz lepiej czego Ty słuchałeś.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Tez bym chcial miec w pokoju liniowe 20hz ale nie z malej pompki z korekcja
                          Czym byś to zrobił bez korekcji o_O? 20' w TL? U sąsiada 2 piętra nizej jeszcze rzeczy z półek by spadały

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                            Panowie. Ale proszę bez tego typu chamskich wypowiedzi.

Skomentuj

Cale tu nie maja zadnego znaczenia, tym bardziej 20'. Dalbym max 10-12cali w TL do rogu pokoju. http://www.visaton.de/en/bauvorschla...b30/index.html albo to. 114db przy 20hz, sssstyka?

Skomentuj

BioCannabis Chodzby Monitor Audio PL200 czy PL100,Jak nie słuchałeś nic lepszego nic vifa czy seas to nie dziwie sie w sumie w takiej muzyce to głośniki z biedronki też dobre łomocza...
                                Kombinujesz jak żyd pod górke zamiast zrobić w miare normalny sub to robisz jakiś tłuczek który tylko hałasuje,Jak zmienisz gatunki muzyczne i sprzet to zauważysz że mp3 to nie szczyt jakość a w muzyce nie chodzi o sejsmiczny bas.

raven1985 Własnie tacy ludzie mieszkaja całe szczescie za oceanem i zamiast mózgu maja tłuszcz z hamburgerów i podniecaja sie jak auto sie rozyspuje od basu,Wypowiedz nie jest chamska lecz szczera:)

Skomentuj

raven1985 Własnie tacy ludzie mieszkaja całe szczescie za oceanem i zamiast mózgu maja tłuszcz z hamburgerów i podniecaja sie jak auto sie rozyspuje od basu,Wypowiedz nie jest chamska lecz szczera
                                  Każdy lubi coś innego... BioCannabis zapewniam Cię że w wyższych częściach pasma akustycznego jest wiele dużo ciekawszych dźwięków niż w skrawku 20-30Hz :)

Skomentuj

Jak nie słuchałeś nic lepszego nic vifa czy seas to nie dziwie
                                    Wg. Ciebie to nie są dobre jakościowo głosniki? Są na nich budowane kolumny za kilkanaście tysięcy złotych...

w sumie w takiej muzyce to głośniki z biedronki też dobre tłomocza...
                                    Tak, najlepiej przetwarzają zaawansowane efekty stereofoniczne wciskające w fotel, i bas w okolicach 20hz :lol:

Kombinujesz jak żyd pod górke zamiast zrobić w miare normalny sub to robisz jakiś tłuczek który tylko hałasuje
                                    "W miarę normalny sub" nie zejdzie wystarczająco nisko. "Tłuczek"? Słuchałeś kiedyś rasowego subniskotonowca? Powyżej 40hz nie gra zbyt ciekawie, jednak poniżej 40hz precyzja i jakość basu jest dużo lepsza, niż w "lżejszych" głośnikach. Dlatego trzeba je bardzo nisko odcinać.

mp3 to nie szczyt jakość a w muzyce nie chodzi o sejsmiczny bas.
                                    Napisałem tak? Potrzebuje niskiego basu, ale to nie znaczy, ze tylko to dla mnie sie liczy w muzyce.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Każdy lubi coś innego... BioCannabis zapewniam Cię że w wyższych częściach pasma akustycznego jest wiele dużo ciekawszych dźwięków niż w skrawku 20-30Hz
                                    Tak. Mam w domu jeden wielki subwoofer, i tylko na nim słucham muzyki :lol:

Skomentuj

Wg. Ciebie to nie są dobre jakościowo głosniki? Są na nich budowane kolumny za kilkanaście tysięcy złotych...
                                      Maja pare hi endowych przetworników nic wiecej,Poza tym cena o niczym nie swiadczy

Tak, najlepiej przetwarzają zaawansowane efekty stereofoniczne wciskające w fotel, i bas w okolicach 20hz :lol:
                                      Wychodzi na to ze zamiast tego revlanda trzeba było sie wybrać do biedronki i kupić własnie taki zestaw o wiekszej mocy niż ma transformator osiedlowy i ma taki "bassss"

Słuchałeś kiedyś rasowego subniskotonowca?
                                      No jasne ale nie slucham muzyki która zchodzi ponieżej 30hz i tym samym nie potrzebuje takiego trzepania a subwoofer spokojnie moge odciac przy 35-40hz

Tak. Mam w domu jeden wielki subwoofer, i tylko na nim słucham muzyki :lol:
                                      Gratuluje wytrwałosci i nerwów

Skomentuj

Wychodzi na to ze zamiast tego revlanda trzeba było sie wybrać do biedronki i kupić własnie taki zestaw o wiekszej mocy niż ma transformator osiedlowy i ma taki "bassss"
                                        Gratuluje wytrwałosci i nerwów
                                        Udajesz, ze nie zrozumiałeś ironi, czy naprawde jej nie zrozumiałeś?

No jasne
                                        Słuchałeś, a nie jesteś w stanie pojąć po co mi taki głośnik, i piszesz, że będzie jeden wielki łomot. Jesli słuchałes to powinieneś wiedzieć jak głośniki tego typu zachowują się w tych częstotliwościach. No chyba, ze słuchałeś odciętego dośc wysoko, wtedy mogła by być naprawdę kupa, coś jak średniak grający wysokimi tonami

subwoofer spokojnie moge odciac przy 35-40hz
                                        To po co Ci subwoofer? Ja teraz kolumny mam odcięte na 40hz

Skomentuj

Spokoj ludu :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X