Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe STX osluchy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe STX osluchy

poruszylem niebem i gruntem i dostalem od zaprzyjaznionego dystrybutora 6 glosniczkow

GDN-14-50-4-SC
    GDN-22-120-4-SC
    GDN-20-120-4-AW
    GDN-27-150-4-SC
    GDN-32-150-4-SS
    GDWK-11-200-4-AJ

zaczolem od 14/50 aplikacja nazwijmy to standardowa tj kolo 12l BR strojenie na 50 hz w wykonjaniu duzo sie nie zmienilo oze fizycznie wydaje sie bardziej miekki
    gra identycznie jak poprzednai seria jest raczej suchy srednie tony na srednim poziomie a cha fitrowany zwrotnica I rzedu z korektorem ba moze troszke nizszy dobra zwrotnica z pewnoscia troceh by z niego wyciagneła

22/120/4sc obudowa 30 l wzmacnaicz p 300 strojenei na 40 hz zaskoczenie gra ladnie porownywalnie z 20/80/2 za polowe ceny no ale wykop troceh wiekszy

20/120/4AW hmm mieszne uczucie zgola inaczej jak sc twardszy bas jakby wyzszy ale moze to byc zluudzenie ps aplikacja identyczna ja w poprzednim mi sie osobiscie bardziej podobał sie AW ale to sa moje gusta oczywiscie zasilany z p 300

GDN-27-150-4-SC hmm tu poprawa jest znaczaca nie wiem co oni z nim zrobili albo odstalem inna partie jk milam kiedys ale naprawde gra ladnie jego dzwiek porownal bym do beymy 10 br 60 jednak gra gorzej ale charakter podbny moze jest nieco gorzej kontrolowany ale za to i zejdzie nizej niezmienilo sie jedno wymaga poteznego pieca!!!!a cha buda to 60 l BR na 35 hz wzmak p 300

GDN-32-150-4-SS hmm krotko i na temat jakosc porownywalna z arn 312 (moze minimalnie gorzej w zakresie basu nizszego) za 1/3 ceny wymaa potwornego zasilania cewki sa chyba kute mlotami ze stali weglowej niezniszczalen mimo p300 grzejacego sie jak piec nie uszkodzil sie

GDWK-11-200-4-AJ robil kiepskie kopulki i robi nadal cos pomiedzy alfredem a tesla

ogolnie poprawa jest widoczna glosniki maja bardzo!!!!!!!!!!!! przytepne ceny
    maja takze jedna przewage nad alfredem dostepny jest do nich servis i pelny zakres czesci zamiennych wiec mozna przekrecac galke glosnosci jak wam sie podba

seria 8 calowcow to naprawde dobre wooferki ktore potrafia zagrac 27/150/4sc to takze pozadny wooferek ogolnie glosniki wpadja w oko i cuho idealna dla poczatkujacych lub majacych naprawdem alo kasy
    jednak nie oczekujmy od nich cudow za tak amle pieniadze sa godnymi polecenia tworami polskiej manufakturki ale w odniesnieniu do czolowki duzo im brakuje ale jednak nie zmienia to faktu ze graja ladnie

pomiajam kwestje pomiarow bo w nowym domku wychodza mi kosmiczne ch-ki i parametry zgrubsza sie zgadzaja

producent popracowal nad x max przez co glosniki lepiej czuja sie w niskich czestotliwosciach tazke uklady magnetyczne robione sie z duza starannoscia

jednak nie popadajmy w zachwyt i nie dajmy sie opetac mani to tylko stx
    robi w miare dobre i tanie glosniki (przynajmniej parametry sa realne) ale zawsze bedzie to stx :)

Łukasz powiem tylko tyle że 8 ohmowe grają jeszcze lepiej. co do wytrzymałości - zawsze były niezniszczalne i to się niezmieniło :P. to że to tylko STX to pamiętam!! ale wole polecić jakiś głośnik STX'a niz Alpharda. a z 8 i 10 calowych to nawet wole te STX'y od tonsili!! co do porównania ARN312 i 32/150 stx'a to się nie wypowiem nie miałem jeszcze nowych 32 ale to kwestja czasu :P powiedz coś więcej na temat 11/200

Skomentuj

11/200 ostry malo szczegolowy piaszczysty cos tam syczy ale o grze raczej nie moze byc mowy gra napewno lepiej alalfredow ale gorzej od tesli moze lepsza zwrotnica i kondy cos by zlagodzily ale wg mnei gra nie warta swieczki

Skomentuj

a ja powiem tak ocena brzmiena zalezy od stosunku oceniajacego do przedmoitu ocenianego
        i tak pomieddzy zachwytem SW co do stx
        i sceptycyzmem Lukasza do stx
        ocena brzmienai lezy po sreodku wiec nie popadajmy w przesadny zachwyt, stx z marnej jakosci poprzedniej seri nie zrobił hi endu z obecnej
        i przesadny sceptycyzm obecna seria jest lepsza od poprzedniej i jakosc sie poprawila

[ Dodano: 2004-12-15, 14:58 ]
        wiec nie sugerujmu sie ocena tylko jednej osoby

Skomentuj

LUKASZ, a ten glosniczek GDN-32-150-8-SC spisuje sie tak samo jak ten co go opisales??

[ Dodano: 2004-12-15, 15:26 ]
          a i czy na tej 30 widac wlukna na membranie, bo jak tak to wezme z zolta :P bo bedzie lepiej wygladac

Skomentuj

reoddai, pomysl a skad ja mam wiedziec??
            zastanow sie skoro to jest inny glosik moze i zagra inaczej

Skomentuj

niewiem.. myslalem ze moze slyszales :P wlasnie sie zastanawiam czy nie wywalic tego glosnika co mam i nie kupic stx da zamknietej obudowy 60l, i nie wiem czy to bedzie dobra zmiana w konstrukcjach jest moj soob jak mogl bys mi poradzic byl bym bardzo wdzieczny, z gory dziekuje :)

Skomentuj

do budy closed za male pieniadze prym dzierzy alfred cw 1202 lub 1002 sa to chya jedne z nielicznych alfredow sensowych

Skomentuj

wlasnie mam cos ala alfred tylko ze bas jest za wolny... i zaciekawila mnie ta 30 stx'a

Skomentuj

znam pare fajniejszych 30
                    ale ten stx jest ciekawy i mozna sie z nim zabawic

jednak wymaga pieca mocnego a tu te 200W to w zasadzie min

ja wolal bym zrobic slabszy naped np ze 100w w rms i zasilic tym 12br70 w 50 l BR naprawde jest to rewelacyjny subwooferek i glosik kilka klas lepszy a wysokie spl rekompensuje mniejsza moc znamionowa

Skomentuj

ale niestety z kasa u mnie slabo bardzo..... a wzmaka mam estradowego 150W i na 1/3 mocy moj glosnik juz zaczyna stukac o nabiegunnik :/ kapa i chyba sie skusze na tego stx'a

Skomentuj

Więc potwierdza sie to co pisałem o GDN-27-150-8-SC w swoim poscie.
                        ogólnie Stxy to niedrogie głośniki dla niewymagających ale też znacznie lepsze od alfredów i innych tym podobnych.

Jezeli ktoś potrzebuje taniego głośnika o niezłym brzmieniu i parametrach powinien sie zainteresować stxami.

Skomentuj

cszy lepsze od alfredow hmm

Skomentuj

mnie w alfredach denerwuje to że poza głośnikiem "gra" zawieszenie. gneruje za duzo od siebie.... w stx'sie niema tego problemu..... wspomniany CW1202C ma przy większych mocach tendencje do bardzo nieprzyjemnego stukania furkotania czy jak tam to nazwać.....

Skomentuj

Moim zdaniem lepsze od alfredów jest prawie wszystko w tym tez stx :P

Skomentuj

A co myślicie o mebranach SS w 22-ach STXa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Viper
                                  Moim zdaniem lepsze od alfredów jest prawie wszystko w tym tez stx :P
                                  Troszkę przesadzasz, ale mnie się wydaje, że STX jest brzmieniowo i wytrzymałościowo mimo wszystko lepszy od alfredów. Pozdro

Skomentuj

Wiem że przesadzam bo to zawsze bedzie stx i prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie poza ramy low endu, ale większosci z nas nie stać na scana czy nawet slsa wiec trzeba meczyc Stxa.

Skomentuj

LUKASZ, mogl bys odsprzedac GDN-32-150-4-SS :P jesli tak to napisz mi za ile

Skomentuj

reoddai, raczej nie bo ja je dostalem za darmo a nie bede na tym zarabial bo nie o to chodzi
                                        jezeli dystrybutor pozwoli mi zostawic je sobie to dam ci go hmm powiedzmy za ladny usmiech ale nie obiecuje bo czasami wyjdzie cos nieoczekiwanego a potem sie zawiedziesz

Skomentuj

Czaruję...
                                        X