Zamieszczone przez Shiver
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer na Monacor SPH-450TC
Collapse
X
-
Na chwilę obecną mam Mission M72 (miałem w planie zrobić 5 szt Diy, uzbieraną kwotę jednak plan nie wypalił, pieniążki musiały być dołożone do wydatków na budowę i musiałem się zadowolić z reszty zakupem w/w Mission) połączone z Denonem AVC A1SE, ten sprzęt używam tu w Dublinie ale w Bydgoszczy po wykończeniu domku będę dysponować pomieszczeniem 25m2 tylko i wyłącznie na delektowanie się muzyką i projekcje filmowe, miał być salon 40m2 ale z żoną zdecydowaliśmy urządzić jedno pomieszczenie na kino z bilardem:). Na pewno wymienie te kolumny na coś ładniej grającego, na pewno Diy - na to jeszcze mam czas.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomaszz1975 Zobacz postaWzmacniacz to Holton 500: 5 x IRF P240, IRF P9240, trafo TS700/4124 2x60V 5.8A, zasilacz 10x 3300uF.
Oczywiście, że nieniemniej jednak bardzo dużo osób zwraca uwagę na fakt, iż wzmacniacz powinien być odpowiednio dobrany do głośnika bo jest mżliwość, że nie będzie w stnie go wysterować.
Ja bym na twoim miejscu zwrocił tego monacora o ile możesz i kupił chociażby mniejsze TC audio w wersji 15calowej bo ta 18calówka to raczej sie do auta na db drag nadaje chodz nie mowie że w kinie zagra słabo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaCzyli wyciagniesz z niego nie wiecej niz 450Wat mocy maxymalnej przy 4ohm a przy 8 około 220wat.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomaszz1975 Zobacz postaA to bardzo ciekawe, może kolega to jakoś potwierdzić? Na jakiej podstawie wyszedł taki wynik? Ten Holton wg danych technicznych ma mieć moc w sinusie 550W/4Ohm 300W/8Ohm - taki kit kupiłem:unsure:
Nie bój sie ta moc jest na tyle wysoka żeby wysterować taki głosnik i watpie że kiedyś to do końca odpalisz bo musiał bys być głuchy jak pień...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaCzyli wyciagniesz z niego nie wiecej niz 450Wat mocy maxymalnej przy 4ohm a przy 8 około 220wat.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaJa bym na twoim miejscu zwrocił tego monacora o ile możesz i kupił chociażby mniejsze TC audio w wersji 15calowej bo ta 18calówka to raczej sie do auta na db drag nadaje chodz nie mowie że w kinie zagra słabo
Najwyżej jeżeli nie będe zadowolony to go odsprzedam.
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaTak tylko to klasa AB 50-70% sprawnosci do tego trafo które ma napiecie wynosi 2x60, jesli było by np 2x65 po obciażeniu gotowe do wyprostowania i moc maksymalna 800watto moze bys te 520wat z niego uciagnoł,To jest moc która jest na papierze w dodatku w sinusie a sinius to nie muzyka prawda?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomaszz1975 Zobacz postaNajwyżej jeżeli nie będe zadowolony to go odsprzedam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaJa Ci powiem tyle, w pokoju 25m^2 ten sub będzie przestawiał ściany, a pasmo od dołu będzie praktycznie nieograniczone, co najwyżej brzmienie może Ci nie podejść, ale to jest rzecz tak subiektywna że nie da się tego wyrokować.
Skomentuj
-
Z tym brzmieniem to chodziło mi o przestawianie ścian - spodobał mi się ten tekstGłośnik został wysłany i będzie dostarczony jutro. Mam pytanie odnośnie portu BR: na ile mogę wierzyć podanym przez WinISD parametrom? Wg programu powinienem zastosować jeden tunel o śrenicy 10.2cm przy długości 23.09cm.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta15cm średnicy powinno się nadać, możesz pokazać ten tunel? Jak Ci nie szpeci to może być PCV 150mm, tyle że dobrze jakby było to zaokrąglone po obu stronach. Potrzebujesz około 55cm takiego tunelu do strojenia na 20hz.
tylko nie ta długość... Poszukam w pracy taką PCV-kę tak na testy ( w końcu obudowa będzie tymczasowa) a w między czasie postaram się znaleźć oryginalny profilowany tunel BR.
Skomentuj
Skomentuj