Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DIY - co dalej ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spróbuj dać na średnice aluminiową membranę, ale może trochę lepszą niż fountek :)

Skomentuj

Np gorlicha
      A na wysokie wstęga od swansa :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Proponuje visatona al130 + ushera 9950 , nie wiem jeszcze kiedy ale jak znajde dłuższa chwile to wrzuce ten projekt w dział gotowych. Niezły kawałek dźwięku za rozsądne pieniadze. Visatony teraz są w promocji .

Skomentuj

Ciekawe tylko czy kolega znowu będzie chciał ushera na górze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
            Proponuje visatona al130 + ushera 9950
            Te Visatony są tak dobre? Bo za tą cenę (ponad 300zł) można mieć aluminiowe 15 albo 18 papierowe seasa

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
              Te Visatony są tak dobre? Bo za tą cenę (ponad 300zł) można mieć aluminiowe 15 albo 18 papierowe seasa
              Oczywiście, al130 to bardzo dobry głośnik, lepszy od zwyklych 15tek seasa. Przy obecnej cenie to lepszy wybór niż seas.

Skomentuj

Mam jeszcze stare monitory po tych usherach (OZ) około 14l. 8935a grał bardzo marnie, może jakby przebudować na br ?

Skomentuj

W 2kzł spokojnie zrobisz monitory na AL130 i T9950 z nowymi skrzynkami, propozycja warta przemyślenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    W 2kzł spokojnie zrobisz monitory na AL130 i T9950 z nowymi skrzynkami, propozycja warta przemyślenia.
                    A coś ciekawsze na górze ?

Fajnie by było jakby to były monitory, które będą lepsze od tych podłogówek, które mam obecnie. Zraziłem się do tych podłogówek, kiedy wyniosłem je na testy do 25m2. I tam zagrały tak jak potrzeba, nie miałem zamiaru ich wyłączać. Niestety pomieszczenie 6m2 pozostaje bez zmian (przynajmniej na jakiś czas) więc moim zdaniem niema sensu aby zagracały mi takie kolubryny w tak małym pokoju, skoro i tak się do niego nie nadają.

Skomentuj

Akustycznie trudne pomieszczenie, zamiast inwestowac w nowe kolumny moze lepiej zrobic cos z pokojem, ostatnio mialem okazje sie przekonac ile daje juz czesciowa adaptacja. Zeby sie nie okazalo, ze po zrobieniu nowych kolumn nadal bedziesz niezadowolony.

Skomentuj

Niestety Adam ma racje
                        Pokombinuj cos z pomieszczeniem bo zmiana kolumn nie wiele da :/
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przyszły tunele z polinka - 68x220. Jednak wystąpił mały problem. Z przodu monitora nie mam miejsca na b-r. Pozostaje tył. W środku obudowy mam jedną kratownicę między głośnikami. Wobec czego postanowiłem zamontować tunel z tyłu na wysokości 8935a. I tu jest problem, bowiem okazuje się, że po montażu w środku pomiędzy głośnikiem a końcem tunelu pozostaje około 2,8 cm. Tak może być ?

Skomentuj

Czaruję...
                          X