Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalony wysokotonowiec peerless SR10 (dt-100)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A co byście powiedzieli na wymianę samych cewek np tych dostępnych w sklepie STX? Jak wyżej mówiłem wstawiłem tam tymczasowo cewki z tonsila gdwk 8-12/120 i całkiem przyjemnie to gra chociaż to jeszcze nie to.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      awx który jest ostry tak że prawie krew się z uszu leje.
      a czy przypadkiem ty nie porownujesz tego GDWK z nextonow?

Zamieszczone przez Devils Zobacz posta
      A co byście powiedzieli na wymianę samych cewek np tych dostępnych w sklepie STX? Jak wyżej mówiłem wstawiłem tam tymczasowo cewki z tonsila gdwk 8-12/120 i całkiem przyjemnie to gra chociaż to jeszcze nie to.
      nie drogie wiec mozesz sie pobawic

Skomentuj

A jakąś konkretnie byś proponował?

Skomentuj

A co byście powiedzieli na wymianę samych cewek np tych dostępnych w sklepie STX?
          A będą pasować? Bo droga impreza nie jest, można się pobawić i kupić parę rodzajów
          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          a czy przypadkiem ty nie porownujesz tego GDWK z nextonow?
          Jakiego? Daj jakiś link bo na 99% stały tam takie kolumny http://www.stx.pl/fx-200.html

Skomentuj

A jakąś konkretnie byś proponował?
            napewno nie te drogie
            kup ta od PJtki i bedzie OK
            bo nie wiem czy bez faradayow i komory wygluszajacej jest sens kupowac AWX
            Jakiego? Daj jakiś link bo na 99% stały tam takie kolumny http://www.stx.pl/fx-200.html
            no to albo dziwna muzyke sluchales albo kolumny nie wygrzane

Skomentuj

kolumny nie wygrzane
              Pokazowe? Śmiem wątpić
              no to albo dziwna muzyke sluchales
              Muza to jakiś chilli out

Skomentuj

Myśle że w tym wszystkim trzeba uwzględnić upodobania i możliwości sensoryczne ucha co nie u wszystkich są przecież takie same. Wybrać się na badania audiometryczne? :P

Skomentuj

Pokazowe? Śmiem wątpić
                  jak ja tam bylem to nie bylo FX-300 bo "przed chwila sie sprzedaly"
                  tak samo bylo z MX-140 - na szczescie byla jedna sztuka "warsztatowa"

Muza to jakiś chilli out
                  czyli to nie byla twoja muzyka?
                  w takim wypadku radzilbym sie nie wypowiadac - zobacz przypadki z audio show

Skomentuj

czyli to nie byla twoja muzyka? w takim wypadku radzilbym sie nie wypowiadac - zobacz przypadki z audio show
                    I to jest właśnie takie wyrabianie sobie opinii - na odsłuchy najlepiej brać swoje płytki z muzyką które się zna bardzo dobrze
                    Najlepszy test porównawczy jest w tedy jak masz głośniczki w domu i bezpośrednio porównujesz jeden do drugiego a nie w sporym odstępie czasowym - znasz akustykę swego pokoju i to jak gra twój sprzęt audio

Skomentuj

Jaki wpływ na dźwięk ma materiał, z którego wykonana jest membrana? Mniej-więcej jaki on jest w zależnie od materiału?

Skomentuj

Wiem że to forum STX ale nie twórzmy urban legend że stx dobry ponad wszystko (ostatnio mi sie nawet w którymś wątku przewinęło że 18AWX jest lepsza od usherów )
                        Fakt też mi się wydaje że na forum jest paru fanboyów, ale też jest grupa ludzi która docenia to co STX wypuszcza dobrego (chodź i to jest subiektywna opinia każdego). Większość ludzi jakoś nie pieje z zachwytu nad każdym głośnikiem STX ale raczej mocno kibicuje i ściska kciuki za niego, bo to jest jedyny producent głośników w Polsce po upadku Tonsila. A co do Usherów to pewnie chodzi Tobie o ten post:
                        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        w ostatecznym odsłuchu toważyszyła mi żona i moje usher black edition pod koniec zapytała się czemu nasze nie grają tak fajnie jak te muszę powiedzieć, że mi się też bardzo podobają nawet nie wiem czy nie bedziej niz ushery tu jest więcej powietrza, lekkości góry, wokal jest zdecydowanie lżejszy szczególnie damski idealnie słychać saksofon i gitarę akustyczną
                        Moim zdaniem jest to twoja nadinterpretacja tych słów w których jest tylko subiektywne stwierdzenie że słuchaczowi bardziej spodobał się dźwięk AWX-a a nie że Usher jest od niego gorszy. Zresztą jak to się mówi jeden lubi jak mu pachnie fiołkami a drugi jak mu śmierdzi starymi skarpetami
                        Last edited by Kubik87; 19.02.2012, 23:53.

Skomentuj

Benek. Mialem tweeter AWX, mam teraz dwa tweetery od Tonsila i lata temu sluchalem innych Tonsili. Niestety dla Tonsila AWX daje wiecej mozliwosci, to po prostu lepszy glosnik. Ale w cenie ponizej 50zl za Tonsile, to naprawde nic innego nie da sie kupic.

Skomentuj

w takim wypadku radzilbym sie nie wypowiadac - zobacz przypadki z audio show
                            Co dokładnie masz na myśli?
                            Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz posta
                            Najlepszy test porównawczy jest w tedy jak masz głośniczki w domu i bezpośrednio porównujesz jeden do drugiego a nie w sporym odstępie czasowym - znasz akustykę swego pokoju i to jak gra twój sprzęt audio
                            Ciekawe że ty wszystko porównujesz u siebie w domu... Nawet jak bym chciał to nie zakupie kolumn, głośników i sprzętu jakiego tylko jest na rynku. Zresztą wiele osób wyrabia sobie opinie po odsłuchach np w sklepach, domach znajomych, wystawach itp
                            Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Benek. Mialem tweeter AWX, mam teraz dwa tweetery od Tonsila i lata temu sluchalem innych Tonsili. Niestety dla Tonsila AWX daje wiecej mozliwosci, to po prostu lepszy glosnik.
                            Ten Tonsil nie był tak nachalny w odbiorze, nie kuł w uszy (na co jestem bardzo wyczulony). Niestety czasem sypnie piachem, pisknie itp. W awx trzeba przyznać tego nie było ale niestety kole w uszy, co dla mnie dyskwlifikuje tweeter od razu

Nie na temat...
                            Z waszych opinii da sie wywnioskować że ceramiczny STX by mi podpasował, chętnie bym go spróbował ale 400zł nie zainwestuję w ślepo...

Skomentuj

Ciekawe że ty wszystko porównujesz u siebie w domu... Nawet jak bym chciał to nie zakupie kolumn, głośników i sprzętu jakiego tylko jest na rynku. Zresztą wiele osób wyrabia sobie opinie po odsłuchach np w sklepach, domach znajomych, wystawach itp
                              A czy ja mówię że ja tak robię - odpowiedź jest oczywista że często jest to niewykonalne, chodzi tylko o to że w pomieszczeniu które znasz - może to być pomieszczenie u kolegi w którym spędziłeś kilkadziesiąt godzin i na sprzęcie którego słuchasz kilka lat - stąd jak głupi przewożę do znajomego z Niemiec swój wzmacniacz i płytki ( i tam razem z jego kolegami - jeden to zawodowy muzyk, drugi właściciel sklepu z "tzw hi-endem", trzeci prowadzi sklep z głośnikami i resztą elementów diy) lepiej wyrabiasz sobie opinię, jest ona bardziej rzetelna niż odsłuch w nie wiadomo jakich warunkach. Co do wystaw i sklepów to jakoś czuje się tam nie pewnie i często trudno skupić mi się tylko na muzyce więc nie jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań:)

Skomentuj

Co dokładnie masz na myśli?
                                to ze odpowiednia muzyka da sie zretuszowac niedoskonalosci kolumny...
                                jak i na odwrot - kiepsko nagrana plyta mozna sie zrazic do sprzetu

jakbys bywal na audio show to bys wiedzial

w tym roku staralem sie sluchac swojej plyty - i przez to zdemaskowalem jednego kolesia co suba ukryl :p

Nie na temat...
                                Z waszych opinii da sie wywnioskować że ceramiczny STX by mi podpasował, chętnie bym go spróbował ale 400zł nie zainwestuję w ślepo...
                                jak pokryjesz koszty wysylki to moge wyslac na testy - i tak beda jeszcze pare miesiecy lezec na polce

Skomentuj

jakbys bywal na audio show to bys wiedzial
                                  A bywałem :) Ale nie sądzę żeby w STXie mieli specjalnie kiepsko nagrane płyty, to byłby dla nich strzał w stopę
                                  w tym roku staralem sie sluchac swojej plyty - i przez to zdemaskowalem jednego kolesia co suba ukryl
                                  Czyżby przy tych małych, kremowych szerokopasmowcach ?
                                  Nie na temat...
                                  Bardzo chętnie, odezwę sie do Ciebie za tydzień, dwa gdyż teraz muszę zająć się zdaniem pracy inż

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Czyżby przy tych małych, kremowych szerokopasmowcach ?
                                    alez skad! sonido graly solo
                                    te czerwone triangle

Skomentuj

Czaruję...
                                    X