A co byście powiedzieli na wymianę samych cewek np tych dostępnych w sklepie STX? Jak wyżej mówiłem wstawiłem tam tymczasowo cewki z tonsila gdwk 8-12/120 i całkiem przyjemnie to gra chociaż to jeszcze nie to.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spalony wysokotonowiec peerless SR10 (dt-100)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaawx który jest ostry tak że prawie krew się z uszu leje.
Zamieszczone przez Devils Zobacz postaA co byście powiedzieli na wymianę samych cewek np tych dostępnych w sklepie STX? Jak wyżej mówiłem wstawiłem tam tymczasowo cewki z tonsila gdwk 8-12/120 i całkiem przyjemnie to gra chociaż to jeszcze nie to.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Devils Zobacz postaA co byście powiedzieli na wymianę samych cewek np tych dostępnych w sklepie STX?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa czy przypadkiem ty nie porownujesz tego GDWK z nextonow?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Devils Zobacz postaA jakąś konkretnie byś proponował?
kup ta od PJtki i bedzie OK
bo nie wiem czy bez faradayow i komory wygluszajacej jest sens kupowac AWXZamieszczone przez benek161 Zobacz postaJakiego? Daj jakiś link bo na 99% stały tam takie kolumny http://www.stx.pl/fx-200.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakolumny nie wygrzane
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postano to albo dziwna muzyke sluchales
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaPokazowe? Śmiem wątpić
tak samo bylo z MX-140 - na szczescie byla jedna sztuka "warsztatowa"
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaMuza to jakiś chilli out
w takim wypadku radzilbym sie nie wypowiadac - zobacz przypadki z audio show
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczyli to nie byla twoja muzyka? w takim wypadku radzilbym sie nie wypowiadac - zobacz przypadki z audio show
Najlepszy test porównawczy jest w tedy jak masz głośniczki w domu i bezpośrednio porównujesz jeden do drugiego a nie w sporym odstępie czasowym - znasz akustykę swego pokoju i to jak gra twój sprzęt audio
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaWiem że to forum STX ale nie twórzmy urban legend że stx dobry ponad wszystko (ostatnio mi sie nawet w którymś wątku przewinęło że 18AWX jest lepsza od usherów )
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaw ostatecznym odsłuchu toważyszyła mi żona i moje usher black edition pod koniec zapytała się czemu nasze nie grają tak fajnie jak te muszę powiedzieć, że mi się też bardzo podobają nawet nie wiem czy nie bedziej niz ushery tu jest więcej powietrza, lekkości góry, wokal jest zdecydowanie lżejszy szczególnie damski idealnie słychać saksofon i gitarę akustycznąLast edited by Kubik87; 19.02.2012, 23:53.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaw takim wypadku radzilbym sie nie wypowiadac - zobacz przypadki z audio show
Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz postaNajlepszy test porównawczy jest w tedy jak masz głośniczki w domu i bezpośrednio porównujesz jeden do drugiego a nie w sporym odstępie czasowym - znasz akustykę swego pokoju i to jak gra twój sprzęt audio
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaBenek. Mialem tweeter AWX, mam teraz dwa tweetery od Tonsila i lata temu sluchalem innych Tonsili. Niestety dla Tonsila AWX daje wiecej mozliwosci, to po prostu lepszy glosnik.
Nie na temat...Z waszych opinii da sie wywnioskować że ceramiczny STX by mi podpasował, chętnie bym go spróbował ale 400zł nie zainwestuję w ślepo...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaCiekawe że ty wszystko porównujesz u siebie w domu... Nawet jak bym chciał to nie zakupie kolumn, głośników i sprzętu jakiego tylko jest na rynku. Zresztą wiele osób wyrabia sobie opinie po odsłuchach np w sklepach, domach znajomych, wystawach itp( i tam razem z jego kolegami - jeden to zawodowy muzyk, drugi właściciel sklepu z "tzw hi-endem", trzeci prowadzi sklep z głośnikami i resztą elementów diy) lepiej wyrabiasz sobie opinię, jest ona bardziej rzetelna niż odsłuch w nie wiadomo jakich warunkach. Co do wystaw i sklepów to jakoś czuje się tam nie pewnie i często trudno skupić mi się tylko na muzyce więc nie jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaCo dokładnie masz na myśli?
jak i na odwrot - kiepsko nagrana plyta mozna sie zrazic do sprzetu
jakbys bywal na audio show to bys wiedzial
w tym roku staralem sie sluchac swojej plyty - i przez to zdemaskowalem jednego kolesia co suba ukryl :p
Nie na temat...Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaZ waszych opinii da sie wywnioskować że ceramiczny STX by mi podpasował, chętnie bym go spróbował ale 400zł nie zainwestuję w ślepo...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajakbys bywal na audio show to bys wiedzial
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaw tym roku staralem sie sluchac swojej plyty - i przez to zdemaskowalem jednego kolesia co suba ukryl
Nie na temat...Bardzo chętnie, odezwę sie do Ciebie za tydzień, dwa gdyż teraz muszę zająć się zdaniem pracy inż
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaCzyżby przy tych małych, kremowych szerokopasmowcach ?
te czerwone triangle
Skomentuj
Skomentuj