Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer od podstaw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kurcze może trochę płyty zabraknąć :/

Skomentuj

Ewentualnie możesz pomyśleć też nad matami ale nie zmienia to faktu że wzmocnienia sa wskazane
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

a mogę wzmocnić takimi a'la kątownikiem który obsadza się na rogach ścian w domu? raczej powinno być dobrze :)

Skomentuj

Ale kombinujesz... Co to za problem kupić w casto belkę drewnianą np. 4x4 i zrobić wzmocnienia "krzyżowe"
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez pączek Zobacz posta
            a mogę wzmocnić takimi a'la kątownikiem który obsadza się na rogach ścian w domu? raczej powinno być dobrze
            nie, to nic nie da
            wklej listewki w narozniki i polacz przeciwlegle scianki
            czymkolwiek - nie musi byc ta sama plyta

Skomentuj

Tak zrób jak hermes radzi. Tyle, żę nie musi to być belka 4x4 a 2x2cm na przykład. połąćz ze sobą przeciwległe ścianki i będzie sztywniej.

Skomentuj

ok juz wiem jak. I teraz taki mały offtop czy tylko mi forum nie działało od piątku (na 3 kompach i 4 internetach[inni dostawcy])?

Skomentuj

niestety to forum regularnie pada...

Skomentuj

To nie temat na narzekanie Pawle...

Skomentuj

ja sie cieszę że takie jest i są osoby które chcą pomagać(wiem że są jeszcze inne ale te mi jedyne pasuje:)) właśnie pociąłem płyty i jestem średnio zadowolony ale dam po prostu więcej szpachli :) ręce bolą bo miałem tępy nożyk do wyrzynarki i ciężko szło i trochę poszarpało płytę ale wyrównałem papierem ściernym

Skomentuj

Większe płyty (boki, front, tył) ciąłem u stolarza, ale już mniejsze (góra, dół) postanowiłem samemu wyrzynarką... i już wiem, że zawsze trzeba ciąć o 0,5cm więcej :), bo tu się ręka omsknie, tam wyrzynarka zrobi psikusa.. :)
                        W Twoim przypadku wolałbym uciąć jeszcze raz i spiłować nadmiar niż uzupełniać ubytki szpachlą. W subie konstrukcja musi być solidnie sztywna i szczelna.

Skomentuj

jutro będę je skręcał bo jak wcześniej miałem nadwyżkę czasu to teraz jego totalny brak. Jak wszystko poskładam to zobaczę jak to będzie wyglądać i brzmieć jak źle to dotnę u stolarza nowe płyty

Skomentuj

Czaruję...
                          X