Witajcie, jestem raczkującą osobą w świecie DIYaudio, sporo czytam i przeglądam konstrukcji, lecz większość ciekawych przetworników jest niedostępna.
Wpadł mi do głowy pomysł by, w jednym temacie zawrzeć informacje o konstrukcjach, zwrotnicach do nich, oraz przetwornikach i ich dostępności.
Osobiście poszukuję jakiegoś zestawu audio do pokoju ~15m2, z meblościanką.
Obecnie posiadam zregenerowane oryginalne w pełni altusy 140, obecnie jakoś to gra, ale szału nie ma.
Basu mało, tuba krzyczy, czyli standard dla altusów.
Nie wiem czy pogodzić się z dźwiękiem altusów, czy szukać czegoś w granicy 500 zł na przetworniki.
Jest jakaś szansa dostać i zrobić coś lepszego? Altusy w moim pokoju się duszą.
Zacząłem przeglądać różne konstrukcje, modele, ale wszystkie są lata świetlne wstecz, i obecność przetworników jest znikoma.
Czy jedynym wyborem w tej cenie jest tylko stx?
Jeśli tak to jaką konstrukcję wybrać, 2d, 2,5d, 3d?
Początkowo chciałbym by mój temat był miejscem teoretycznych rozmyśleń.
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
Wpadł mi do głowy pomysł by, w jednym temacie zawrzeć informacje o konstrukcjach, zwrotnicach do nich, oraz przetwornikach i ich dostępności.
Osobiście poszukuję jakiegoś zestawu audio do pokoju ~15m2, z meblościanką.
Obecnie posiadam zregenerowane oryginalne w pełni altusy 140, obecnie jakoś to gra, ale szału nie ma.
Basu mało, tuba krzyczy, czyli standard dla altusów.
Nie wiem czy pogodzić się z dźwiękiem altusów, czy szukać czegoś w granicy 500 zł na przetworniki.
Jest jakaś szansa dostać i zrobić coś lepszego? Altusy w moim pokoju się duszą.
Zacząłem przeglądać różne konstrukcje, modele, ale wszystkie są lata świetlne wstecz, i obecność przetworników jest znikoma.
Czy jedynym wyborem w tej cenie jest tylko stx?
Jeśli tak to jaką konstrukcję wybrać, 2d, 2,5d, 3d?
Początkowo chciałbym by mój temat był miejscem teoretycznych rozmyśleń.
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
Skomentuj