Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy to dobry wybór nagłośnienia do 2500zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy to dobry wybór nagłośnienia do 2500zł?

Końcówka mocy - STX PA-800 - 688zł
    Mixer - MIXER BEHRINGER - do 200zł
    Głośniki szerokopasmowe - 4 x FR.STX.12.2.300.8.F.S.MC (GDS 30-200) - 380zł
    Głośniki wysoko tonowe - 2 x CD.STX.1.1,7.800.8.F.T.TI (D-800) - 190zł
    Horn do głośników wysokoto nowych - 2 x STX Horn HT-1-318-150 - 88zł

Końcówka mocy do subwoofera - STX PA-800 - 688zł
    Głośnik subwooferowy - 1 x SW.STX.15.3.800.4.F.A.MC - 330zł

Sprzęt po prostu do słuchania muzyki w domu. Lubię czasem trochę głośno posłuchać muzyki.

Do sluchania w domu? W jakim metrazu to ma grac? Bez urazy ale moze przydalaby sie wizyta u laryngologa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Bez urazy ale moze przydalaby sie wizyta u laryngologa?
      Za takie uwagi to podziękuje. 30 metrów kwadratowych.

Skomentuj

I do 30 metrow potrzebujesz 4 glosnikow 12 calowych, wzmaki po kilkaset wat, na gorze tortu wisienka w postaci estradowego tluczka? No gratuluje. To juz nie tylko laryngolog potrzebny ale i psychiatra

Skomentuj

Bez sensu 4xgds30 i 1xgdn38, ten sub zginie przy tych górkach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
            Bez sensu 4xgds30 i 1xgdn38, ten sub zginie przy tych górkach.
            To prosił bym wtedy może o podanie jakiś innych propozycji w tej cenie.

Skomentuj

Po dodaniu basów na 18 calach mógłbyś tym nagłaśniać koncert w mniejszym klubie... Słuchasz tak na codzień, czy tylko czasami lubisz "przyładować"? Tak czy inaczej, uważam że to strata kasy. Za 2500 można zbudować coś konkretnie brzmiącego i ciężko by powiedzieć, że "cichego" (chociaż może 140dB nie wyprodukują)

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                Po dodaniu basów na 18 calach mógłbyś tym nagłaśniać koncert w mniejszym klubie... Słuchasz tak na codzień, czy tylko czasami lubisz "przyładować"? Tak czy inaczej, uważam że to strata kasy. Za 2500 można zbudować coś konkretnie brzmiącego i ciężko by powiedzieć, że "cichego" (chociaż może 140dB nie wyprodukują)
                Powiem tak słucham bardzo często głośno muzyki lubię po prostu.

Skomentuj

Zamieszczone przez tragedia Zobacz posta
                  To prosił bym wtedy może o podanie jakiś innych propozycji w tej cenie.
                  Górki kopia STX PA600, doły 2x to co planujesz, mikser wyrzucamy bo do domu jest niepotrzebny a w jego miejsce wsadzamy crossover behringera cx2310, może być używany. Za reszte kupisz używane wzmacniacze, najlepsze na jakie Cie stać, szukaj w T.Ampach dap'ach itp.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                    Górki kopia STX PA600, doły 2x to co planujesz, mikser wyrzucamy bo do domu jest niepotrzebny a w jego miejsce wsadzamy crossover behringera cx2310, może być używany. Za reszte kupisz używane wzmacniacze, najlepsze na jakie Cie stać, szukaj w T.Ampach dap'ach itp.
                    A te końcówki stx'y złe??

Skomentuj

crossover behringera cx2310
                      Ostatnio w zaprzyjaznionym pubie instalowalem cx3400, fajna zabawka, mysle czy sobie nie sprawdzic takiej do domu :)

Skomentuj

Ja do domu złożył bym lepsze górki, chociaż wymienił tego GDN-a na lepszy głośnik 10", może nawet Celestiona Truvoxa (tyle że nie wiem na 100% czy zwrotnica do tego jest, ale coś kojarzę że ktoś na elce takie górki zrobił, chyba Granat).

Reszta może być, ale czy w 2.500zł się zmieścisz to w to trochę wątpię.

Skomentuj

Reszta może być, ale czy w 2.500zł się zmieścisz to w to trochę wątpię.[/QUOTE]

2500zł to na to co podałem. Okablowanie i obudowy na razie nie liczę ale na to znajdę kasę.

---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post o 20:25 ----------

A co do tych górek to może konkretnie jakie ?

Skomentuj

Widać, że nie wiesz czego chcesz tak naprawdę... Głośno to i altusy zagrają... I zaoszczędzisz 2200zł

Skomentuj

Wiem czego chcę. Chce mieć estradowe nagłośnienie w domu. Ponieważ lubię słuchać naprawdę głośno muzyki. I mi nie mów że altusy grają głośno bo posiadam 4 x altus 140 i to ani nie potrafi dobrze zagrać basem, zero średnich tonów i te wysokotonówki co tną uszy. I w dodatku jak się im da około 50/70w to już pierdzą.

Skomentuj

Wiem czego chcę. Chce mieć estradowe nagłośnienie w domu.
                                UWAGI MODERATORA
                                No i dobrze, pytaj a my będziemy odpowiadać. Każda propozycja kupna domowego sprzętu będzie kasowana, nie chcemy na forum kolejnego tasiemca o niczym.

Skomentuj

Teraz pytanie mówicie że ten wysoko tonowy głośnik zły to jaki użyć ten co w stx pa600? Czy też może inny? No i ten Gdn czym go zastąpić skoro macie wątpliwości że da rade dopełnić te kolumny na gds ?

Skomentuj

Teraz pytanie mówicie że ten wysoko tonowy głośnik zły to jaki użyć ten co w stx pa600?
                                    Nikt nic nie pisał o wysokotonówce. Pisałem o midbasie, czyli tym: http://www.stx.pl/wm-stx-12-2-500-8-...30-400-se.html że można go zastąpić tym: http://fabrykadzwieku.pl/product-pol...ON-TF1225.html

Ale jeśli zwrotnicy do tego Celestiona i D-800 nie znajdziesz to zostaje Tobie tylko skopiowanie tego projektu: http://www.stx.pl/pa-600-8-fr-schemat.html

Skomentuj

Lecz ja w ogóle nie podawałem tego głośnika http://www.stx.pl/wm-stx-12-2-500-8-...30-400-se.html
                                      Last edited by tragedia; 10.04.2013, 21:20.

Skomentuj

Ale shiver podał, i to jest najlepsza opcja dla Ciebie. I czytaj dalej, co się właśnie tyczy tych kolumn:

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Ja do domu złożył bym lepsze górki, chociaż wymienił tego GDN-a na lepszy głośnik 10", może nawet Celestiona Truvoxa (tyle że nie wiem na 100% czy zwrotnica do tego jest, ale coś kojarzę że ktoś na elce takie górki zrobił, chyba Granat).
                                        Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Ale jeśli zwrotnicy do tego Celestiona i D-800 nie znajdziesz to zostaje Tobie tylko skopiowanie tego projektu: http://www.stx.pl/pa-600-8-fr-schemat.html
                                        Teraz rozumiesz?

---------- Post dodany o 22:25 ---------- Poprzedni post o 22:23 ----------

Sory, wcześniej podałem 12", tu masz ten 10" http://fabrykadzwieku.pl/product-pol...ON-TF1020.html

Skomentuj

Czaruję...
                                        X