Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uzyskanie niskiego basu w małym pokoju ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolejny temat ktorego odechciewa mi sie czytac...
    ile osob tyle koncepcji, a autor sam przeciez nie wie czego chce

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      a autor sam przeciez nie wie czego chce
      Chcę kupić lub zrobić sobie sprzęt który zagra mi dobrze i głośno w tym pokoju i tylko tego chcę. (a dla mnie dobrze to znaczy by był słyszalny bas bo teraz z tych altusów to nie ma tego basu)

Skomentuj

nie o to mi chodzi. kazdy doradza cos innego a ty nie sluchajac tego sprzetu sam nie wiesz czy to ci wystarczy czy nie
        i tu jest caly problem

Skomentuj

Bo jak podają propozycje różnych kolumn to powinni wiedzieć jak one grają. Bynajmniej ja bym nie podał nikomu kupna jakich kol wiek kolumn jak bym wcześniej ich nie słyszał. Więc się pytam czy by grały na pewno lepiej od tych altusów.

Skomentuj

Lepiej to jest słowo bardzo względne. Dla większości z nas proponowane kolumny zagrają lepiej bo inaczej postrzegamy słowo "lepiej".
            Tobie głównie chodzi o bas. Im więcej basu tym lepiej. Dla Nas lepiej, to niekoniecznie więcej basu :)
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Kolumny są dobrej jakości i są adekwatne do wielkości pomieszczenia, ale tak jak wam tutaj pisze, znam osoby którym wystarczają 2 małe monitorki i mają wszystko czego im potrzeba i znam takie które maja 8 altusów A300 w pokoju i dalej im mało.

Zagrają lepiej pod każdym względem (no może poza głosnością) ale uwierz lepiej posłuchać głośnej muzyki z tych kolumn niż dosłownie hałasu i pisku z Altusów.
              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Nie chodzi mi o sam bas ale o to chodzi że z altusów w ogóle go nie ma.

---------- Post dodany o 12:52 ---------- Poprzedni post o 12:51 ----------

A po za tym altusy nie są aż tak głośne.

---------- Post dodany o 12:59 ---------- Poprzedni post o 12:52 ----------

A i też czytałem że by poprawić dźwięk altusów 110 można dać do nich zwrotnicę od alton 80 to prawda ?

---------- Post dodany o 13:05 ---------- Poprzedni post o 12:59 ----------

Czym się różnią te altusy http://allegro.pl/altus-110-w-idealn...157346334.html a te http://tablica.pl/oferta/altus-110-k...e-ID2rBH1.html . Bo mają w innym miejscu zwrotnice i na płytce drukowanej to wiem bo mam właśnie takie jak te drugie i one czymś się różnią czy nie?

Skomentuj

Nie, nie prawda. Zwrotnic tworzy się pod konkretne głośniki. Jak z Altusów nie masz basu, to proponuję wizytę u laryngologa albo masz coś w nich skopcone w swoim zestawie..

Skomentuj

No w tym pokoju nie ma basu obok w drugim pokoju słychać bardziej bas niż w moim:)

Skomentuj

To zajmij się porządnym ustawieniem zestawu i poczytaj trochę o akustyce pomieszczenia.

Skomentuj

Szybkie pytanie bo kolega chce się zemną wymienić. On ma altony 80 i chce się ze mną wymienic za moje altusy 110. (para za pare) Wymienić się z nim czy altony grają gorzej?

Skomentuj

Obu konstrukcji słuchałem 20 lat temu i to nie były testy tylko tak przy okazji słuchania muzyki u kolegów. Altusy 110 to były chyba najgorsze kolumny jakie słuchałem a altony 80 były zdecydowanie bardziej zrównoważone.
                          Możliwe że wynikało to z tego, że altusy były zasilane technicsem z korektorem (i tam było popsute) a altony yamaszką.

Skomentuj

Potencjal glosnikow stosowanych w Altusach jest duzy. Niestety producent zbudowal na nich totalne gnioty i trzeba by bylo wszystko projektowac od nowa lacznie z obudowa aby wycisnac z nich tyle, ile faktycznie potrafia. Najslabsze ogniwo glosnikow to tubka wysokotonowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Potencjal glosnikow stosowanych w Altusach jest duzy. Niestety producent zbudowal na nich totalne gnioty i trzeba by bylo wszystko projektowac od nowa lacznie z obudowa aby wycisnac z nich tyle, ile faktycznie potrafia. Najslabsze ogniwo glosnikow to tubka wysokotonowa.
                              wez sie za to a zarobisz krocie na projekcie!

Skomentuj

Dobra podam propozycje kolumn jakie bym mógł zakupić a wy powiedzcie jakie grają najlepiej waszym zdaniem (które mają najczystszy dźwięk i nie brakuje w nich basu,średnich i wysokich) Altus 140,alton 80,mildton 80,new mildton 170,mildton 110,alton 200,alton110,stx f-360 , stx f-180 ,stx fx-300,STX F-140?

Skomentuj

FX-300 ale jednoczesnie to najdrozsze kolumny, są moim zdaniem najbardziej zrównoważone.

Skomentuj

A po tych fx-300 co bys/byście umieścili ?

Skomentuj

Klipsch rf62, infinity kappa 8.2 ale to juz drogie zabawki ale dzwiek bajka

Skomentuj

Chodziło mi o kolumny z tych co podałem które by były niżej jakością od tych fx-300?

Skomentuj

F360n ale w tej cenie mozan kupic uzywane lepsze

Skomentuj

Czaruję...
                                          X