Chcę kupić lub zrobić sobie sprzęt który zagra mi dobrze i głośno w tym pokoju i tylko tego chcę. (a dla mnie dobrze to znaczy by był słyszalny bas bo teraz z tych altusów to nie ma tego basu)
Bo jak podają propozycje różnych kolumn to powinni wiedzieć jak one grają. Bynajmniej ja bym nie podał nikomu kupna jakich kol wiek kolumn jak bym wcześniej ich nie słyszał. Więc się pytam czy by grały na pewno lepiej od tych altusów.
Lepiej to jest słowo bardzo względne. Dla większości z nas proponowane kolumny zagrają lepiej bo inaczej postrzegamy słowo "lepiej".
Tobie głównie chodzi o bas. Im więcej basu tym lepiej. Dla Nas lepiej, to niekoniecznie więcej basu :)
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Kolumny są dobrej jakości i są adekwatne do wielkości pomieszczenia, ale tak jak wam tutaj pisze, znam osoby którym wystarczają 2 małe monitorki i mają wszystko czego im potrzeba i znam takie które maja 8 altusów A300 w pokoju i dalej im mało.
Zagrają lepiej pod każdym względem (no może poza głosnością) ale uwierz lepiej posłuchać głośnej muzyki z tych kolumn niż dosłownie hałasu i pisku z Altusów.
Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Nie, nie prawda. Zwrotnic tworzy się pod konkretne głośniki. Jak z Altusów nie masz basu, to proponuję wizytę u laryngologa albo masz coś w nich skopcone w swoim zestawie..
Szybkie pytanie bo kolega chce się zemną wymienić. On ma altony 80 i chce się ze mną wymienic za moje altusy 110. (para za pare) Wymienić się z nim czy altony grają gorzej?
Obu konstrukcji słuchałem 20 lat temu i to nie były testy tylko tak przy okazji słuchania muzyki u kolegów. Altusy 110 to były chyba najgorsze kolumny jakie słuchałem a altony 80 były zdecydowanie bardziej zrównoważone.
Możliwe że wynikało to z tego, że altusy były zasilane technicsem z korektorem (i tam było popsute) a altony yamaszką.
Potencjal glosnikow stosowanych w Altusach jest duzy. Niestety producent zbudowal na nich totalne gnioty i trzeba by bylo wszystko projektowac od nowa lacznie z obudowa aby wycisnac z nich tyle, ile faktycznie potrafia. Najslabsze ogniwo glosnikow to tubka wysokotonowa.
Potencjal glosnikow stosowanych w Altusach jest duzy. Niestety producent zbudowal na nich totalne gnioty i trzeba by bylo wszystko projektowac od nowa lacznie z obudowa aby wycisnac z nich tyle, ile faktycznie potrafia. Najslabsze ogniwo glosnikow to tubka wysokotonowa.
Dobra podam propozycje kolumn jakie bym mógł zakupić a wy powiedzcie jakie grają najlepiej waszym zdaniem (które mają najczystszy dźwięk i nie brakuje w nich basu,średnich i wysokich) Altus 140,alton 80,mildton 80,new mildton 170,mildton 110,alton 200,alton110,stx f-360 , stx f-180 ,stx fx-300,STX F-140?
Skomentuj