Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do kompa 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rzuć na soul@poczta.enterpol.pl , wrzuce to na ftpka

[ Dodano: 2005-01-02, 15:19 ]
    www.soul.enterpol.pl/zapalki.mp3
    Dziwne dosyć :] no ale wrzucilem :P

Skomentuj

pamiętajcie działa TYLKO na słuchawkach , na kolumnach jest tylko wrażenie, że dźwięk jest gdzieś dalej

Skomentuj

fakt :P

Dopiero tego posluchalem na sluchawkach, kurcze genialne to jest... normalnie krece glową i szukam tych zapalek co sie trzęsą koło mnie raz naa lewo , prawo przede mną , za mną genialne!

P.S dalem kapke glosniej, i oprocz kroków tego człowieka mozna uslyszec jak oddycha :P

Skomentuj

zgadzam sie, ten plik jest naprawde dobrze nagrany. można wyczuć przestrzeń dokoła głowy we wszsytkich kierunkach. proste i skuteczne.

a wracając do rozmowy na temat ilości głośników to moje zdanie jest takie, ze jesli człowiek za pomocą pary uszu potrafi roróżnić kierunek dźwieku i wyczuć przestrzeń to równie dobrze za pomocą tylko dwóch głośników można taki efekt osiągnąć.

ps. jakbym miał lepsze słuchawki to bym policzył ile zapałek było w pudełku:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dziejok
            ps. jakbym miał lepsze słuchawki to bym policzył ile zapałek było w pudełku:)
            Hihi 34 zapałki w tym 3 już wypalone, 11 odwrotnie włożonych niż pozostałe (widać wysypały mu sie i niedbale włożył do pudełka) - wszystko na sennheiser avantgarde lol

Ale ja mam wrażenie, że nawet słychać zmiany położenia góra - dół (no chyba że coś mi sie popierdykało)
            Heh - bez modelu sztucznej głowy nie wyszło by tak pięknie :|

Skomentuj

tak, ja tez mam wrazenie ze pudelko przesuwa sie z gory i na dol slysze jak oddycha ten pacn co z zapalkami chodzi i to wszystko na sluchawkach za 6zł

Skomentuj

Wiecie moze to nie na temat ale zauwazyłem ze wieksza ilosc uzyrkowników ego forym nazywa sie budzynski :]

Skomentuj

bo tak właśnie jest - góra dół , to tak w połowie mp3 , jak ktoś chce to potrafi , i to bez ładowania 6 głośniczków do słuchawek, poza tym przecież mamy tylko 2 bembenki w 2 uszach - czyli stereo , wiec teoretyczne powinniśmy rozróżniać dźwięk tylko 2 wymiarowo. Na szczeście tak nie jest- dzięki mózgowi to on oblicza położenie zródła dżwięku . Jeśli coś jest pok kątem 90stopni od nas to dżwięk wpda bezpośrednio na bębenek , a jeśli np pod kątem 45stopni to dżwięk zanim doleci do bębenka odbije sie pare razy od ścianek w uchu i jest opóźnienie . na podstawie tych opóźnien mózg oblicza położenie zródła dźwięku . wytłumaczyłem to swoimi słowami ale chyba nie namieszałem:] . Więc przypuszczam że w tej mp3 zasymulowali te opóźnienia i dlatego słyszymy przestrzennie .
                  :]skoro ci z mediatecha potrzebują 6 głośników w słuchawkach to może ... nie mają mózgu:]

Skomentuj

Żadna filozofia te mp3 nagrywane było przez srebrne kable hehe ps. ten pan z zapałkami ma zapchany nos

Skomentuj

fajne to...tylko mam problemy z lokalizacją. Koleś chodzi na wysokości mojej głowy, macha mi pudełkiem naokoło głowy, ale nigdy przedemną... schizują momenty jak kkolo zjeżdża z zapałkami nisko, słyszę wtedy grzechotanie za plecami, ale jakby z wnętrza... jakby mi w płucach rzęziło...

Skomentuj

Koleś Ty jakiś nawiedzony jesteś. Nie ma to jak porządne stereo...za 19,99 z systemem który od tygodnia jest używany w NASA tzw. hiperprzestrzenna technologia...Dajcie jeszcze raz ten kawałek o dziewczynce z zapałkai bo nie chce się ściągnąć "...Do not exist..." czy coś takiego !

Skomentuj

Czaruję...
                        X