Możesz też sprawdzić samą zwrotnicę, weź lutownicę i przelutuj (popraw) po prostu wszystkie luty.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny na stx W.STX.10.2.400.8.F.S.MC
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMożesz też sprawdzić samą zwrotnicę, weź lutownicę i przelutuj (popraw) po prostu wszystkie luty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Mateusz29081993 Zobacz postaAle tak z dnia na dzień by sie coś popsuło? wyłączałem było ok włączyłem na drugi dzień i dupa.
Z lutami w cewce jest odwrotnie, mogą w każdej chwili puścić. W takim przypadku lut nie łączy ze sobą dwóch elementów, tylko te elementy się stykają ze sobą. Pod wpływem drgań obie końcówki elementów raz stykają a raz nie, wtedy powstają charakterystyczne trzaski.
Oczywiście w Twoim przypadku nie musi tak być, mogą to być cewki.
Skomentuj
-
Sprawdziłem kolumny tak jak pisaliście i wszystko gra dobrze. Sprawdziłem zwrotnice i wszystko jest tam ok, ścieżki nieuszkodzone na płytce drukowanej i luty też w porządku.
---------- Post dodany o 19:19 ---------- Poprzedni post o 19:17 ----------
A czy może to byś wina potencjometrów lub przycisków ? np. jak ruszam przyciskiem loudness to są takie trzaski i jak ruszam balansem to też są takie trzaski.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaSam sobie odpowiedziałeś, wzmacniaczowi przydało y się solidne czyszczenie w serwisie.
Skomentuj
Skomentuj